2011.08.02. Kedd

Újra vezettem 500ast!

Az úgy történt, hogy egy nagyon kedves volt osztálytársnőm megkért, hogy Május 16.-án tartandó esküvőjén - ha nem nagy kérés - legyek már én a sofőr, és ha megoldható, hozzam Lujzát is, hogy legyen mibe ülni. ;)

Erre úgy tűnt, minden esély meg is van, mert Március 12.-én jelentkeztem a messzi Kazáron egy Csikós Pál nevű úrnál a Fityókám társaságában fényezésre, és én, a naiv marha úgy gondoltam, hogy két hónap bőven elég arra, hogy lefújjuk az autót, majd gyorsan összedobjam vizsgaképesre. A csicsázás, matricázás, új üléshuzatok és egyebek beszerzése ráér később is - mégiscsak esküvői autó lesz Lujza!

Itt most a dolgok elibe vágok: Nem lett.

Na de az ígéret szép, szó, ha megtartják, úgy jó, a hölgynek és kedves párjának 500-ast ígértem, úgyhogy ők az 500-ast valahogy megkapják.


Tehát felemeltem a telefont pár héttel az esküvő előtt, felhívtam egy 500-as klubtársamat, nem adná-e a kölcsön a 3 év alatt hibátlanra és teljesen eredetire (500-as motor, szinkron nélküli váltó, stb.) restaurált, fehér 500-asát egy délutánra, és mit kérne ezért cserébe.
A válasz a következő volt: "Most pénteken vizsgázik az autó, ha nincs semmi gáz, viheted."

Hógolyó azon a nevezetes pénteken kenőpénz nélkül hibátlanra vizsgázott.

Úgyhogy az esküvő meg lett tartva, 500as is volt, én vezettem... Úgyhogy azt hiszem, minden rendben volt. :D


Ellentétben az én 500asommal - és itt ugorjunk is vissza egy kicsit az időben.
Szóval Márciusban Pali átvette az autót - majd egy hét múlva jött a telefon: valami nincs rendben az autó hátuljával. Nem jön ki méretre semmi, nem fut vonalban semmi, menjek, nézzem meg.

Úgyhogy volt egy újabb utam Kazárra, és tényleg nem stimmelt a hátulja. Ha a motorháztető felső része az egyik oldalon passzolt, akkor a másikon biztos nem. Akárhogy állítottuk, vagy eltartott az autótól a motorháztető, vagy beleért a majdani lámpába, vagy nem stimmeltek a vonalak. Na de a lakatos kollégánál még jó volt, a garázsban állás közben csak nem löttyedt meg ennyire Lujza feneke.

Megbeszéltem Palival, hogy próbálja a lehető legjobbat kihozni belőle, aztán majd beszélünk.

Pár nap múlva beszéltünk.
Hogy igazán megnézhetné a lakatos kolléga, hogy mi nem stimmel, hátha tudja, hol lett elcsalva.

Úgyhogy a lakatos kolléga leutazott szintén Kazárra, aki ott megkérdezte, hol az a motorháztető, amivel ő csinálta az autót, mert ez nem az.

És tényleg nem az volt.
Mert ő Lujza régi mocitetőjével csinálta a lakatolást, de mivel menet közben én beszereztem egy hibátlan, gyári motorháztetőt BeZiLtől, Palihoz már azzal került el az autó...

Kiderült, hogy a régi már össze-vissza volt mókolva, teljesen más méretekkel rendelkezett, ami miatt azzal hibátlannak tűnt Lujza hátsó fertálya, de a gyári hibátlant felrakva kiderült, hogy nem nagyon stimmel a dolog.

Úgyhogy a lakatos kolléga becsületére legyen mondva, kijavította a hibát, most már sokkal jobb a helyzet.

Ez a fenti pár sor leírva ennyi, de ez valós időértékkel mérve 4 hónap volt. Úgyhogy már csak évek kérdése, mikor lesz autó Lujziból....


Éljen az ifjú pár! csicsa nélkül. Nem csúnya, ugye? Így kezdte szegény csóri Lujzám Kazáron így folytatta Ennyit haladt vele Pali Ennyit haladt vele Pali Ennyit haladt vele Pali Ennyit haladt vele Pali Aztán elmentünk a lakatos kollégához Aztán elmentünk a lakatos kollégához Aztán elmentünk a lakatos kollégához Aki aztán javított Aztán visszamentünk Palihoz Aztán visszamentünk Palihoz Aztán visszamentünk Palihoz Ez még lakatoshoz menetel előtt És ez is

Kommentek

KeMa

Vaze, azt hittem, kész a kocsi, és így fogsz meglepni minket :)

Karki

KeMa #51412:

Bevallom, úgy terveztem, hogy gyorsan felmegy a fény az autóra, és úgy blogolok legközelebb, de nem bírtam már tovább. 4 hónapja csak toporgás... És mégiscsak le akartam írni, mi történt 4 hónap alatt. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!