2009.11.26. Csütörtök

Tegnap(előtt) visszahoztam Hollótól Edina 600as blokkját, így ma(tegnap) már senki nem akadályozhatott meg abban, hogy felvigyem a motort minden 500as guruk legnagyobbikához, aki kispolszkiban is jártas, és Lujza motorját is megcsinálta, igaz, ki még nem lett próbálva.

Nagy szétszedés nem lett végülis a dologból, mert közben kimentünk Lujzának lakatost nézni érdre :)

Annyi nyert megállapítást , hogy a motor meglepően jó állapotban van, olajpumpa, vezérműtengely hibátlan, ha körömmel húz végig az ember rajtuk, akkor  is tökéletesen simának érződik. Egy 32 éves, 106 500-at futott autóban... vajon mikor cserélhették ezeket?
De ami biztos, hogy nem tudjuk, hogy miért nincs alapjáraton olajnyomásom.
December elején ezért apró darabokra szedődik szét a moci, gépműhely javít, burkolat szinterez, csavarok galvanizálódnak... Ha minden jól megy... Vajon hogy kerülnek FIAT és F.A. (Fiat accesori?) csavarok egy lengyel blokkba?

A tartalék "Geri93" blokk a motorban kapott egy szelephézag állítást, mindenütt 0,20 volt a hézag, a kipuffogó hézagot beállítottuk a Klimeczki-Zembovicz könyv által javasolt 0,25-re, és egy gyújtásállítás is befigyelt - mintha nem csörögne így annyira a blokk, de majd meglátjuk, mit hoz a hosszútáv.

Holnap gázbovden csere, és tán felnizek is egy kicsit....

Jóéjt mindenkinek!



Kommentek

Buszos Petya

Ha rendes olaj volt benne, és megfelelõ idõközönként cserélték, meg hidegen nem volt szétforgatva, akkor simán elképzelhetõ, hogy ilyen futásteljesítmény után sincs nagyon durván szétkopva. Más autóknál ez egy viszonylag szolid futásteljesítménynek számít...

Ki lesz az érdi lakatos, csak nem a Sebõk András?

Andrei

a veztengelyt húzzátok ki és az elsõ csapágya megmondja az alapjárati nyomás baját :)
amúgy a biblia megengedi alapjáraton az égõ olajnyomáslámpát, ami 0.7 bar-t (vagy kevesebbet) jelez, ez 1000 fordulatig elég

Karki

Buszos Petya #39792:
Sebõk András?
Õ az, akinek 1200as Cabriója, meg egyéb nyalánkságai vannak?
Ha õ az, nem tudtam, hogy vállal 500-ast... :)

Andrei #39798:
meg fogjuk tenni mindenképp, csak teljes szétszedésre nem volt idõ.
Lehet, hogy a biblia engedi az égõ olajnyomáslámpát, engem idegesít általában :D

Buszos Petya

Karki #39810: Igen, õrá gondoltam. Nem tudom, hogy vállal-e 500-ast, meg kell kérdezni. De egyébkéntazért jutott eszembe, mert érdi, és karosszériás, és emellett elvetemült veterán-fiatos is.

Karki

Buszos Petya #39817:
Közben tudnál járni nékem nála? csak egy ajánlatot kérnék tõle, a többit meglátnánk... de az autói magukért beszélnek :)

Buszos Petya

Karki #39820: Oké, megpróbálok utánajárni. De ha érdekel, akkor tudok ajánlani neked egy lakatost itt Fehérváron is, akire kb. az életemet is rá merném bízni, igaz õ nem dolgozik olcsón, és árajánlatot is csak akkor ad, ha személyesen átnézte az autót. Dobj egy mailt, aztán ledumáljuk a részleteket.

Karki

Buszos Petya #39822:
Oké, köszi, hamarosan megy a PÜ. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!