Csak elkezdjük lassan élvezni

Augusztusban lesz egy éve, hogy újra műszakis autó, de ezalatt az idő alatt mindig volt valami bosszantó hülyeség, zaj, ami miatt nem tudtuk felhőtlenül élvezni a járgányt. Talán sose lesz kész az autó, mert hobbiautón mindig van mit csinálni, de kétségtelen, hogy most nagy lépést tettünk előre az élvezhetőség felé :)

Előszöris az autó le akart fulladni mindig, nem volt egyenletes az alapjárat, nehezen indult be. 
OT sokadalom előtti csütörtökön tehát elrohantam 500-as klubos ismerősömhöz, Istvánhoz, hogy mi baja lehet az autónak.
A karbi szétszedése után kiderült, hogy az úszóm lyukas, majdnem színültig van benzinnel - kaptam egy cseredarabot, ami már régóta állt a polcon. István mondta, hogy ha 2 héten belül rángatni kezd megint az autó, akkor ez a bontott példány is lyukas, és szerezzek újat. :)

Egyelőre megoldódott ez a gond. A sokadalom napján viszont, miközben az említett Istvánhoz tartottunk többen a szokásos éves klubos bográcsozásra, a remek magyar utakon az amúgyis már heggesztett motortartó alubakom 3 darabra tört - a dolog pikantériája, hogy akkor, amikor egy másik klubtársamért indultam vissza vontatókötéllel, mert neki meg a kuplungja esett szét. :D

Szerencsére István ezúttal is kisegített egy kölcsön bakkal, amíg be nem építem a garázsban lévő tartalék bakomat, így lábon tudtam hazamenni (klubtársam kuplungja se okozott megoldhatatlan problémát, ő is lábon ment haza. )

Ez a baktörés rávilágított arra, hogy az utángyártott hátsó hidak minőségére a "silány" a legenyhébb jelző. Szerencsére Hollo segített azzal, hogy a hátfal kritikus pontjait heggesztéssel megerősítse, miután magát a konzolrészt merőlegesre visszahajtottuk - ugyanis a motor súlyától és a rázkódástól ez a gyenge konstrukció a normális megmunkálás híján legörbül, rossz esetben az ékszíjtárcsáig.

Egyúttal a motortartó rugót is kicseréltem egy erősebbre, valamint a szilenteket a töröttből beleraktam a cserepéldányba, mert azok vadonat újak voltak. 
A karburátor újra rendetlenkedni kezdett, így joggal gyanakodtunk arra, hogy ez az úszó sem tökéletes.
Otthon egy régebben vásárolt alkatrészpakkban találtam egy új úszót, POLMO nejlonban, új tűszeleppel, ez már be volt készítve nekem, úgyhogy a hegesztéssel egyidőben ezt is beraktam.

A trükk annyi volt, hogy ez az úszó is törött volt, úgyhogy Hollotól hazafelé menet a Ferihegyi gyorsforgalmi úton a lehető legrosszabb helyen, ahol félreállni sem lehet, lefulladt a motor, és nem akart újra beindulni, Hollo meg nem vette észre, hogy lemerült a telefonja, nem tudtam elérni - szerencsére másik klubtársam, Zsolt tudott rajtam segíteni.

Kifejezetten muris látvány lehetett, hogy egy sárga 500-as végigvontat kőbányán egy másik 500ast :D

A garázsukban ő is kisegített egy bontott úszóval, amivel hála Istennek idáig nincs gond (kopp-kopp).

Tőlük hazáig már minden probléma nélkül eljutottam, és kezdtem megérezni a masszív motorfelfüggesztés áldásos hatásait, mint például:
  • A kipufogó visszaváltásnál, kátyúkon nem verődik bele a kasztniba
  • A fokozatok a helyükre kerültek - idáig nagyonelőre voltak nyomva a fokozatok, az 1-es és 3-as fokozatot sokszor kidobálta 
  • Rükvercben nem recseg az autó, akármilyen állat módjára is tolatok
Szóval javulgat a kocsi, fickósabban merem már használni, kevesebb a mechanikai zaj.
És mivel nemrégiben kaptam egy új fényképezőgépet is, tegnap este kipróbáltuk, és egyúttal örömködtünk a kocsival kicsit, az eredményét meg itt láthatjátok fotókon.
 
sokadalom gyorsan lelépünk Miért jó, hogy 40-50 veterán a gellért fürdő melletti utcában vár 1 órát? Nem tudom.

Kommentek

Zsó

úristen, imádom a feliratokat a műszeregységen :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!