2009.08.19. Szerda UPDATE

Zajlanak az események, kis lépésekben halad előre a gépcsajok helyreállítása.
Edina körül most több volt a történés, ma reggel 8 órakor új olajat kapott, mert kitudhatja, hogy mikor volt az előző tulajnál utoljára olajcsere. Mint a mellékelt ábra is mutatja, az olaj eléggé fekete volt (mármint ami kijött), de nem éreztem benne se homokot, se aluforgácsot- alkalomadtán majd leszedem a centrifugálszűrőt és a teknőt, megnézem, nincs-e benne valami extra, meg az olajcsere ellenére is világít alapjáraton az olajlámpám, pedig szerintem nem alacsony az alapjáratom.

Miért is nem néztem meg most a szűrőt?
Mert 9 órára hivatalos voltam egy autóvillanyóssági szakemberhez Érdre, akinek szintén pókja van, egy 650E, és megkértem, nézze meg, mi a túróért nem ég nekem hátul se a féklámpám, se a helyzetjelzőm.

2 órát mondott rá a mester, úgyhogy elmentem sétálni egyet Érdre, 9+2 óra az 11. Én már 10:36kor ott sasszéztam el a kapuja előtt, de a kertből kihallatszó, velőtrázó tónusú - idézem: "ELEGEM VAN MÁR EBBŐL A KISPOLSZKIBÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!"
üvöltés arra a belátásra bírt, hogy 11ig véletlenül se bukkanjak fel, hagyjam egy kicsit lenyugodni a kedélyeket. :)

Tettem egy kört a tömb körül, majd 11 órakor kedélyes arcot öltve magamra beállítottam.
-Jó napot! - köszöntöttem a mestert.
A szemüveg mögül egy gondterhelt, pszichopata gyilkos tekintete nézett rám vissza.
-Segíthetek esetleg valamiben? - próbálkoztam megint.
A válasz tömör volt és velős.
- Igen. Javítsd meg a kocsidat.

hm.

Majd folytatta:
- Ki, és mit csinált ezzel a kocsival??
- Miért?
- Felkapcsolom a lámpát, beindul az ablaktörlő. Fékezek, beindul az ablaktörlő.-  és már mutatja is.

De nem történt semmi.

- Hát én ezt nem értem, az előbb csinálta. 
Leveszi a gyújtást, visszaadja, indexel. És láss csodát.

Beindul az ablaktörlő.
Aztán mutatja a többit is, és tényleg, mintha pont akkor, a fogyasztók bekapcsolásakor indulna az ablaktörlő is...
De nem voltak pont ugyanakkorák az intervallumok a bekapcsolás és az ablaktörlő indulása között.

Intervallum.

És itt világosodtam meg, hogy mi is történt.

Ugyanis ez egy akkora luxusautó, hogy nem csak tempomat van benne, de még egy intervallumos, utólagos kendáccsal belekerült ablaktörlő kapcsoló is.
De semmi köze nincs a gyári kapcsolóhoz, hanem külön életet él egy kis fém pöcök forgatásával, ezért ha az ember féletlenül beleakad, és forgatja, és nem tudja, hogy mi, akkor lehet, hogy az 1-2 mp és 1 perc között állítható intervallumban pont akkor törli le az ablakot, amikor senki nem számít rá, és ez tévesztette meg a mestert.

Mindazonáltal a féklámpám és a tompított fényem jó lett, a rádiómat bekötötte, úgyhogy hazafelé menet már kezdtem azt érezni a lágyan csendülő Genesissel a fülemben, hogy a kúpos 600as kipolszkis 70es tempóval az országúton poroszkálva az élet legnagyobb királya :D

Aztán amikor hazaértem, és megtapasztaltam, hogy újra leszívódott az akkumulátorom, akkor szépen visszaszálltam két lábbal a talajra.

Gyulai túrám így a póckival ugrott, kicsit gyorsabban, sokkal megbízhatóbban, de kevebb fílinggel a Mitsuval fogok menni.

Vivát Csehszlovákia.
Még szerencse, hogy tegnap sikerült bespájzolnom egy jó állapotú generátort, így hát szeptember első hetétől (akkor lesz beszerelve) van egy eladó skoda generátorom fesszabályozóval, olcsóér, alkalmi vétel, fizetek, csak tűnjön végre el ;)

Lujzához annyit, hogy megbeszéltem a lakatossal, hogy hétfőn viszem hozzá szemlére, megmondja, mit kell rajta csinálni, és természetesen, hogy elvállalja-e.
Mivel nincs benne motor, csak vontatva, vagy tréleren, vagy kisbusz belsejében tudom kivinni Csepelre - ha valakinek Budapest környékén volna kölcsönbe, vagy nagyon jutányos áron bérbe egy (akár autó után köthető ) trélere , legyen szíves szóljon.
Valamint a motorjához keresek eladó vadonatúj gyári 650E vezérműtengelyt, a tartalék blokkomból szerencsére sikerült kimentenem egy hibátlan olajpumpát, így arra már nem kell költeni.

És most pár kép, jó utat a lengyelországba utazóknak!





Ráadásnak egy fedélzeti kamerás Genesis koncert, amint kimegy a közepén a töltés, majd visszajön.


UPDATE:

Amit elfelejtettem leírni még apróságok:
Kiszereltem a hátsó biztonsági öveket, nem valók azok ebbe az autóba, látszik is, hogy az üléshuzat felgyűrődött, ahol bement a lemezig az öv alja.
Ennek keretében leszedtem a szocreál vászon üléshuzatokat is, alatta a vezetőoldalinál kissé kiült, de szép állapotú gyári huzatokat találtam.

Ma pedig kiszereltem egy trabi-származék elektromos ablakmosó rendszert a hozzá való felesleges 3 méter kábellel együtt, ami úgyse működött, helyére visszakötöttem a pumpásat, most pipecül működik.

Ráadásként a rendszámtáblatartót megfordítottam elöl, és a behorpadt lököst kikalapáltam, így nem úgy néz ki, mintha a lökhárító része lenne a rendszám, kicsit lentebb van, szerintem ízlésesebb, majd lesz róla kép.
friss olajjal, ja és rajta van a szép kúposom! ilyen ioncserélt vizet se látott még senki bontott generátor, a megváltás tartalék motor rádió, Lujzából kimentve, amíg lakatolják a kis szutyok intervallumos ablaktörlő kapcsoló új lámpabúra a törött helyett, sajnós nem párban, ezért fakóbb egy picit tartalék motor a vezérműtengelynél. Lujzáénál most épp jobb. Itt még azt hittem, minden oké. Muhaha, én naiv. :) és a jól ismert régi kerékvágás :)

Kommentek

Gáspáry László

Az egy nagypolszki intervallumkapcsoló valószínüleg :P :P

Gáspáry László

Gáspáry László #37129:
Ja nem bocsánat, közben megnéztem a képet.

Karki

Gáspáry László #37130:
Gáspáry László #37129:
Valamiféle magyar gyártmány lehet a 80-as évek derekáról.
De a funkcióját tökéletesen teljesíti :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!