2010.01.29. Péntek - Videó Update

Volt egy kis problémám az üzemanyag rendszerrel. ;) Karbit cseréltem, gyertyákat cseréltem, majd kiderült, hogy csak szimplán figyelmetlen voltam. :c) Tovább is van, mondjam még? :D A figyelmetlenségem miatt egy vadiúj gyertya valszeg kimúlt, emiatt a Blaha Lujza tértől a Móricz zsigmond körtérig 1 hengerrel jöttem, a visszatett ősöreg Marelli gyertya segítségével az autó újra jól megy, de a régi karbi is vissza fog mászni, mert alapjáraton azonnal fullad az autó. És ráadásként a Holló segítségével szerzett kincsek is próbára bekerültek :) Bónusz: Bátyám most ért haza angliából, és hozott egy kis szuvenírt :)

UPDATE

Pocok jóvoltából a videó is megtekinthető az üzemanyagrendszer helyreállításáról :D

Ezúton is köszi ;)




És akkor álljék itt az igaz történet, a történeti hűség kedvéért, avagy NÓÓÓRBI ÁPDÉT:

Január 25.én este mentem haza a 3 órán át tartó edzésről, dögfáradtan, vöröslő szemekkel, amikor láttam a műszerfalon, hogy Edinának elfogyott a tápszere, és már nemnagyon húzza sokáig.
Ezért betértem egy OMV kútra, ahol drágállottam a benzin árát, ezért úgy döntöttem, eddigi gyakorlatommal szemben most egy kevés 95-ös benzint tankolok, amivel kihúzom majd addig a kútig, ahol olcsóér kapni a 98ast. :)

Be is állok a kúthoz, 1500 Forintban meghatároztam a limitemet, és leemeltem azt a pisztolyt, ami MELLÉ oda volt írva, hogy Super 95.

Fizetés után távozás következett, de alig mentem 50 métert, elkezdett gázadásra fulladni az autó, a tükörben gyönyörűszép fehéres füstöt láttam, mint annó a menőbb dizsiben szokott volt használni.

Úgyhogy autó félreáll, talán felakadt az úszó, megkocogtatom a karbit, biztos jó lesz, a fehér füstöt meg betudtam a hideg motornak és a -10 foknak.

Az autó nem gondolta úgy, hogy aznap be fog indulni, párszor sikerült beröffenteni, aztán 2-3 fordulat után le is állt.

Úgyhogy mivel nem volt kedvem este 11 órakor -10ben autót szerelni, elcsíptem egy utolsó metróhoz hasonlító járművet, és elmentem a kedvesemhez.

Másnap reggel aztán korán haza, gondoltam, felmarkolok egy tartalék karbicseket, hátha az tömődött el, Szervízkönyvben is a karbit jelölték meg többen hibaforrásként - de a karbi cseréje után sem akart beindulni a gép. Közben az akku is elkezdett leszívódni a sok indítózástól - de egy fatális véletlennek köszönhetően összefutottam Holloval, akinél épp volt bikakábel- de a bikakábel sem indította be a járművet.

Ekkor a gyertyákra kezdtünk gyanakodni, Hollonak hála eljutottam egy autósboltba, ahol gazdagabb lettem két NGK gyertyával, majd visszamentünk, és újra próbálkoztunk - de semmi eredmény.

Ekkor Hollót elszólította a kötelesség, úgyhogy felcsörögtem OGY-t, aki ígéretet tett 126os napra menet előtt egy "ránézésre".

Este 3/4 6 tájékán meg is érkeztek, Gyula és Soma is új szerzeményével - de mivel akkor nem lettünk okosabbak, és sürgetett az idő, Somának köszönhetően utasként részt tudtam venni a bulin, majd buli után  - egy nagyobb csapattal - visszaindultunk Edinához autót szerelni.

És amikor már a 3. ember kérdezte, hogy biztos nem tankoltam-e gázolajat (meg voltam győződve, hogy nem), akkor megnéztem a blokkot..... :)

A sok jó ember ezek után nagy derülések közepette leszívta nekem a gázolajat a tankból, én elporoltam egy kanna benzinért, majd miután mindent visszacsavaroztunk, elballagtam hazafelé.

<Blogpost első része>

Majd visszatettem a karbicseket, telenyomtam 98assal, hogy tovább híguljon a maradék - azóta az autó tökéletes, és túl van egy nagy mosáson.  :)

Még egyszer köszi mindenkinek, akik segítettek aznap éjjel, remélem, senkinek nem okoztam pótolhatatlan veszteségeket :)
már 4 évvel ezelőtt is voltak jelek.... Első éjszaka, amikor Edinából Rudolf lett Második nap Rudolfként 126os nap, Madibo... khm... Soma autójával :) Gyertya pucolás - retró autót retró eszközökkel Retrósítás - Kérdés: látszik az, amit én tudok? :) Üzenet Demszky kutyáinak ajándék angliából ekkor még minden rendben volt :) Itt vettem másnap regel 9ig parkolójegyet :) Hóban-fagyban :) blokk

Kommentek

Buszos Petya

A hobby korund az odabasz, de a short messzidzs se gyenge. :D :D
Sárgítod a fényszórókat, vagy micsoda?

Ja, és egyébként ezt a számot küldöm neked, meg mindenkinek, aki szereti:
http://www.youtube.com/watch?v=InFITzIqCf0
Höhöhö...

Karki

Buszos Petya #41187:
Ahha :D
Mobillal kevésbé jön ki, de elõbb-utóbb csak veszek elemet egy rendes fényképelõbe :)

Prodigyt meg nem szeressem. Nem azért, mert dízel, amúgyse :c)

Buszos Petya

Karki #41194: Mindegy az, úgyis csak a címe miatt küldtem. A sárga pilács az viszont nagy oldszkúl királyság, gratula hozzá, kár, hogy H4-esbõl nem nagyon van ilyesmi, csak R2-esbõl.

Karki

Buszos Petya #41195:
Ha te tudsz R2esbõl, visíts légyszíves, mert ez történetesen H4-es....

Buszos Petya

Karki #41196: Sárga H4? Hoppá! Honnan, milyen, mennyiért?

Egy sárga R2-es Tungsram izzóm van nekem itthon, csak nincsen párja, meg Tóbiás eredeti R2-es Zelmot lámpái is megvannak még.

KeMa

Buszos Petya #41199:Tungsram gyártja, Gold névre hallgat: http://www.tungsram.hu/tungsram/jarmu/premium.html

http://bolthely.hu/tungsram/id/00612_Halogen_fenyszoro_izzo__H4_12V__60_55W_70440_1U_P43t_Gold

Azt írja a honlap, hogy megszûnt a kisebbik gyártása, ettõl függetlenül autósboltokban még látni, kábé 1000 Ft/db áron.

hollo

Buszos Petya #41199:
az az 1 darab sárga R2 Tungsram felizgatott ám.....
kellene nekem....

hollo

Buszos Petya #41199:
az az 1 darab sárga R2 Tungsram felizgatott ám.....
kellene nekem....

Buszos Petya

KeMa #41200: Na az nem rossz, köszi a tippet, utánanézek majd ennek a dolognak. Mondjuk a sárga lámpa használat szempontjából baromira szar, de látványra viszont nagyon bejön. :D :D

hollo #41201: Ha érdekel, akkor elõkaparom. Valahol a régi kettesgolfos izzókészletben láttam, de tuti, hogy nem dobtuk ki. :D

hollo

Buszos Petya #41206:
Feltétlenül legyen nálad, ha legközelebb összejövünk, de odaadhatod nyuszynak is alkalomszerûen......

Karki

Buszos Petya #41206:
Ment egy PÜ :)

raver

elöször nem akartam elhinni, de olvastam bizonygatták :D Tudod szerintem ezzel most már együtt kell élned , jószivüek a klubbtársak mindig felemlegetik.Mint nekem a borulásomat.. :D

KeMa

raver #41214: Nekem mindig is bejött a zöld tetõ a sárga kocsin :D

raver

KeMa #41215:
pont errõl van szó... :D :D

KeMa

raver #41219: Ameddig poénra veszi az illetõ, addig minden rendben van, nem? :)

Laceeee

Jól látom, hogy az elsõ képen is DIESEL feliratos sapka van rajtad?> ;) ;) :D :D :D :D

Tibee

Laceeee #41221:
Jól látom, hogy nem olvastad el a kép címét? :D :D :D :D

Karki

raver #41214:
Borulás? Szabad errõl kicsit többet tudni? :)

KeMa #41220:
Szerintem is. :)

Laceeee #41221:
Gondoltam, pojénnak jó lesz a blog elejére. De hát senki nem ért meg..... ;) : o) :D :D

Laceeee

Tibee #41222:
Elolvastam. A bamba arc is lehet árulkodó jel a hülyeségre? ;) > ;) :D :D :D :D :D :D ;)
Karki #41223:
Mik vannak... Ez a sok szélsõséges ember :D

Buszos Petya

Karki #41223: uccsó.) Nyugi, aki megtanult olvasni az érti. :D :D :D

raver

Karki #41223:
1.Lehet róla többet tudni :) röviden a történet: Épp kész lett Bea második kistalira mentünk Gyõrbe, és itt egy autókázás kapcsán egy szerencsétlenül vett, kanyar és kerekekkel az égnek érkeztünk egy mély árokba.megusztuk személyi sérülés nélkül, de kisautó teteje odalett és a bontóból hozott zöld tetõ lett ráépítve, és igy mentünk a 2007es nyári talira. Azóta állandó célpont vagyok :D :D :D
egy kép:
http://kepfeltoltes.hu/100202/velencei_talin_2007_z_ld_tet_vel2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és a 2008as taliról egy video a szlalomról KG kommentálást hallgasd:
http://www.youtube.com/watch?v=f_UVb2XYMGo

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/f_UVb2XYMGo&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/f_UVb2XYMGo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

raver

izé az az aljára nem kell :D
KeMa #41220:
természetesen :) , de azért már abbahagyhatnátok :D :D :D

Karki

Laceeee #41227:
1. Nana. A te arcod, vagy az enyém ? :D : o) ;)

Buszos Petya #41232:
Köszi! :)

raver #41240:
Nem semmi :)
Tényleg vagány a Zõd tetõ :)


Egyébként meg: Ápdééééééééét :)
Aki szerint történetileg nem hûséges a szöveg, vagy csak kommentálna: hajrá :)

raver

Karki #41287:
2.hát ha már te is kezded, akkor én is :D érdekes a diesel polski... :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!