2009.04.10. Péntek

Lujzának megjött a havija. Vagy valami ilyesmi. Mert alul vérzik. Nagyon. :(
Történt ugyanis, hogy az 500as klubban megbíztak, hogy ha már úgyis tele vagyok ötletekkel, akkor szervezzem meg a klub idei első túráját, amit nagy kedvvel el is vállaltam (Április 18, bővebben a klub honlapján, aki nem szégyell veteránautókkal mutatkozni, csatlakozzon bátran :) )

Így hát a tegnapi napon felkerekedtem, hogy bejárjam az útvonalat, amit kigondoltam, hogy tételesen, kilométer, és időpontosan meglegyen minden, összegszerűen, ne érjen senkit meglepetés.

Bejártam a világ sok szegletét, 1-2 fotót ízelítőnek tekintsetek majd meg alul, de a dolog csúnya része ott kezdődött, hogy Zichyújfalu és Perkáta között egy tempósabb szakasz után felpislant az olajlámpám. Nem nagyon, csak egy kicsit. Egy pillanatra. Ami akár normálisnak is gondolhatnók, de nem az én autómban. (Tavaly nyáron 40 fokban sokkal nagyobb távolság után kezdett csak pislákolni az olio lámpácska).

Utána Budapestig már nem szórakoztatott a piros kis fény, de ma kíváncsiságból megnéztem az olajszintemet. A mutatott érték után meg nagyon gyorsan mást is a motor alatt. Nem lettem boldog túlzottan :(

Ami még érdekes lehet: A Debica passiók masszívak.Csak nem hagyják magukat bedaráltatni a kúposfelni által - fékezéskor, bukkanókor még mindig hallatszik a morgás, amint beleérnek a doblemezbe. Na persze a biztosúr, aki megállított Rácalmásnál, nem ezt tapasztalta (Uram, a két első gumi hamarosan cserélendő. További jó utat!)
Lendkerék felőli oldal Teknő és környéke Teknő és környéke 2 kompon

Kommentek

bexxter

Teknõ tömítés valószínû.

A túra érinti az oldtimer expot ?? Jó lenne már látni a géped, de erõsen offtopic géppel nem szeretném az 500asok összképét rontani, de az oldtimer expon kint leszek sokáig.

Karki

bexxter #31994:
Jelenlegi terv szerint, mivel este 11ig meg van hosszabbítva az OT expo nyitvatartása, még be fogunk futni, ha a többieknek is van kedvük egész napos autózás után. Én szívesen megyek oda, úgyse voltam még hasonlón :) 12kor még biztosan Dunaújvárosban leszünk az ottani veterántalin, valamikor akkor ebéd, stb. és délután visszacsordogálunk Pestre.

bexxter

Értem. No remélem akkor jöttök. Jó kirándulást majd :)
(hú, de rég is volt az a bizonyos bakony-balaton.. már hiányzik eléggé)

Karki

bexxter #31998:
Bakony-Balatonon pont nem voltam még, ahhoz nem vagyok elég régi motoros a szakmában :) . Ha jól tudom, azt Móznerék szokták szervezni, de mintha leült volna mostanában ott az élet. Pedig szívesen megismerkednék mindekivel, akinek fityója van :)

Egyébként a te autóddal mi a helyzet? A Gazdik között csak annyit látok, hogy egy üres kasztni...

bexxter

Jaja, elég rég volt olyan tali, de én élveztem, akkor egy haverom X1/9ével voltunk...

Jól látod, annyi a helyzet. Meg azóta méginkább festékmentes a gép. Nemrég hozta vissza Kema a Co-mat, készül egy gurítható keret, futómû helyére felcsavarozható, és csak az üres bódé mozgatható könnyen. Ehhez kiegészítõként apám anno még kispokhoz hajtatott 2db csõ 3/4 körívet, ami borításra lesz jó, csak még valahogy össze kell állítanom. Így akár könnyen fejtetõre borítható a gép, közben állványon marad, pucolható, szerelhetõ. Lassan halad... mert egymagam vagyok, meg a pénztárcám se feneketlen :S
Meg néha kiadom a hátsó garázst szerelni, most is ladát futómûvezünk 2-3an, aztán így kevesebb idõm van, de egy kis pénz bejön alkatrészre stb... De kapok a kijelentésen, Kema mondta, hogy amig nincs melója, szivesen segít, ugyhogy majd lehet szólok neki ;)

Karki

bexxter #32004:
nem vagyok egy szerelési géniusz, de ha bármiben tudhatok segíteni, szólj :)
Ha kész van a kocsid, és én még nem kezdtem el Lujza kasztnijának a csinálását, akkor lehet, hogy ezt a keretet majd kölcsönbérelném tõled. Hasznosnak hangzik :)

Buszos Petya

Nekem is feltûnt az idõpont, hogy pont egybeesik az OT-expóval meg a dunaújvárosi börzével, én úgy terveztem, hogy mind a kettõt meglátogatom, ha mind a kettõt érintitek, akkor lehet, hogy csatlakoznék.
A Bakony-Balaton elvileg még létezik, de már nem túraverseny, hanem sima bográcsozós-iszogatós összejövetel inkább. Én voltam azon, amit a Mózner az utolsó Bakony-Balatonként aposztrofált, kár hogy már nem olyan...

bexxter

Karki #32013:
Majd úgyis lesz egy rakás kérdésem biztos :)
A keretnek ma lett meg az alja, nem volt sok idõ, csak közben a lada futómû szétkalapálás az nem egyszerû móka.. de zsíír lett. Naszóval, hétfõn veszek hozzá 4 kereket, meg majd akkor folytatom az építését, remélem sikerül befejezni is. Az autót meg.. sokmindentõl függ meddig csinálom, de ha beválik ez a "keret" akkor odaadom 1-2 embernek szivesen utána

Karki

Buszos Petya #32019:
126os oldalon ment a privátüzi!

bexxter #32022:
Köszönöm elõre is ! :)

Buszos Petya

Karki #32024: Oké, átért. :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!