Az elmúlt év pótlása - sok fotóval

Annak idején a blogot  azért kezdtem írni, hogy minden apró kis történés, ami az autóval és környezetével történik, dokumentálva legyen, tudjak rá emlékezni. 
Ehhez képest egy éve nem írtam az 500-asról.
Nem volt kedvem. 
Nem akartam.
De most pótolok, mert volt történés bőven, ideje leírni, mielőtt a feledés homályába vész.
Annak ellenére nem írtam semmit, hogy - a lakatolós-fényezős időszakot nem számolva - talán még sose volt ennyi javítás az autón, és - hála Istennek - túlnyomórészt ezek azért történtek, hogy az autó jobb legyen, és nem azért, mert lerohadt alattam.

Időrendbe már nem biztos, hogy tudnám tenni, de ezek a műszaki dolgok mind tavaly történtek:
- Holló jóvoltából bekerült az autóba a felújított, papír szerinti 500-as motor-váltó egység, felújított generátorral, karburátorral, Sanko jóvoltából megtuningolva egy Abarth olajteknővel. Először sportkipuval próbáltuk meg házasítani, de folyamatosan koppant hátul a vastag cső (nem biztos, hogy a kipu hibája volt), úgyhogy a sportkipu helyére egy megkímélt, jó állapotú, tojásdobos Ferroz került. Meg kell, hogy mondjam, ilyen csendesen, finoman járó motorom még nem volt, talán az ex-fehér Polskim felújított motorja volt hasonló.
- Ki lett cserélve mind a 4 lengéscsillapító KYB-re. Érezhető a különbség.
- Ki lett hajítva a kocsi alól az elgyengült, összevissza deformált rugószett, és olasz új, nem ültetett laprugó és spirálrugó került a helyükre. Rengeteget számítanak.
- Fel lett újítva a tengelycsonk (függőcsapszeg), mert a zsírzás nem volt az erősségem soha. :)
- A fékfolyadék le lett cserélve, a főfékhenger, a munkahengerek, a pofák ki lettek cserélve, olasz portékára. Érezhetően fentebb fog a fék, jobb a fékhatás.
- Az összes kormánygömbfej ki lett cserélve, a kormánymű fel lett újítva, ki lett cserélve eredeti 500-asra. (eddig 126-os kormánymű volt bent, annak ellenére hogy a 126os kormánymű véletlenül sem passzol az 500as kormányoszlopával... egy parkolásnál elfogyott a ricni a kormányoszlop aljából, és összetehetem a két kezem, hogy ez nem menet közben történt, csókoltatom az előző 9 tulaj valamelyikét, aki ezt annó összegempácsolta.)
- Vadonatúj szélvédőre lett kicserélve a régi karcos. Nem hallottam jó véleményeket a szélvédőpolírozásról, úgyhogy inkább érkezett egy új - jól jön szürkületkor meg éjszaka, hogy a megszüntetett karcokon már nem csillan be a szembejövő lámpája, és nem vakulok meg.
- Az első futómű nem volt tökéletesre beállítva, ezért féloldalasan elkoptak a kerekek. Ki lett javítva, és ki lett cserélve a két első kaucsuk.
- Az oldalablak környékén felújítottunk mindent - az alu díszléceket, a vízbehúzókat, az elefántfül tömítéseit, az ablaktekerő mechanikáját jó állapotú bontottra cseréltük
- Holló-féle zajvédelmet kezdtünk bepakolni az ülések alá, és a tűzfalra. Szerintem csendesebb lett az autó, de már rég vezettem más 126-osát / 500-asát :)

Valamint ilyen sokat szerintem még nem használtam az autót, mióta összeállt - többször is autópályamatricát vettem, hogy a cimborákkal minél előbb lejussunk a Balcsira. Úgy tűnik, megöregedtem annyira, hogy már nem élvezem a 7es főút zötyögését, inkább autópályán kényelmes 80-90es tempóval lecsordogálunk - van, hogy nyáron akkora dugó van a sztrádán, hogy néha a belső sávba is be lehet merészkedni :)

Idén is volt Lujzi esküvői autó egyik nagyon jó barátomék esküvőjén, élvezték is nagyon, pláne, hogy az autó is jól viselkedett :)

Az 500-as klub szokásos bulijain is ott voltunk, Szlovákiát is megjártuk gond nélkül, szóval egyre-egyre jobb az autó.
De kell a tesztelés. Minden hibát ki akarok szűrni, még mielőtt.... :)

Jöjjön pár szerintem egész jól sikerült tavalyi kép, képaláírással.

Ez még a tavalyi hó Szentendrén, az utcaképbe simulva. Ez is Szentendre. Haverokkal Balcsira. Pályán. Mert miért ne. A telken. Leért gond nélkül. Elegáns helyeken se vall szégyent. Az akarattyai magaspart az egész balaton egyik leglenyűgözőbb helye. Az akarattyai magaspart az egész balaton egyik leglenyűgözőbb helye. 500-as túrán Látkán, a felvidéken. A képen nem látszódik az összes tesó. Totalcar Parkoló parádén. Karotta kisfia is beült a kocsiba, oda meg vissza volt érte :) Ha már gyerkőcök. Anyósülésen az unokaöcsim. Ő csak úgy hívja az 500asokat: Trattor! A retropartyzánokon kiállítási tárgy lett a kocsiból. Talán nem vallott szégyent. Ez is retropartyzánok. Olyan, mintha szép lenne. Esküvői autó szerepben. Elkapott minket egy marha nagy eső... De mire véget ért a szertartás, már ki lehetett nyitni a tetőt :) Bepofátlankodtam a  Smart találkozóra, és erre lefotóztak. Ez az egyik kedvenc utcám Budapesten. Kilátás Visegrádról És ködben sincs megállás. Ja! És vezettem új 500-ast is De rossz helyen volt a kormánya.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!