2010.10.13. Szerda

Újabb egy hónap, újabb autónézés. :) Mitsuval hoztam két bontott ajtót Lujzínóhoz, ami ugyan már volt javítva, de valszeg jobb lesz, mint ami eredetileg volt (ami 1 centivel volt alacsonyabb a gyári méretnél), az utángyártott újról nem is beszélve. :D :D mellesleg felnéztünk a Kékestetőre is, szép az ősszel.

Lujzához visszatérve:
Láthatólag halad a mester, de véleményeket inkább tőletek várom. :)

Mellesleg leszedték a rohadék gipszet végre valahára, úgyhogy hétvégén le tudtunk menni Edináért is Gyulára. A hazaúton jól viselkedett az autó, és bár egyre erősebbek a gyanús zajok a futómű és a váltó felől, egy 90es tempót tudtunk tartani. Pár retró kiegészítőt sikerült szerezni hozzá (Andreinek köszi a sárga R2es izzót, perfektül működik, BeZiLnek köszi a lököst, a Zsombicarnak a króm ablakfeszítőt, a vaterának a retró kindertojás antennát és a matricákat :) ), a következő napokban talán felkerülnek - de most, ha van egy kis időm, azt az 500as fogja elvinni.
Újra gyorsulnak az események...



megy a hegesztés nem hiszem, hogy végleges mocitető Edina Gyulán, kedvesem édesapja segít készülődni. Két polski volt a családban :) Úton hazafelé valahol mezőberény tájékán, egy 5 számjegyű úton :) A kékesről lefel csomagtartóban már két új ajtóval :) na, itt NEM jártunk autóval :) kékesre vezető út Ez pedig egy eladó 500as. 1981 óta forgalomból kivonva

Kommentek

BeZiL

Képeket!!!

Karki

BeZiL #47863:
Nesze. :)

BeZiL

Karki #47865:
Köszike!!!
Induláskor jól felkapja az orrát a kocsid :D

Buszos Petya

Jó végre így egyben látni. Csak így tovább! :)

obrotka gyula

Eladó ötkilósnak mi az ára?
Szegény elég régóta ott áll és a Skodri is régóta nem halad. :)

Karki

obrotka gyula #47869:
100ra tartja. Szerintem nem olyan szar, mint fotón, töretlennek tûnik, csak már a hátsó kerékdobokat gányul foltozták. Padlólemez is egész masszív. Mindene megvan, motor full eredeti.

Buszos Petya #47868:
Köszke. :)

BeZiL #47866:
Ez az igazi sleeper :D

Lajoska

obrotka gyula #47869:
Nekem valami százezerrõl beszélt a tulaj, de csak lendkerék nélkül eladó (az kell nekem) :)

A Skodri egy új projekt miatt nem halad. :)

obrotka gyula

Karki #47871:
Lajoska #47874:
Az annyira nem is horror. Ennél sokkal szakadtabbakért is kérnek többet.

Talán majd egyszer. :)

Lajoska

obrotka gyula #47875:
Vedd meg most, aztán próbáld ki, milyen jól megy Polski lendkerékkel. :) :) :)

obrotka gyula

Lajoska #47878:
Miért vagytok ennyire ráizgulva arra a lendkerékre? Emberek milliói járnak utólag könnyíttet lendkerékkel és semmi bajuk nincs vele. Többek közt én is.

Laceeee

Végre egy lakatos aki használja is a hegesztõt nem csak pöttyöz vele :)

viandr

Grat a kocsihoz, végre kezd autó formája lenni :)
Milyen színû lesz? :P
Laceeee #47882:
Ez nekem is feltûnt, de egy valamit nem értek. Elviekben nem csak pontozni szokták az elemeket, majd varrat tömítõvel kinyomni a réseket? Úgy tudtam elhúzza a kasztnit, ha végig van varrva. Vagy elõször mindent fel kell pontozni, majd fokozatosan végig varrni?

Lajoska

obrotka gyula #47879:
Mert az szép, mert az jó. :)

Buszos Petya

viandr #47883: Hát valahogy úgy. Ha a rövid fûzõvarratokat ésszel rakja le az ember, akkor el lehet vele kerülni, hogy elhúzódjon a lemez. Egyébként nem mindig jó, ha végig van varrva élben a két lemez, mert a ponthegesztések (ez alatt most a normális ponthegesztést értem) körül a lemez nagy erõ hatására nem egyszerre szakad el, amíg a hosszú varrat egy ideig felveszi az erõt, aztán utána mellette reccs.

Karki

Buszos Petya #47890:
Na jó, de akkor most le kell tolnom a mestert, vagy sem? :)

viandr #47883:
Köszi. :) Most épp a sárga a befutó, és egyre inkább úgy érzem, hogy ez már nem fog változni. :D
De BeZiL tudna róla mesélni, eddig hányszor gondoltam meg magamat. :)

Laceeee #47882:
Remélem, ezt nem iróniából írtad. :) jópár helyrõl azt szoktam hallani, hogy az a hülye lakatos nem tudja a gyári pontheggesztést visszaadni, igaz, én nem is kértem rá. Azóta fejlõdött a technika?

Lajoska #47886:
Én azt hittem, az 500as lendkerék nehezebb.

Buszos Petya

Karki #47893:
1.) Sem. :) :D Így a képek alapján nagyon szép munka.

3.) CO-val alapvetõen lehetetlen olyan varratot csinálni, mint amilyen a ponthegesztés. Lehet kapni ponthegesztõt, de nagyon kevesen ruháznak be ilyenbe. Ugyanolyan szilárdságú varratot lehet csinálni CO-val is, csak máshogy néz ki, igazából ezt csak a nagyon szõrszálhasogató emberek nézik...

obrotka gyula

Buszos Petya #47956:
Ponthegesztõ már nem olyan horror tétel, inkább para, hogy különösen érzékeny a fémtiszta felületre és emiatt nem veszik inkább. No meg kevéssé univerzális szerszám, mint a CO.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!