Az első átvizsgálás, műszaki vizsga

Sokáig húztuk-halasztottuk az első szervízt.
Január 30 óta van nálunk a járgány, állítólag vezették a szervízkönyét, amely szerint 105 000 kilométernél esedékes a következő átvizsgálás.
Ezt megdobtuk még 3000 kilométerrel (Az autót 97 000 kilométer körül vettük, szóval megy bele kilométer rendesen), és most, műszaki vizsga előtt 1 nappal elvittük szakemberhez, hogy nézze át, lát-e valami turpisságot az autón. 10 hónapig gondtalan volt a használat, legyen ezentúl is gondtalan.

Lecseréltettük a motorolajat, a váltóolajat (állítólag az elterjedt Swift váltóbetegség megelőzhető, ha betartja a tulaj az előírás szerinti 60 000 kilométerenkénti olajcsere periódust), az összes szíjakat, olajszűrőt, légszűrőt, gyújtógyertyákat (iridiumos, spéci gyertya való bele állítólag, amit 60 000 kilométerenként kell szintén cserélni - a mester szerint ebben még a gyári volt), diagnosztikai computert dugtak rá, hogy van-e valami nyűg (szerencsére semmi), megnézték a fékeket (kopottak, de teljesítik a szintet - 1 éven belül cserélni kell), valamint az egyik hátsó lengéscsillapító szivárgott, azt ki kellett cserélni - szintén Swift betegség.

Ezután levizsgázott rendben, remélhetőleg két év eseménytelenség következik. 
De az első hó előtt még téligumit kell rá venni - aki esetleg tud gyári Swift lemezfelnit olcsón szerezni, írjon!

UPDATE: Az előző tulajtól elhoztam a téligumi szettet, 1-2 szezont még talán lefut.




Kommentek

viandr

Lengéscsillapítóból csak az egyiket cseréltétek? Azt nem párba szokás?

viandr

Felnivel kapcsolatban ment egy PÜ a 126-on.

Karki

Karki

Karki #55928:
Mármint...
Nekem is fura volt, de állítólag megmérték műszerrel ezeket, és jók az értékek, de lehet, hogy kipótolom majd, hogy párban legyen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!