Kommentek

Hepp Ádám

Az ujjad belemárthattad volna, hogy lássuk mennyire vékony vagy szemcsés. Így képről elég fekete, azt mondanám, hogy 7.000 km. Vajon, ha visszanézném a bejegyzéseid, az segítene?

obrotka gyula

Azt ugye vágod, hogy nem feltétlenül baj, ha ilyen az olaj?

nyuszy

Az, hogy sötét, semmit nem mond, szóval valahol 100 és 20.000 km között :)

KeMa

Az olajok nem is szoktak futni... :)

Buszos Petya

Mivel gondos gazda vagy, és ebből kifolyólag az előírtnál gyakrabban cseréled az olajat (ugye?!?!), ezért én 4550 kilométerre tippelek.

Andrei

Én 1300 km-t mondok.

Karki

Andrei járt a legközelebb az igazsághoz.
Az olaj színéhez nem értek, csak azt látom, hogy ezzel az olajjal égett a lámpám.

Hepp Ádám

Karki #54952:
Nemrégiben cseréltem egy motorban olajat és szűrőt. Abban az első beindítás után, amint megfordult az olaj a motorban már így nézett ki... Igaz abban 3 éve nem volt olaj cserélve és vagy 30K kilométer volt benne. A legolcsóbb olajat ész szűrőt tettem be és majd 1000 km után csere valami normálisra, csak ki kell mosni a blokkból a szart.

Karki

Hepp Ádám #54958:
Ha nem frissen lett volna a motor nulláról összerakva, akkor szerintem én is ilyesmire gondolnék, de itt minden el volt pucolva, újként összerakva, stb.

Soma22

Szerintem egy frissen generálozott motorban ez teljesen normális lehet.

Karki

Soma22 #54966: mármint az olaj színe, vagy hogy nincs olajnyomás?

obrotka gyula

Karki #54968:
Egy generálozott motorban nagyobb hőterhelést kap és fémreszelék is több lesz benne. Én ezer km után le szoktam cserélni az olajat és illene kétezernél is. A másik fele, hogy nem a Shell miatt nem volt olajnyomásod. Párszor leteszteltem már a Tátrában, negyven fokban, túlterhelve...

Senkit nem akarok bántani, de lehet szerelőt kellene váltani.

Karki

obrotka gyula #54969:
Egyszer már volt az olaj cserélve. Újonnan 15W40 eneossal lett összerakva, az is kb az első 1500 kilométer után volt cserélve.



Karki

obrotka gyula #54969:
Azon gondolkodtam, hogy mivel az 500asnak nem oldalt van a légbemenője, hanem hátul a motorháztető felett, lehet, hogy annyival rosszabb a hűtése is, hogy ez az olaj már vékony bele?

obrotka gyula

Karki #54972:
Akkor ez viszont örvendetes.

Karki #54974:
Ennek nem hinném, hogy sok köze lenne hozzá. Itt sajnos valami szervi baj lesz a motorban, pedig nagyon megérdemelnél már egy üzembiztos autót, amennyit sz...tál. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!