2009.06.14. Vasárnap + UPDATE

Másfél kalandos napot töltöttem már el a 004-es ügynök társaságában. Igen, már elhoztam Komlóról az autót :)

Nem mondom, hogy azonnal megbarátkozott volna velem a gépezet, bár jókedvűen fogadott. Értsd: Amikor a tulajhoz beállítottunk, elindult pöccre, és gyönyörűen járt.
Körbejártam mégegyszer, megláttam, hogy kézigázas, hát a tulaj csak csodálkozott, hogy családban van nekik 32 éve az autó, de hát ezt nem is tudták :D Na mondom, jóóóóvan :D

Aztán elindultunk Komlóról Siófok felé, közben Sásdon megtankoltunk, majd tovább.
(más kérdés, hogy ott kiderült: féklámpám az nincs. még szerencse, hogy ilyen körültekintő vagyok ... )

 Aztán haladunk tovább, kézigáz 80-ra belőve, heppinessz, szánsájn ....
Majd jött egy emelkedő.
Kézigáz vissza, lábbal adagolunk, hátha vissza kell gangolni.
És akkor nem pörgött fel a motor.
Emelkedő egyre enyhébb ugyan, de a 004es ügynök lassul, majd megáll, és lefullad (ez volt Nagykónyi előtt.)

Megállok,indítózok, lámpák felgyulladnak, majd az indító felhúzása után szépen ki is alszanak.
Hm.

Visszaereszt indító, lámpák megint égnek.

A kísérő haverokkal szépen feltoltuk az emelkedő tetejére, másik oldalon legurít, az autó szépen ketyeg. Jíháááá.
Megyünk tovább, következő emelkedőnél megint fulladozás, megint leállás.
Ejhajahujj.
Az itteni kis falu büféjénél megálltunk ebédelni, még épp be tudtam odáig gurulni, közben szétvetett az ideg, hogy megcsináltam megint az év üzletét. Karki Úr, király voltál.

Hami után még egy betolás, autó megint gyönyörűen jár.
Hm.

Viszont generátor lámpa masszívan ég.
Ezúttal el is jutottam vele Kőröshegyig, ahol a családunk kis nyaralója álldogál, de beindulni többet már nem indult be indítózástól, csak betolástól.

A lefulladást én a régóta használaton kívüliségre és a karbiban lévő szutykok számlájára írnám, az indítózás nyomisága pedig szerintem két dologtól lehet - persze ha van más ötlet, ne kíméljetek :)
- a remekbeszabott kókány skodagenerátorból kicsúszott az egyik kábel, amit visszadugtam, de még nem tudta feltölteni az akkut,
- az akku eleve szar (próbálom most egy tartalék akkuval az indítást, de az sem volt használva már fél éve, nem túl meggyőző az sem...)

úgyhogy most így áll a helyzet az új szerzeménnyel, egyébként meglepő, mennyivel kényelmesebb autó az 500-as(om)hoz képest, a rugózása finom, a váltó pontosan kluttyan, de az erőt még mindig hiányolom belőle, habár 70-80as tempó simán tartható vele.

És egy grátisz poén: Egy balatoni barátomnak említettem, hogy ez egy luxusautó, már tempomat is van benne, tartja is szépen a sebességet.
Erre barátom:
-Ugyan, hát én lesz*pom magam, ha igazad lesz!
Erre megmutattam neki, hogy a kézigáz kihúzásától hogy megy szépen lejjebb a pedál...
Így esett, hogy barátom lóg magának egy orális önkielégítéssel. :)

És most pár kép.

UPDATE:

Azon felbuzdulva, hogy a generátor kábelét visszanyomtam, és hogy a tartalék akkunál menet közben, nulla fogyasztó mellett szépen kialudt a töltésjelző lámpám (tehát égett, amikor elindultam, majd kialudt pár kilométer után), az időközben feltöltött eredeti akkut visszanyomtam a helyére és elindultam a volt osztálytársamhoz az északi partra, Balatonudvariba. Mivel közben lekéstem az utolsó kompot, elindultam hát körbe, mivel a kontroll lámpák látszólag elmentek aludni.

Amikor aztán Siófokon megint kigyulladt a töltésjelző lámpám, megeresztettem egy telefont, hogy ma szerintem már nem megyek át Béudvariba, és visszafordultam.

BéSzéplak-Alsón már nem tudtam indexelni.

Zamárdinál a tompított fényem elment aludni, maradt a távfény és a helyzetjelző.

Szántódon már a távfényem sem égett.

Itt aztán 19-re lapot húztam, és helyzetjelzővel, 30as tempóban csordogáltam át Szántódról Kőröshegyre a kivilágítatlan országúton (3-an jöttek szemből és ketten előztek ki ezalatt az alig 400 méteres szakaszon - volt parám megszámolni őket, és elábrándozni azon, hogy miért nincs ilyenkor telihold).

De szép lassan visszaértem, leraktam az autót, és a tartalék akkut (amit ma már a generátornak egyszer talán sikerült feltöltenie) felraktam töltőre.
Holnap újra próbálkozok.

(apropó hold: Tudja valaki, mi az: nagy, szőrös, barna és a föld körül kering? )






tempó :) belül rendezett állapotok rohadt csehszlovák cucc ez vajon mi lehet? ez az öv kegyetlen szerintem :) grátisz új alkatrészek, egyesek még autóker-es szatyorban :D ezt BeZiL-nek :D ez már azt hittem, kiment a divatból :) egyetlen rozsdásodó pont ennyi fényem maradt a végére gyűlöletes kontroll-lámpák mindenütt

Kommentek

KeMa

Az "ez vajon mi lehet?" címû képnél konkrétan mi a kérdés? :)

Különben szerintem nézd meg a gyújtást, mert lehet amiatt erõtlen a gép, fõleg mikor már úgy tisztességesen bemelegedett, emiatt nincs ereje felfelé (ez volt a baja Bali kocsijának is, a talira lefelé menet).

Azt különben látom, hogy a skodagenerátor a dinamóval van összekötve, de a dinamót a motor hogyan forgatja?

bexxter

KeMa #34781:
A dinamón dupla tárcsa van valamilyen hasonló szakszerû megoldással. váá..
kidobni az egészet a kukába, fesszabályzóstól aztán vagy dinamósan hagyni vagy generátorosítani de polski cuccokkal. Ez így kismillió hiba forrása lehet, és állítom most is itt lesz a gond. Nagyobb terhelésnél (emelkedõ) még bejátszhat a gyújtás, de ha utána is csak tolásra indul.. szerintem zabálja az akkut. Erre utal az is, hogy az önindító karját húzva kialszanak a fények. Valami letestelt, vagy megszûnt kontakt és az akku elfáradt.. Esetleg pont a fesz.szabályzó halt meg és amiatt döglik az akku... :S

Grosso

Gratula a gépsárkányhoz!
Kalandos volt az elsõ pár km, mintha Reni megvételét olvastam volna vissza :D Õ se akart egyszerûen eljutni új otthonába. Mindenesetre szép kisautó!

És ahogy bexxter mondotta, kidobni ezt a maszek kókány generécsört és polskiét bele! Nem elég, hogy szarul tölt, még egy idõ után szerintem a tartójai is felmondják majd a szolit, mivel van súlya és a motor eléggé reszket. ;)

Horváth András

Egyben van benne a csomagtartó gumiszõnyeg! A szép teljesítmény ennyi év alatt. :) Sok sikert a bütyköléshez, megoldódnak a problémák. :)

Törölt felhasználó

Gratulálok! Gyönyörû, sok dolog nem eredeti benne, de megfelelõ gondoskodással gyönyörû veterán lesz belõle!

örülök, hogy megmentetted.

Karki

KeMa #34781:
bexxter #34784:
Igen két tárcsa van.
Az tény, hogy ki fogom vágni a répába ezt a konstrukciót, mert a gyertyákat sem tudom tõlük kicsavarni, arról nem is beszélve, hogy a gázbovden szerintem laza, és nem tudom megfeszíteni anélkül, hogy leszedném az egész miskulanciát....
Dinamós lesz szerintem, Lujzával ellentétben szerintem ennek a gépnek még van esélye szép gyári, 600as állapotában megmaradni, és ha nagyon sznob leszek, akkor OT vizsgáztatni :)

Grosso #34785:
Köszönöm!
egyébként nem ráz nagyon, sõt, Lujzához képest még finoman is jár, de a fentebb említettek miatt mindenképp kuka lesz a sora. Kicsit mondjuk búg, szerintem kezd csapágyas lenni.


Horváth András #34787:
Köszönöm! :)

És mindenki:

Amúgy most hogy visszatettem a generátor kábelét, már nem ég a kontroll-lámpa, de szerintem még nem tudta visszatölteni eléggé.
Betettem most a tartalék akkut, ami egész nap töltõn volt, most pöccre beindult a gép :)

Karki

Polski #34790:
Köszi!

Amúgy nem vagyok még eléggé Polski guru, ha leírnád, mi az, ami nem eredeti, vagy késõbbi pókokból lett beletéve fotók alapján, azt megköszönném :) Meg persze mindenki más is :)

Dave07

Még mindig nagyon tetszik, örülök, hogy sikerült is elhozni, azt a generátort meg dobd ki belõle a p.csába szerintem is. Aztán tessék szépen talikra járni vele, ha jól vettem ki, siófoki vagy az nincs is messze ide dombóvár-kaposvár régióhoz, úgyhogy figyeld csak a fiat 126.hu-n a talikiírásokat, vagy írj pü-ben és felveszlek msn-re, vagy valami, hogy tudjak szólni ha van valami, persze csak ha érdekel... ;) :D

Tibee

Gratula itt is a gépsárkányhoz. :) Ezeken a fotókon sokkal jobban néz ki. :)

Plósz Gyula

Tibee #34794:
és fehér :D :D :D :D :D :D :D

KeMa

Karki #34792: motortér-nyitó gomb (eredeti teljesen króm nyomórésszel rendelkezik), ablakmosó rendszer (eredeti a pumpálós). Hátsó öveket eltávolítanám, az tuti. mûszerfali kesztyûtartó mûanyagot is cserélném, hogy tényleg kesztyûtartós legyen. Embléma hiányzik, ezeknél az évjáratoknál ha jól rémlik, középen volt elöl, hátul meg az alsó részen. És fémbõl volt a 126p felirat. De ezek apróságok.

A kilincs krómnyelves, elefántfüleg ragasztós-zsanérosak, tehát ott eredetinek tûnik. Mást én nem veszek egyelõre észre.

Plósz Gyula

KeMa #34798:
elsõ lökös :O :)

Karki

Dave07 #34793:
Köszönöm, természetesen érdekel, bár én is pesti vagyok :)

Nyaralni járok le a balcsi mellé, bár most inkább elõnyári nagytakarítást végzek a kégliben, meg tanulok vizsgára, nyugalmasabb itt, mint "imádott" fõvárosunkban :)

Tibee #34794:

Köszi, majd szinterezett kúpossal, és meglévõ töltéssel lesz az igazi ;)

KeMa #34798:
Köszi az infókat!
A kesztyûtartó helyére rádió fog érkezni, mert nem élhetek muzsikaszó nélkül :) És az 500ashoz képest olyan csendes belül, ezt ki kell használni :D

Plósz Gyula #34800:
ezeken nem króm lökös volt? vagy az elsõ lökös a hátsó? :D

Plósz Gyula

Plósz Gyula #34800:
igen hátsó lökös van elöl.egyenes ha megnézed ;)

Buszos Petya

"(apropó hold: Tudja valaki, mi az: nagy, szõrös, barna és a föld körül kering? )"

Mûhód? ;) :D :D

Egyébként meg sok sikert a járgányhoz! Asszem erre mondják azt, hogy jó restaurálási alap. :)

Karki

Buszos Petya #34806:
Ön nyert! :D

Köszi :)

KeMa

Plósz Gyula #34804: Ázek, ez nekem fel se tûnt :D :D :D :D De durva!


Karki #34807: és a pici, rózsaszín, szõrös állatka, amelyik négy számjegybõl áll?

Karki

KeMa #34811:
Pink Hód? :)
(a google az ember legjobb barátja :D )

Törölt felhasználó

Amit még találtam: A motortérben a légcsatorna mûanyag borítása nem a gömbölyû fajta, az újabb, szögletes van fent.

A biztosítéktábla egyik rögzítõ mûanyag tüskéje helyett csavar van. :)

A képek alapján mást most nem látok én sem.

Steveee

Gratulálok hozzá! Ennyiért nagyon megérte, még akkor is ha volt vele egy kis gebasz hazafelé. ;) Vigyázni rá! ;) Majd Velencén jól szemügyre veszem. ;)

10. képen az ott egy új hengerfej? :O Nagyon szép :)

Karki

R. István #34814:
Bizony, egy zsír új 650es hengerfej, amit valszeg a 004-esen nem fogok használni, de Lujzához még jól jöhet... Ezt is az autóhoz kaptam, a többi alkatrész is újszerû :)

Steveee

Karki #34817:
Mázlista! :D Én nem kaptam az autóhoz semmilyen fincsi kis alkatrészt.:( Bár, mondjuk a 15.000Ft-os vételárhoz ne akarjak semmilyen plusz cuccot. :D :D

Egyébként ez a kézigáz nagyon jó lehet benne. :) Kár, hogy a késõbbi Pókokból kihagyták. :O

Karki

Polski #34813:
Köszönöm a segítséget!

Megpróbálok mindent eredetibe visszaállítani, így sokkal könnyebb lesz ;)

Karki

R. István #34818:

15 ezerér jó üzletet csináltál, már amennyire a képekbõl meg tudom ítélni. :)
A kézigáz tényleg királyos, tegnap Siófok felé is belõttem szépen 75re a tempót, és csak pöffeszkedtem az óriási térben :D Más kérdés, hogy aztán nagyon fészkelõdtem, amikor felgyulladt a töltéslámpa :)

KeMa

Közkívánatra kérlek csinálj a polskinak a kontroll-lámpájáról olyan középsõujjal mutogatós képeeeet, mint Lujzánál! :D Az nagyon adja :D

Karki

KeMa #34823:
Ilyen népszerû lett egy ártatlan emberi megnyilvánulás? :D :D :D :D

Engedelmeddel, KeMa, akkor ezt most szavazásra bocsájtom itt, ha 10 szavazat összejön, akkor csinálok egy ilyen fotót :D

KG

Jó móka lehetett az út. :)

Valahogy ránézésre sejthetõ volt, hogy az a generátor nem lesz a legüzembiztosabb. :D :D :D :D :D :D

Törölt felhasználó

egy szavazat :)

Kopányi Sándor

Ez már a másodiik( lényegre törõ kép volt az... :D )

BeZiL

3. de csak azért mert holnap írok én is olyat hogy új fejezet lesz ez még a te lelki világodba is Dani :D

Buszos Petya

KG #34826: Dehogyis, ez a generátor már ránézésre is a megbízhatóság és az örök üzemképesség sziklaszilárd bástyája. :D :D :D

Karki #34824: Szavaztam. Kell olyan fotó. :D :D

KeMa

Na, velem együtt akkor már öt szavazat van :D . Szerintem elég ennyi is :D

Laceeee

Szakadt volna az anyjába a két keze annak aki belegányolta ezt a generátort :O
Dombon felfelé leállás gyújtás vagy szelephézag is lehet.
Egyébként gratulálok hozzá, használd egészséggel és világítással :)

Kopányi Sándor

Hmm a fény az hangulatos... De a töltésjelzõ az odabasz, az virít :D :D Szép a paripa! Gratula!

Steveee

KeMa #34833:
Karki #34824:
A 6. szavazat pedig az enyém. :)

Karki

KG #34826:
Hát valóban úgytûnik.
Amúgy keresek jóállapotú polski generátort - dinamót, azonnal beépíthetõt :)

Polski #34828:
Kopányi Sándor #34829:
BeZiL #34830:
Buszos Petya #34831:
KeMa #34833:
R. István #34858:

Na akkor este majd érkezik a fotó, ha hazaérek egyben a balcsiról. Nekem minden szavazat kettõt ér tõletek ;) ;)

Laceeee #34848:
Most egy jóideje nem volt leállás, lehet, tényleg csak a szutyok volt.
Generátorügyben én sem fogalmazhattam volna szebben :D
És köszönöm :)

Kopányi Sándor #34856:
Köszönöm :)

KeMa

Karki #34895: 1, generátorom az van, ha érdekel. De ebbe dinamó kellene, az volna az igazi fíííling.

Karki

KeMa #34908:
Kösz, meglátom még :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!