Archívum: 201604 (2)

Tevékenységtérkép

Kupppplung

Van egy érdekes hibája az autónak mostanában. 
Mégpedig az, hogy emelkedőn, de néha sík terepen is, ha elindulok, "recseg", "darál" az 1-es. Más fokozatot nem nehéz kapcsolni, rükvercben nem csinálja, de elég kicsi az átmenet, nagyon nehéz szépen csúsztatni a kuplungot.
Több emberrel konzultálva úgy tűnik, két ludas lehet a történetben:
Az egyik a kuplung, mindenestül, a másik pedig az 1-es csoportkerék. De ha valakinek más ötlete van, meghallgatom szívesen.
Az új kuplung tárcsa, szekezet, kinyomócsapágy már megvan, hamarosan beugrik a kocsiba, közben majd megnézzük a csoportkereket is, és beugrik majd egy szett gömbcsukló is...
Ja, cseréltünk benne olajat (15w40 Shell, piros), légszűrőt, megszüntettünk pár kontakthibát, van újra dudám, heggesztettünk üléssínt is, mert megadta magát, felújítottuk a váltórudazatot, és a többi, és a többi..
Ja, és volt hétvégén a szokásos Ipoly hidak túra is. Alig volt 45 autó, és 3 lerobbanás. Mármint nem nekem, hanem a 45 autóból. :)

Elő a nyári papuccsal!

Na kérem!
Ide még nem írtam, de az autó meg lett javíttatva a lopási mizéria után. A casco miatt amúgy is önrészt kellett fizetnem, annak meg fix a díja, úgyhogy gondoltam, menjen az autó márkaszervízbe.
Szépen meg is csináltak mindent, ha zsebből kellett volna kiperkálnom, akkor ez bizony 320 000 forint lett volna mindennel együtt.
Egy suzukinál. 
Hoppá.

Most viszont lecseréltettem a nyári gumikat, mert télivel nem járhatok egész évben, másrészt pedig a nyári gumik az autóval együtt hagyták el a gyárat annak idején, és a 10 év most már nagyon meglátszódott rajta, hiába voltak Goodyearok.

Elvetettem, hogy most hasonló árszínvonalú gumiabroncsot vegyek, mert  sajnos hiába csak egy suzuki, az alufelni miatt ez a 185/60 r15-ös méret nem számít annyira általánosnak. Kicsit kockáztatva MOMO abroncsokra esett a választásom, mert úgy voltam vele, hogy igaz, hogy ez egy új abroncsmárkának számít, de a MOMO talán nem adja a nevét egy adag ipari hulladékhoz - arról nem is beszélve, hogy pl. egy Pirelli vagy Michelin akár a duplájába is kerülhet ennek. Nem versenyre lesz, talán nem lesz vele gond, és nem is annyira ronda. Szerintem. :)
Viszont sikerült rondán lepadkáznom az első lökhárítót, úgyhogy jó műanyagost keresek... Vagy csere?