Gumikérdés túltárgyalva

A csillagok mostani állása volt a legoptimálisabb, úgyhogy sikerült találnom a felújított, eredeti felnikre gumiabroncsot.
A befutó a Falken Sincera SN-807es lett, 135/80 R12-es méretben, a kúposfelniket meg megszabadítottam a ránézésre is kábé 20 éves, 145/70 R12es Michelinektől - ezek a kukában végezték, a kúposok pedig a garázs sarkában.

Ugyanott állítottak egy futóművet is, a hátsó felfüggesztéshez hozzá sem tudtak szagolni, az elsőkön viszont állítottak egy keveset. 

Ezek után az eredmény: remek úttartás, fékezésnél nem esik ki a kormány a kezemből, halk futás, és nekem jobban is tetszik. :)

Ugyanakkor megijesztettek azzal, hogy ezeknek a belső nélkülire tervezett köpenyeknek a belseje lehet, hogy szét fogja dörzsölni a belsőket - remélem, nem fogok durrdefektet kapni sehol. :)

A Hondát leszilikonoztam, lepolíroztam egy kicsit, és ráködöltem a felni rozsdafoltjaira egy kis ezüst festéket - távolról így már nem olyan okádék az autó kinézete. :)

Terveim szerint hamarosan veszek rá úgyis könnyűfém felnit, és akkor a gyári mehet a homok-szinter kúrára.


Képek:
Gumisnál a csápon Futómű műszeren Kupak nélkül, új csavarokkal, új felnin. Az első futómű még mindig mintha hátrább lenne.

Kommentek

obrotka gyula

Tetszik a gumi retrós kinézete, de kisautó nagyon motorcsónak. Új laprugó van benne?

Karki

obrotka gyula :
Összerakás óta ez a laprugó van benne, és elméletileg ez a régi, felújítás előtti, hozzá sem lett nyúlva. Nekem is bántja a szemem :\( Rugókovács? Cementes-zsák? Fordított berakás? Mi lehetne neki a jó?

obrotka gyula

Karki :
Nekem is így járt a kovácsolt rugóm anno. Mennyit mentél vele eddig?

Tibee

Karki :
Ülj bele. :)

Karki

obrotka gyula :
Legnagyobb megdöbbenésemre ~3000 kilométert, legalábbis óra szerint.

Tibee :
Elismerem, felszedtem jópár kilót az utóbbi időben, de azért ennyit nem. :P ;)

obrotka gyula

Karki :
Hát akkor sanszos, hogy lassan meg kell látogatnod egy rugókovácsot.

KeMa

A kisautó a csápos emelőn olyan, mint amikor a pár hetes kiscicát a tenyeredben felemeled. Cuki-aranyos, de olyan ijedten néz a magasból , szinte reszket :D :D

Karki

obrotka gyula :
Tudsz jófélét?

KeMa :
Ilyen morcos ráccsal, vadul világító olaj és generátorlámpákkal? :D

obrotka gyula

Karki :
<autorugo.pati>

Ne a képen látható mukit keresd, hanem egy hasonló fizimiskájú alacsonyabbat és öregebbet. Ő már eléggé vágja kispók rugókat.

<autorugo.patik.hu>
Őt. :)

Karki

obrotka gyula :
Köszi! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!