2009.11.15. Vasárnap - Videóval + Update

Na kéremalássan, idáig tartott a hallgatás.

Leírom az eddigi fejleményeket, mert mire újra történik valami, elfelejtem. :)
Megunva Edina megmaradt egy kontroll-visszajelzőjének, az olajnyomás lámpának állandó világítását, úgy döntöttem, kikerül a 600-as motor az autóból, és felújítódik.
De addig is, hogy a beköszöntő hidegekben ne kelljen autó nélkül járkálnom, Geri93 nagylelkű felajánlásának köszönhetően bekerülhetett egy 650E motor, kölcsönbe.

De mivel én fakezű vagyok, zöld fülű és amúgyis tapasztalatlan, Hollo szakértelméhez folyamodtunk, és kimentünk hozzá Gerivel Vecsésre, a kölcsönmotor amúgyis nála volt megőrzésen, és Gerinek is kellett egy váltó. :)

A motornak még annyi baja volt, hogy a kipuffogója egy KG nevű fickónak, és az időnek köszönhetően elhalálozott ;) :D , ezt a problémát KeMa oldotta meg azzal, hogy a sportkipuffogómat, ami egyszer már eltörött, csudajól megheggesztette (KeMa úr, azóta sem találok pirosmogyorós fehércsokit sehol, hol lehet ilyet kapni???), így az beszerelésre kerülhetett.
Néhány új tömítés , és új kipubilincsek (köszi Hollo!) felrakása után beszereltük a motort, gyújtásállítás (köszi Hollo!) után amint a motor felszippantotta a benzint, rögtön be is indult. Hidegen valami nyekereg ugyan a motortartó baknál, és mivel elbénáztam a gázbovden visszarakását a karbira, ezért két rugónak kell visszahúzni a gázkart, de legalább megy, gyorul-lassul, ahogy kell.

Hazafelé menet még elhagytam az egyik kipubilincset, a hengerfejnél a leömlő egyik csavarja kijött, és ily módon traktorhangja lett az autónak, de így legalább levonhattam a tanulságot: a csavarokat mindig rendesen meg kell húzni.  :)

Azóta Edina megtanult egy trükköt is: Lejtőn lefele be NEM húzott kézifékkel, és sebességbe NEM tett váltóval SEM képes elgurulni. Vagyis szorul a fékem kissé. :)

Ezenfelül a motor kissé büdös levegőt hajtott be az utastérbe, de már egy fél-alapos motortisztítás is megoldotta ezt a problémát.

A két rugóval visszahúzott gázkar, valamint a szoruló fék miatt a gép végsebessége 90-et lejtőn, hátszélben sem haladja meg, ellenben ekkor van valami furcsa kerregés hátul a motorban, nem is tudom mihez hasonlítani.

Ezen felül a generátor lámpa újra boldogít, alapjáraton fel-fel villan, de nagyobb gázos haladásnál sosem ég, töltésem is akad mindig, mindenesetre visszaadás előtt ennek utánanézek.

És pár esztétikai fejlődés:
A kilométeróra megmattult plexije kicserélődött üvegre, minden kisműszerfalasnak ajánlom ezt a tuningot, mert elképesztően javítja az autó minőségérzetét.

Bontóban találtam két szempillát is, mert szerintem az kell pókra, valamint elhoztam két ülést, a vezetőoldaliról csak otthon derült ki, hogy már volt heggesztve, ezért nem tudom berakni (hogy ennek ellenére hogy jött ki a bontott autóból, azt máig nem értem...). Viszont a huzat alatt megtaláltam egy papíroskát lengyel gyári hablattyal, majd lesz róla kép. :)

CsLnek köszönhetően került hátra pár embléma, átmeneti megoldásként, mert már ki vannak furkálva, de szerintem jó mutatnak :)

És szintén Hollonak köszönhetően van most már motorkitámasztóm, hogy a a november - decemberi 30 fokos melegekben is tudjon hűlni a kocsi. ;)

Ennyit Edináról.

Lujzához pedig annyit, hogy a nagy felújítási dilemma (hogy donor autóból, vagy új cuccokkal, melyik lakatosnál, mennyiért,milyen színűre stb.) közepette egy kissé elnosztalgiáztam, és rájöttem, hogy valami állatira hiányzik már az ötkilós.
Ezért gyártottam egy afféle "Tribute to Lujza" videót... fogyasszátok egészséggel, és a végén kiderül, hogy végülis hogy döntöttem, milyen autó lesz Lujzából... A videó utolsó képe illusztráció :)





Záró gondolat:
Hát lehet sz*r egy olyan autó, amely ilyen állapotában megjárta többször a Balatont, volt a Mecsekben, a leveleki víztározónál, Nyíregyházán, Miskolcon, Kemencén, Esztergomban, Tatabányán, Szolnokon, a budapesti szar utakon és a főváros körüli agglomerációban meg napi használatban volt?
üveggel, mobillal fotózva Két rugó 650E Pillás Kályhacső, embléma kitámasztva Ezt kihagytam az előbb :)

Kommentek

Tibee

Überjó a vidi! :) És baromi szép lesz a kicsi kocsi. :) Sok sikert! :)

Törölt felhasználó

Jó kis videó! Kitartás hozzá, úgy elfogadnék én is egy kis 500-ast, de be kell látni, a kúposra is még sokat kell majd költenem és hát a Wartburg ilyen élvezeti cikk a kinézete annyira nem mérvadó, de a kúposnak mindenét gyárira akarom, így nem fér bele egy ilyen kicsi gyönyörûség, de mindig szívesen elnézem. :)

Tibee

Ja, és bocsi, de a vidi elején szétröhögtem a fejemet. :D Az az indítási karrángatás az baromi jó, fõleg akkor, amikor sietnél valahova. :D Nekem is volt mostanság ilyen, mert lelazult a fûtésdob, amire a bowdenház megy, aztán rángathattam. :D

Bálint Károly

Polski #39604:
kolléga! jössz pestitalira? ha igen, a tied a láda Waresz alkatrész ingyen, csak tûnjön el innen.

Karki

Tibee #39602:
Köszi!

Polski #39604:

Én is szeretném a pókot gyári állapotúra, remélem, lesz rá kapacitásom, Lujza meg Abarth-replikázódni fog. Ez most már azt hiszem, fejemben eldõlt tény :)


Tibee #39605:
Nem sokáig volt nekem ez a sok rángatós dolog, aztán be lett lõve, és mindig pöccre indult. :) Lehet, hogy a kulcsos egyszerûbb, de ez a rángatás szerintem romantikusabb. :)

Bálint Károly #39609:
Pesti tali = közgyûlés?

Tibee

Karki #39614:
/3 Nekem se tartott sokáig. Csak aztán felidéztem magamban az anyázásokat, amikkel bombáztam szerencsétlen autót. :D Meg azért vicces volt, amikor kérdezték, hogy mi a f*szt rángatok a kocsiba ilyenkor, majd megyek hátra egy vasrúddal? :D :D :D

Karki

Tibee #39615:
A nehézkes indítás mondjuk engem még mindig kevésbé zavartak, mint mondjuk a kontroll-lámpák. :D

Egér

Jó kis vidijó :)
Pont egy hete láttalak, amint a Rákócziról kanyarodsz be egy kis utcába a Blaha és Keleti között. Észrevétlenül vigyor ült ki orcámra. Jó látni ismerõs járgányokat ;) :)

KeMa

Az utolsó kép az úgy nagyon adja :D

Steveee

Olyan fém "126p" emblémám nekem is van. :P Mondjuk én nem tenném ki az autóra, nehogy ellopják.

Jó lett a videjó!

Utolsó kép: :D

Bálint Károly

Karki #39614:
igen

Karki

Egér #39621:Az könnyen lehet, a kedvesemnek ott van albérlete, és hátra szoktam menni a köztársaság térre, mert ott ingyen van a parkolás ;)
KeMa #39622: köszi!

Steveee #39633: 
ha eladó, vevõ vagyok rá :)

Steveee

Karki #39636:
Nem eladó, mert én is gyûjtöm az ilyesmiket, és nem szívesen válnék meg tõlük. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!