2010.08.06. Péntek

Szorgos kezek hosszú időn át tartó ápolásának köszönhetően tegnap óta újra nálam van Edina, már nagyon hiányzott a gép :)

BeZiLéket kértem meg, hogy segítsék megoldani azt a problémámat, hogy az iszonyatosan beállt függőcsapszegeknek köszönhető kétkezes kormány, valamint a rengeteg bosszúságot okozó fékek, és a megpusztulni készülő önindító jobb állapotú legyen - sajnos a javítás nem lett kész a nyári taliig, ezért off autóval mentem le, és akkor is csak egy délutánra, de jól éreztem magam, egy vontatásban is segédkezhettem, így bizakodva tekintek az őszi találkozó elé, amin most már tényleg végig ott szeretnék lenni. :)

A javításhoz visszatérve: az egyik első függőcsapszeg olyan szinten volt beállva, hogy a satuba befogott tengelycsonkot csak egy egyméteres vasrúddal lehetett elfordítani - így egyszerűbbnek tűnt a komplett csonk kicserélése -azóta egyujjas a kormányzás, nagyon pöpec.

A fék viszont ahol csak tudott, újra szivatott. Az már régebben megállapítást nyert, hogy az újabb típus munkahengerei vannak bent, amihez hozzáflexelték-hegesztették a fékbetéteket, ezért új betéteket és munkahengereket is vettem - de BeZiLék megállapították, hogy az új betétek is rosszak, mert az önbeállót valszeg rosszul rakták össze, a betétek alaplapja,amire a ferodoréteg van ragasztva, az sem szimmetrikus, a dob pedig ovális - kellett faragni rajta, kaptam szép felszabályozott dobokat is, ezúton is köszi, BeZiL :)

Ja, és még a kézifékkötél is cserélve lett, most már emelkedőn is megmerek állni, grátiszként pedig kaptam egy totálisan retró, de gyönyörűszép tetőcsomagtartót, lesz mire pakolni, ha messzebbi talákozóra indulok.
Külsőségekben annyi változás van, hogy rákerült az első Club126os tali-skalp-matrica, bár kissé csúsztatás, mert az autó nem volt ott, került egy Zelmot-Made in Poland korhű ködlámpa, amit majd ki kell találnom, hogy kötöm be, és fogatom fel, valamint barátnőmnek köszönhetően van egy kiskutyám is a hátsó ablakban :)

És Júliusban még voltam Krakkóban is, lőttem pár kispolákot, valamint egy ceglédi villámtalin is volt pár szépség, ezt is itt osztanám meg veletek. :)




első skalp kiszerelt csonkok tetőcsomi :) kutyu skalpok nem görbe első lökössel és emblémával ütősebb lesz, bár ez csak próba BeZiL gépe - nem sok hiányzik már cegléden villámtalin Goldwing bogárka gódwing T2 matrica a T2-n lengyel pók lengyel pók BeZiLéknél, Mille Migliával még lengyel pók egy elegant, ami nem rohad egészen kívánós nem polski, de lengyel, és sört visz :D ez se polski, de veterán - nincs sok veterán krakkóban na, EZ odabaszott kicsit ilyen-kicsit olyan, de nagyon el van találva

Kommentek

Subbass

frankó képeket csináltál.. :) merre voltatok Krakkóba, és mennyi ideig? hol lõtted ezeket a csodákat? én össz vissz a 4 napos kinttartózkodás alatt 3 polskit láttam... azt a világos kéket amit te is lekaptál, egyet a wavel mellett a pod vavelemnél, az hotel-étterem elõtt, meg egyet a fõutcába betorkolló kis utcába, egy pirosat, naggyon lepukkant állapotban...:S :(
de sztem feltûnõen kevés van, ahhoz képest hogy lengyelország...
viszont az a fekete... :D az tényleg zsivány.. :D :P
én is kiszúrtam a sörös kisteherautót, de te tudod miféle volt?
http://picasaweb.google.hu/diepeti/Lenygelorzsag20100626Valogatott#5491270475931793810

Karki

Subbass #46569:
Krakkóban fõként a belváros részén voltunk, a wavelt is megnéztük persze, a diákszálló, ahol megszálltunk, a posztócsarnokos fõtértõl fél kilométer gyalogútra volt a Karmelicka úton végig. 3 napot - 2 éjszakát voltunk, utána felvidéken túráztunk, ezalatt olyan 8-10 polskit láttam, nem mindrõl tudtam fotót csinálni. Szerintem arányaiban azért több polski van ott, mint itthon, csak azok sem a belvárosban parádéznak. ;)

A sörös kocsi meg egy IFA-Framo volt, a Barkas elõdje, ha minden igaz. :)

Subbass

sztem mi is ott voltunk elszállásolva abba a diákszállóba.. :) :c)
aranyosak voltak a fiatal portás csajok... :D :P
(ott ahol minden szobának virág név volt adva? egy kis kiülõs kerttel a bejárat mellett?
amúgy abba lehet tényleg van vmi, hogy nem a belvárosba "parádéznak"... bár sajnáltam, hogy nem nagyon láttam többet...
ismerõsök láttak egy veterán felvonulást, még várom a képeiket... akkor mentek hazafelé... mi kb 1-1,5 órával késõbb, és lemaradtunk róla..:/ de azt mondták sok szép régi autó, és motor volt... :)
ha majd magkapom a képeket megosztom veled/tek. :c)

Karki

Subbass #46575:
Nem voltak virágnevek:

http://www.jokerhostel.com/

Itt szálltunk meg. Elõnye, hogy közel van a belvároshoz, meg hogy olcsó. Más elõnye nemigazán van. :)
De egykét portáscsaj tényleg jó volt :)
A fotókat meg várjuk ;)

Plósz Gyula

kurva jo lesz a ködlámpával :)
nekem is ilyen van.

KeMa

Annyira boldog vagy, hogy újra nálad az autó, hogy a szád is fülig ér, és a szembe jövõ integetõ KeMát sem veszed észre az alsó rakparton :D

Karki

KeMa #46618:
Vazz! Mondd, hogy nem Polskival voltál, mert ha igen, akkor nagyon szégyellem magamat. :)

Karki

Plósz Gyula #46593:
Jaja, de amíg nincs új lökös, nem rögzítem fel. Meg kapcsolónak is ki kell találnom még valamit.

Karki

Karki #46622:
KeMa #46618:
Mármint akkor is szégyellem magamat, ha nem polskival voltál, csak akkor mégjobban, ha igen, mert a Polskikat szoktam figyelni. :)

KeMa

Karki #46622:
Karki #46624:
Szerencséd van, mert zsötöivel voltunk :) Legközelebb pókkal leszek :)

Buszos Petya

Hejj, gécijól néz ki a ködlámpa Edinán, de a MilleMiglia se áll neki szarul.
A KRA-T198-as rendszámú gépsas gazdája hardcore polskis lehet - ha emlékeim nem csalnak - akkor rendszeres vendég a zólyomi bulin. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!