2009.06.17. Szerda

Az elmúlt pár napban újra történt ótókázás a fehér gépszörnnyel, az előző postban már említett balul elsült északi parti túrát másnap követte egy sikeres :)
Annyi volt a különbség, hogy nappal mentem, nem ment annyi fogyasztó, nem kellett attól parulnom, hogy felállok a kompra, és majd a révkapitány fog letolni onnét :)
Szóval egyik hétfő délután átmentem, kedd délután visszajöttem, közben hébe-hóba felvillant a méltán utált GEN lámpácska (hogy tud hébe-hóba felvillanni egy lámpa??), de ez az indítózásaimat hála Istennek nem befolyásolta. :)

Aztán este lett és reggel, és lőn a szerda, a biztonság kedvéért feltettem töltőre az akkut, mert várt az autóra az eddigi leghosszabb túrája az én fennhatóságom alatt.

Kőröshegy - Budapest.

Összecuccoltam, délután 3kor elindultam.
Siófoknál megismétlődött a vasárnapi mizéria, én meg vonyítottam, mint a kutya, mert a GEN lámpácska, annak ellenére, hogy semmi fogyasztót nem nyomtam fel, újra elkezdett boldogítani.

Lepsénynél meg elaludt.
Polgárdinál már újra világított, de ezúttal Budapestig megtisztelt fénylő személyiségével.

Akkor már nem csak emiatt vonyítottam.
Hiányzott Lujza, amint 70 kilométer / óránál odalépek neki, és 110-el előzöm meg a kamionokat, és érzem a szétáradó erőt és dinamizmust.

Szegény 004es ügynök olyan dinamizmussal lép ki 70-nél, mint ahogy a 82. életévét taposó Roger "007" Moore lépne ki mostanában egy olimpiai 100 méteres rövidtávfutó verseny döntőjében.
Vagyis sehogy.

90 feletti tempókról sajnos most még csak álmodok, a 90 is csodaszámba megy, de talán lesz ez még jobb is :)

Egyetlen észrevétel még, hogy alacsony fordulatszámon mindig ég az olajlámpája. Néztem indulásnál hideg motornál, épphogy minimum felett van az olaj, de amúgyis hamarosan olajcsere lesz, akkor jól megtöltöm, és reményeim szerint nem fog többé zavarni :)

Aztán elkövettem egy apró hibát. A torkosságom csapdába csalt.
Megálltam az otthonomtól két sarokra fagylaltot venni a meleg estére.

Mire visszaértem a boltból, persze, hogy nem akart beindulni.... Polgárditól idáig szépen világított a töltés lámpám, nem tudom, mire számítottam, de akkor az akkukkal nincs probléma. Hm, ki gondolta volna :D

Hazaballagtam a fontosabb cuccaimmal, majd felhívtam egy barátomat, segítsen betolni - visszamentünk, betoltuk a fehérkét, és hazajöttem.

Úgyhogy Lujza megismerkedhetett lengyel unokahúgával, akinek sajnos még nincs neve, csak egy sorszáma.... Ötletek? :D

Úgyhogy most a két gép itt pihizik a kertben. Hamarosan lemegyek, kiszedem az akkut, és felteszem töltőre, de addig is, a kedvenc emberi gesztusommal élek, amiért a 004es elérte, hogy kiolvadjon a fagylaltom a hazagyaloglás alatt, lásd utolsó kép :) :

Szép estét mindenkinek!








Kompra várva :) kompon oda túloldalt találkoztam állatokkal :D kompon vissza kompon vissza 2 Budapest felé megálltam a velencei tónál olajat hűteni :) ekkor még beindult simán ketten steyr-600-polski-cseszlovák motor :D Lujza motore előttem az utódom? madártávlat ÚTÁLOMAKONTROLLLÁMPÁKATÚTÁLOMAKONTROLLLÁMPÁKATÚTÁLOMAKONTROLLLÁMPÁKATÚTÁLOMAKONTROLLLÁMPÁKATÚTÁLOMAKONTROLLLÁMPÁKAT!!!!!

Kommentek

KeMa

Ez a kép nagyon kellett már! :) Köszi! :)

Törölt felhasználó

Gratulálok!!

Az utolsó kép mindent visz! :)

tunyi1986

Karki,ne aggódj,az a töltés lámpa valószínûleg azért gyullad ki,mert elkoptak a szénkefék,és néha fent akadnak. Azokat kicseréled,nem valószínû hogy gondja lesz. Az összes csatlakozási pontot dörzsivel,és csiszoló vászonnal fénesre csiszolod,és tökéletes töltésed lesz elméletileg. Szóval no para :) ! A generátor szétszedése elõtt nézd még meg a vezetékeket,hogy a saruknál,vagy valahogy máshol nincsenek-e megtörve.

Törölt felhasználó

tunyi1986 #34917:
Inkább szórja ki azt a csehszlovák szemetet, és rakjon Polskiét. :)

Steveee

Jó képek, még mindig tetszik a 004-es. ;) Az 500-as és a Pócki jól mutatnak egymás mellett. :)

Köszi az utolsó képet! :D :D :D

Dave07

Az, hogy felvillan csak a töltésjelzõ, az 100%, hogy a szénkefék miatt van, legalábbis nekem az elmúlt fél évben 3-szor volt ilyen bajom, mert ez a geci megette a szénkeféket, és cserélni kellett a dinamót. Ha sokat akarod használni, akkor generátorosíts, vagy tanuld meg egyedül megtolni ;) , én már megtanultam... :D :D

KeMa

Dave07 #34935: Ez a pók generátorosítva van ;)

Karki

KeMa #34952:
Na ja. De hogy... :)

Dave07 #34935:
tunyi1986 #34917:
Valami eredeti cucc lesz benne, ebben biztos vagyok, akár dinamó, akár generátor legyen is az. Az 500-asnál mondjuk eleget szívtam a dinamóval, bár lehet, hogy az meg már nem állt a helyzet magaslatán....

KeMa #34914:
Polski #34916:
R. István #34930:
Köszi! :)

KG

Rakj bele még egy ilyen generátort valahova máshova! :D :D :D :D :D :D :D
Szerintem is üsd ki ezt a szemetet belõle! :) Jók a polski gencsik.

Névnek mit szólnál a Mó Edinához? Külföldiesen eDINAMÓ. :D :D :D :D

Na jó, ez szar volt, de azért megkérdezném, hogy abban a sátorban laksz? :)

KG

Azt elfelejtettem, hogy tetszik a Pócki, nagyon szép a képeken.

KeMa

Azért a hátsó ablakban az önindító befigyel :D :D :D

Karki

KeMa #34980:
Nem lehetett tudni, mit hoz a holnap :D
Aztán beraktam az ülés alá, mert konstatáltam, hogy ez azért már gáz ;) ;) ;)

KG #34971:
Gondoltam rá, hogy az elejére felfogatok három ilyen gencsit, és amolyan Carmageddon jelleggel majd trancsírozom vele a jobb sorsra nem érdemes budapesti gyalogosokat a rosszabb napjaimon. Van, aki kézmozdulatokat használ a feszültség levezetésére, én aprítani szoktam, így a leghatékonyabb :D :D :D :D

A név királyos :D :D , de akkor szeretnélek majd megkérni rá, hogy Velencén tartsd keresztvíz alá a kicsi Mó Edinát, mint keresztapa :D

Igen, nyaranta mindig az elsõ képen látható sátorban szoktam sokat tartózkodni. Mindig akad elég hideg sör. :D :D

Buszos Petya

Bakker, mekkora nagy dögnek tûnik az 500-as mellett. :D :D :D

tunyi1986

és ugye lesz motor és motor tér pucolás? :)

Karki

tunyi1986 #35000:
Természetesen. Amikor lekerül a motorról a csehszlovák szar, akkor motorpucolás, burkolat szinterezés és fehér köd leszedés. :)

tunyi1986

Karki #35008:
csodálatos lesz!

Kopányi Sándor

Jeee! Köszönjük, de soha többé ilyet :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!