Kontárok mindenütt

Szegény autót csak kontárok veszik körbe.

A tulajai is kontárok, mert alig fogalkoznak vele. 
cca. 3 éve lettek a küszöbök "cserélve", de nem lett lefényezve, csak alapozózva. 

Azóta sem lett lefestve, és most megint rohad.

De gyanítom, hogy a hiperszuper lakatos, aki végezte a műveletet, nem vágta le a régi, amúgy is rohadt küszöböt, hanem "ráborította" az újat a régire, mert a parasztja úgysem látja a különbséget, és amúgy is csak egy 18 (most már 21) éves régi szar. És mire kiderül a turpisság, már rég felmarkolta a lóvét. Ugyanis belülről rohad újra a "cserélt" elem. 
Valamint 21 év és 370 000 kilométer után bemondta az unalmast a gyári hűtő. Már sokat kapott az élettől, a hűtővíz ki tudja, mikor volt lecserélve, szóval randa volt a lötty, szivárgott is a rendszer, melegedett is, minden baja volt - egy utángyártott, új alu hűtő beszerzése mellett döntöttünk.

De mivel ezt az autót csak kontárok veszik körbe, Balatonra lemenet elkezdte a vizet forralni.

Lecsavartam a hűtő kupakját, és rozsdás, gusztustalan trutyi látványa fogadott. 
Vajon a drága jó kontár szerelő kimosta a hűtő részeit, mielőtt berakta volna az új hűtőt, vagy csak berakta simán a szmötyis rendszerbe, mert parasztnak jó lesz az tanyára, pláne egy 21 éves autónak?
(A látványtól - természetesen - vöröslő fejjel, vállalhatatlan szavakat üvöltve szidtam a kontár drága jó édes anyját, hosszú perceken keresztül, és hogy mi a pics@ért megy el autószerelőnek olyan, aki csak olajat meg ablaktörlőlapátot tud cserélni.)

De nem szeretném hagyni, hogy meghaljon az autó. Szóval aki tud olyan lakatost, aki hajlandó észrevenni a rohadó, 21 éves, lyukas kétfillérest nem érő autóban a család eszmei értékét, az kérem, szóljon. Tudom, olcsóbb lenne megvenni egy másikat, egy garázsost, egy megkíméltet, de én EZT szeretném megcsinálni. Elegem volt a kontárokból.

Ezúttal töltök fel képeket is.
A hűtő kupakja. Szép redva. A hűtő belseje.

Kommentek

Földi zoltán

Tudok lakatost, ha érdekel keress meg.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!