Ötvös Csöpi nyomában, avagy...

... lássuk, mi történt a kocsik háza táján!

P. Fiat Edina: Ponyva alatt alszik.

Fiat Lujza:
egészen előrehaladott állapotban kezd lenni, és ez nagyban köszönhető annak, hogy BeZiL akkor is építi az autót, amikor én nem vagyok jelen, tehát gyakorlatilag mindig... :S Nem tudok elég hálás lenni ezért.


Bekerült a motor, felkerült a megpucolt kormánymű, és futóműelemek, a váltóban tömítéscsere történt, a fék összerakódott az OGYtól és Gedeontól kapott cuccokkal, új kerékcsapágyak kerültek be... felsorolni is hosszú lenne, az autó így tényleg "Nuova 500" lesz. :)

A rettenetes harakiriművész:
A költözés utózöngéjeként újabb Budapest-Gyula útvonalat tett meg, megpakolva, és párom édesapjának köszönhetően ott bekerült a polskiból kiműtött kazettás magnó, valamint megreparáltam az első lökhárító díszcsíkját, és szereztem a műszerfalba egy bontott hamutartót, mert az hiányzott.

Egy másik alkalommal pedig Cegléden, 500as építés közben szelephézagot állítottunk, köszönhetően annak, hogy egy svájci Jazz-barát elküldte nekem a pontos beállítási értékeket, valamint kicseréltük a ki tudja, hány éves gyertyákat - elég hülye elhelyezésének köszönhetően én nem is fértem hozzá kényelmesen a gyertyakulcsommal, és nem is tudtam megindítani őket, de ezúttal kisegítettek BeZiLék újra :)

Ezeknek köszönhetően az autó lényegesen csendesebbé vált, majd Pestre hazafele a németautópályás kerülőúton megtapasztalhattam, hogy ha ne adj Isten elgurul a gyógyszerem, mert valaki szemétkedik az úton, akkor ez a szerencsétlen virsligumikon futó 27 éves japán pléhdoboz simán beleszalad a kilométeróra utolsó osztásába, ami 160 km/órát jelent. Le is ugrottam rögtön a gázról, amint megpillantottam, hogy mi a helyzet...

Elképesztő, hogy február óta már 7000 kilométert beletettem a járgányba. De nagyon megszerettem. :)


De hogy jön az egészhez Ötvös Csöpi?!


Talán nem vagyok egyedül a korosztályomban azzal, hogy ha azt mondják nekem: autósüldözés, akkor nem a sokak által emlegetett Bullit, vagy a Tolvajtempó Mustangja, vagy a Halálos Iramban tuningolt szörnyei jutnak eszembe, hanem a Bujtor István által megformált balatoni zsaru Zsigulis száguldozásai. (az később lett érdekes, hogy az Elvarázsolt Dollárban épp egy Fiat 500-as volt a civil autója.)
Autóbuzériám egyik kiindulópontja tehát mindenképp ezek a filmek voltak, videókazettán megvoltak mind, mai napig kívülről fújom az összeset - érthető talán, hogy mennyire izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy az 1985ös Elvarázsolt Dollár néhány főbb részét nem is a Balatonnál forgatták, hanem a Budapesttől alig 15 kilométerre lévő Nagykovácsi kastélyában. Tegnap tehát el is jött az idő, hogy megnézzem ezt a  számomra legendás helyszínt :)
Hihetetlen érzés volt ott lenni, és megcsodálni egy híres film forgatásának helyét :D
Többit majd  a képek alatt.

Orrplasztika Nuova :) készül a motor jazz rádió gyári rádióelőkészítés részeként egy korszerű hangfal. ez meg a másik oldali. díszcsík ilyen volt ez lett Megismerkedtünk más Jazz-esekkel is ! :) mutatósak :) a kastély és a víztorony 1985-ben. A rosszfiúk itt nyomtatták a hamis pénzt, és iszkolnak. és ilyen 27 évvel később 1985ben érkezik Csöpi egy zsigával a kastélyba ma meg legfeljebb a gondok parkolhatna ide a hamisítóműhely ajtaja valójában... Valójában ez a víztorony bejárata a kastélyhoz tartozó futball-pályáról indult a hőlégballon Amiből mostanra csak egy romhalmaz maradt a fináléban jönnek a rendőrök A távolban látszik a kastély, de más hasonlóság nincs... pedig gyönyörű ez a park a torony durva a kastély egy roncs a szekér És az milyen, hogy heccből megnéztem egy Dragon Ball epizódot, és egy 500as és egy Jazz van benne? és egy kispók?

Kommentek

KeMa

Ez Fiat? Azt hittem kispolszki...

THONY

Marha szupi ez a filmbéli jelenetekkel való hasonlítás... régen minden jobban karban volt tartva :( Ha lehet még ilyen képeket :D Szép a kis sárga :) Niki

nyuszy

Az a víztorony az nem egy trafóház inkább?
A dragonballos képek ütnek :)

Karki

KeMa #53357:
Te nem olvastad a varázshegyet :) ;)

THONY #53358:
Több "akkor-most" képet sajnos nem tudok prezentálni,most hirtelen nem is tudnék olyan filmet mondani, amiben egy helyszín ennyire megmaradt volna, mint ez a torony. de a kis sárga köszöni a bókot :) ;)

nyuszy #53359:
Én úgy olvastam valahol a neten, hogy használaton kívüli víztorony, bár ez nem jelent semmit. Igazából eszembe sem jutott a valahavolt funkcióján gondolkozni, de tényleg nem hasonlít egy hidroglóbuszra ;) :)

Buszos Petya

Karki #53361: Igazából az épületnek jelenleg nincs is funkciója, üresen áll, mióta Ötvös Csöpi sittre küldte azokat akik használták. :) :D :D

18-as kép: azóta nemhogy focipálya, de már Malév sincs. :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!