2011.02.03. Csütörtök

Ott hagytuk abba,hogy öröm é bódottág van. :)
Hogy izgalmas legyen az idei 126os nap is, arról gondoskodott az, hogy 25.én még nem töltött vissza semmit a generátor.
Felfegyverkeztem egy igazán pofás, kábelekkel ellátott alumíniumdarabbal, amit szokás fesszabályozónak is hívni, majd felsprinteltem az 500as klub vezetőjéhez (továbbiakban: Pista), ahol Edina néni agonizált már karácsony óta.

Bíztunk benne, hogy ennyi megoldja a problémát, de arra az esetre, ha ez nem lett volna elég, ott volt a 600as motorton figyelő, amúgy kiszuperálásra szánt generátor is. Nur nicht beszarren. :)

A fesszabályozó kicserélése után beraktuk az új Bannert, és ráadtuk a gyújtást - idáig nem volt semmi kontroll-lámpa, ezúttal csak az olajnyomásjelző lámpa nem tisztelt meg minket ragyogó személyiségével - mint kiderült, az olajgomba is összefosta magát az állásban, Pista megajándékozott egy hibátlan bontottal, azóta is működik.

Szerencsére a próbaindítás és töltésmérés sikeresnek bizonyult, a másik generátort nem kellett bevetni, így azóta - mint azt páran tudjátok is - részt vettünk a 126os napon, a frissen lehullott hó megadta az alaphangulatot a csúszkálásra is - ezúton is köszönöm, hogy ott lehettünk. :)

Ezután az autó kapott egy tisztességes  magasnyomású mosást, aminek az lett a vége, hogy ami befagyhatott az autón, az befagyott, beleértve az indítóbovdent, a gázbovdent, az ajtókat, a tanksapkát, és a szivatóbovdent, ez utóbbi el is szakadt, úgyhogy ma alkatrészbeszerző körútra indultam, és hirtelen felindulásból a szivatóbovden mellé vettem két új hátsó lámpabúrát is, új csavarokkal. Más kérdés, hogy a lengyel kisipari munka minőségének ékes bizonyítékaként a 6 búracsavarból 1 becsavarás közben széjjelmorzsolódott - ezúton üzenem a lengyel kisipari munkásoknak, hogy pottyantsanak drótkefével szeretkező sündisznókat a nemesebbik felükből, ha még egyszer ilyen sz@rt csinálnak.
(a tanksapkát meg visszacseréltem a gyárira a gyönyörűséges francia utángyártott izé helyett, talán az nem fagy be. Meg amúgyis. :) )

A mai nap eseménye még, hogy újra van féklámpám. A kapcsoló már kontakthibás volt, és a hátsó lámpa paneljébe bemenő kábel csatlakozója is széjjel volt már morzsolódva. Most már legalább nem kell attól tartanom, hogy a kocsi egyetlen átrohadástól mentes részét, vagyis a hátulját esetleg valami fogalmatlan balfácán lezúzza, mert nem ég a féklámpám.

És akkor a 600as motorról is pár szó: Már lent van a gépműhelyben, szépen elpucolva, várunk az alkatrészekre. A vezérműtengely a futott százpárezer kilométeréhez képest egészen pöpec állapotban van, a gépműhely vezetője mondta, hogy egyesek tán még ezt a tengelyt is visszatennék, annyira kevés kopott belőle, de ha már szét van szedve, akkor rakjunk bele újat. Úgyhogy veszek bele újat. :)

Az önindítók pedig elkészültek. A polskié már bent is van a helyén, hibátlanul üzemel, az 500asé meg eltevődött a polcra. Májusra bent kell lennie a helyén. :)

És pár kép.








126os napi drift, köszönet a képért KeMának :) régi-új tanksapi Új lámpabúrák. Újra égő kontroll lámpák semmi különös.

Kommentek

Kopányi Sándor

Én ne is haragudj nem tudlak megérteni...
Egyszer az a jó ha nem világít a kontroll, egyszer meg az ha virít??? Most a nem világító olajpilácsnak küldhettél volna fuck-ot :)

Féklámpa meg fontos dolog. Grat.

Karki

Kopányi Sándor #49586:
:D :D :D
Sajnos akkor ez nem jutott eszembe, meg fényképezõ sem volt nálam. Utólag már hamisítás lenne. :)

obrotka gyula

Régi búráknak mi bajuk volt?
Eladóak? :)

Karki

obrotka gyula #49590:
Kétféle volt a régi búra, mert a bal oldali már repedt volt, amikor elhoztam, és 1 éve kaptam egy 90esrõl bontottat. Tök más a színe, mint a jobboldalinak, ezért gondoltam, hogy most beruházok erre. De legközelebb inkább bontózok.

Eladó lehet, értékegyeztetéssel beszámítok gyári kiput ;) :D

Buszos Petya

Karki #49587: Akkor hamasíccsá'!

Hasonló jellegû képek készítése az nálad már nem fakultatív, hanem az elvárható minimum. :) :D :D

Kopányi Sándor


Buszos Petya #49592:
Ugye? Megfogalmaztad a lényeget . ;)

KeMa

Karki #49591: Van nagyon jó gyári kipum, gyönyörû a hangja. Beszámítom a mostani kipud :D :D :D

obrotka gyula

Karki #49591:
Már lehet nem is eladó, mert van esélyem egy szar, de 77-es váltóra. :) :) Persze nem akarom elkiabálni a dolgot. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!