2009.08.07. Péntek

A kvízkérdéses rovatunk folytatódik:
Mi az, ami erősebb az acélnál, az alumíniumnál, és ha a motorba belekerül, az előbbi tételek miatt mindent elcsesz?

A válasz: Szilícium-dioxid.
Az óvódások úgy szokták hívni, hogy homok.

Réges-régen, úgy 4 hónappal ezelőtt volt egy találkozó Cegléden, ahonnét úgy tértem haza kicsi Lujzámmal, hogy a motorban nincs olajnyomás, és mivel hamarosan lejár a vizsga, meg kasztnishoz kerül az autó, dúlva-fúlva bár, de letettem az autót a kertbe, és gondoltam, később visszatérünk rá.

2 nappal ezelőtt eljött az idő, és felmásztam vele a 12.kerületbe a maradék olajnyomásommal minden 500as guruk legnagyobbikához, és megkértem szépen, hogy azért a pár alkatrészért cserébe, amit én adok neki, vizslassa már át az autómat, hogy a lakatosnak tudjam majd mondani, mit kell rajta csinálni, és nézze már meg, miért nincs olajnyomásom.

- Az autó átvizslatása hamar megtörtént, hogy eredeti Fiat-fejű csavarom 1-2 kivételtől eltekintve hírből sem maradt, azon meg sem lepődtem.
- Egy hardy-tárcsám kiverődött, hát van ez így.
- Az, hogy a laprugóm elöl olyan lapos, mint a 695-ös Abarthé, valamint a laprugó felfogatós-távtartós marhasága hírből sem ismeri se az 500as Fiatot, se a kispolszkit, az is elgondolkodtató, pláne annak tükrében, hogy fékezésnél a gumim beleér mindég a doblemezbe, és most, hogy Edina rosszabb állapotú, de vastagabb mintázatú kerekei kerültek fel az autóra, már simán menet közben is hallható a dalolás és az égett szag az első kerekek felől. Szóval lehet, nem a kasztnival van a gond elöl, a kasztniméricskélés még hátravan, de majd a lakatos pontosabban megmondja.

De a feketeleves még hátra volt.
Szó szerint fekete leves.

A ceglédi túra előtt cseréltettem olajat, és a túrán kívül egy centit nem mozdultam az autóval.
Ennek ellenére olyan fekete szmötyi jött ki a teknőből, hogy azt hittem rosszul látok.
És a teknő alján gyönyörűséges, fél centi vastag olajsár és acél-aluforgács keverék volt elterülve.

A vezérműfedél leszedése után a vezérműtengelyen 1 mm mély berágódások voltak megfigyelhetőek, ennek következményeként az olajteknő alumíniumszelepén is hasonló állapotok uralkodnak.

Ezután kikerült a vezérműtengely az autóból, és megállapítást nyert, hogy a vezérműtengelyen felül a motorblokkot is gyönyörűen szétkaristolta a roppant hatékony adalék, ezért két megoldás maradt:
- ha a szelepemelő tőkék, a főtengely, meg egyebek még jó állapotúak, akkor motorgenerál-perselyeztetés,
- ha nem jó állapotúak, akkor egy bontott póckimotor beépítése.

úgyhogy Pista nekilátott szétszedni a blokkot, és megnézni részletesebben, mi menthető, az "üres" kasztni meg pihen a ház előtt - ha olyanom lesz, akkor jövő héten szétszedjük barátokkal a kasztnit, és elvisszük lakatoshoz, nézze meg, mondjon árat.

Ezen felül engem már csak egyetlen dolog foglalkoztat.
Hogy hogy a jó életbe kerülhetett bele homok a motorba....



(Edinához annyi zárójeles megjegyzés, hogy belekerült egy rádió, aminek még nincs antennája és pozitív sarka a biztosítéktáblához az idióta kábelezés miatt, leszedtem a szocreál üléshuzatot,kiszedtem a váltónál lévő kókány tolatólámpa kapcsolót, pedig nincs is tolatólámpám, valamint a hátsó öveket. Hibalista: generátorba beletört egy kábelsaru, ami miatt ha lehetne, sincs töltés, valamint nincs hátul se fék, se helyzetjelző lámpám. Ettől függetlenül tökéletes. Róla fotók később.)
Szétszedett vacak felvétel, de talán látszik a berágódás talán látszik benne a homok üres :(

Kommentek

Andrei

hajjaj... ugyanez a kép fogadott engem is a motorfelújítás elõtt, berágódott veztengely csapágy, szétkopott olajpumpa szelep, csak nekem itt nem állt meg, új fõtengely, hengerek, dugók, hengerfej is bekerült

ha tényleg csak ennyi akkor új veztengely, új olajpumpa szelep és perselyezésbõl megoldódhat a gondod
nekem 6000 ft volt a persely ami azóta is hibátlan (7000 km)
2009 március környéki blogomban nézelõdhetsz :)

hollo

Amirõl beszéltünk nincsen új,csak használt.

Karki

hollo #36685:
köszönöm, h megnézted :)
Amúgy még tegnap bementem az EC-be, adtak nekem vezérmûtengelyt meg olajpumpát, de olyat, hogy a vez tengelynek a gyári bütykök méretéhez köze nem volt, a pumpa meg egy bontott, összekaristolt pumpa volt, kályhaezüsttel lefújva, szépen csomagolva :S

Andrei #36680:
remélem, igazad lesz, és megúszom ennyibõl...
Kiknél csináltattad a perselyt, és hol, ha lehet ilyet kérdezni? Itt pesten magasabb árakon mondták nekem a gépmûhelyt, olyannál, aki ért is hozzá...

Andrei

én egy 30 éves gépmûhelyben csináltam ahol sajnos már csak évente 1-2 kispolszki blokkot csinálnak, de a persely minõsége kiváló, látszik is a képen amit feltöltöttem
az öreg szaki már nyugdíjas, csak felügyelni jár le, ahogy nekem mesélte

Andrei

ja, nyíregyháza amúgy, elfelejtettem

VIKY-01

Andrei #36689:
Nyíregyházán hol???? Törzsgyökeres Miskolcon élõ kálmánházi vagyok! :D

Karki

Andrei #36689:
Hát az se nincs a szomszédban...

Andrei

VIKY-01 #36695:
korányi út, pikoló sörözõ mellett

Buszos Petya

Hûbasszus, ennek a fele se tréfa. :(

Ennyi homok úgy kerülhet bele, ha huzamosabb ideig használod földúton, légszûrõ nélkül, de ez asszem a kevésbé valószínû. Volt mostanában homokfúvatva a blokk, vagy bármi?

Karki

Buszos Petya #36808:
Bizony volt.
Hajjajaj.

http://garageblog.net/blog/karki/6167

Szerintem te is arra gondolsz, amire én.

Karki

Buszos Petya #36808:

Illetve a blokk nem, csak a takarólemezek.

Buszos Petya

Karki #36819: Ööööö.. pina? :D :D :D

Komolyra fordítva: azt tudom, hogy a takarólemezek voltak homokolva, de attól még nem kerülhet homok a motorba. Ahhoz hogy ekkora mennyiségû homok kerüljön a motorba, ahhoz vagy a hengerfejet, vagy a forgattyúházat, vagy pedig a vezérmûdeknit kell fújatni, de úgy, hogy utána elfelejtik az olajcsatornákat sûrített levegõvel kifúvatni/nagy nyomású vízzel átmosni.

Karki

Buszos Petya #36833:
Hát ha a blokkot/stb/stb. nem is, de a szelepdeknit lehomokfújták.
És van egy olyan érzésem, hogy ott a belsõ részen nem mosták ki rendesen a homokot.

De ez csak megérzés, bizonyítani úgy sem tudom, én nem járok légszûrõház nélkül, és azt hiszem, nem ártottam senkinek annyira, hogy valaki homokot öntsön be a motoromba bosszúból....

Buszos Petya

Karki #36842: Akkor ez tutira a szelepdekni miatt lesz, elég egyértelmû a helyzet. Én azért elbeszélgetnék a helyedben a homokfúvósokkal. Ugyanott csinálták a homokolást meg a szinterezést is, vagy külön cég volt?

Karki

Buszos Petya #36887:
külön cég volt, de nem ez a bajom, hanem hogy egy klubtársat kértem meg, hogy intézze a dolgokat, mert õ jobban benne van a dolgokban.... lehet, h figyelmetlen volt egy pöppet...

Buszos Petya

Karki #36891: Kicsit. :( Így meg aztán mindenki mossa kezeit. Homokfújt alkatrészeket ha lehetõség van rá, mindenképp saját kezûleg kell nagynyomású vízzel átmosni, meg sûrített levegõvel kifúvatni. Akkor maximum saját magát hibáztathatja az ember...

Karki

Buszos Petya #36894:
Jó pap holtig tanul. Fõleg a saját kárán.
:S

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!