Már nincs sok hátra... persze. muhaha.

Április elején olyannyira elszégyelltem magamat, hogy nem haladtam Lujzával semmit kábé December óta, hogy a zsúfolt napirend ellenére, és az elköltözés ellenére elkezdtem éjszakázni.
Reggel suliban kezdek, délben az új lakást fúrom-faragom, hogy most már a költözéssel együtt járó berendezkedés mihamarabb a végére érjen, délutántól este 10ig meg munka. Márpedig ha az ember dolcsevítázni akar, akkor kénytelen áldozatokat hozni, úgyhogy munka után este 10 után még benéztem a garázsba, hogy a totális agyhalál beálltáig még dolgozzak az 500-ason. :)

Mint már említettem korábban, nem vagyok egy nagy szerelőzseni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy sikerült haladni az autóval :)
A korábban szétszedett hátsó futóművek meg lettek csinálva, rozsdásodást teljesen megszüntettük rajta, szépen lefújtuk őket feketére.
A rugók homokszórás után szintén le lettek festve, kaptak új rugótányérgumit.
Amire nagyon büszke vagyok,bár utólag belátom, hogy nem volt nagy mutatvány : egyedül beraktam az első, a hátsó és az oldalsó ablakokat a helyükre, ezelőtt még sose csináltam hasonlót, és igen legendás fakezűségem ellenére sem sikerült egyiket sem eltörni. :)

A kábelköteget elkezdtem visszapakolni, de még nem kötöttem rá semmit, és felmerült egy olyan apró kis probléma, hogy tévedésből a motortér és az utastér közötti kábelátvezető lyuk be lett foltozva, úgyhogy itt még lesz tennivaló :-/ :-)
Az utastérben lévő apróságokat, mint például a kézifékkart,  eredeti váltókart, a fűtéscsöveket, a szivató-indítózó kallantyúkat megcsiszoltam és lefújtam feketére, a benzintank és a tartókonzoljai szintén áldozatul estek a tisztítási procedúrának.

A műszeregységet szépen megpucoltam, megcsiszoltam, az eredeti fehér kormányt is sikerült elég szépen megtakarítani, a repedését epoxiragasztóval szépen eldolgoztam, egészen mutatósan néz ki így. :)

A tetőkárpitot kétoldalú ragasztóval felragasztottam (persze azt is egy jó alapos mosás után), felszereltem a térdvédőt a műszerfalra.

Vateráról sikerült nevetségesen alacsony áron szereznem egy használt, de még éppen használható 145/70 r12-es MIchelin 4 évszakos gumigarnitúrát, azok felugrottak egy felújított kúposfelni készletre (mert a gyári felnire nem is férne fel, és azok a felnik még nincsenek szépen lefestve... ),  azok pedig szépen együtt az autóra ugrottak, az autó meg felugrott egy trélerre, amivel aztán leugrott Ceglédre, BeZiLékhez. :)

MInt említettem, nem vagyok szerelőzseni, sok szerszámom amúgy sincs, és félek is attól, hogy a futómű vagy a fék összeszerelése kapcsán esetleg olyan trehányságot követnék el tán akaratlanul is, amit esetleg nagyon megbánnék, ezért a főbb komponensek összerakása már BeZiLék felügyelete mellett fog történni.

Ezen kívül rendeltem pár dolgot, ami még kellhet a kocsihoz: szép, új hátsó lámpákat, lökhárítót, egy új szett kilincset (mert a mostanit nem sikerült olyanra megtisztítani, amennyire egy gyakorlatilag új autó szintjéhez méltó lenne), érkezett feszítőkéder az ablakgumikba, pár dekorációs eredeti matrica, és más is, ami nem jut eszembe. :)

Szóval haladunk. Csak érjünk már a végére. :)



Na! Hátsó ablak a helyén. A matricák majd racionalizálva lesznek. :) Oldalablak rulz Rugófestés Bizbaszok szerteszéjjel az udvaron :) Szétszedett kilométeróra. Még látszódik benne a régi ocsmány festés nyoma 2007ben még így nézett ki Azért így egész más A kormány így indult És ilyen lett a kormány Alakul a műszerfal Na toljuk ki a garázsból Nagy lendület... ééééééés.... Fent van! :) Jó helyre került... :)

Kommentek

Buszos Petya

Bakker, nem mondod, hogy le volt rücsizve a műszeregység kerete! Aztakurva! :)
Szépen alakul a szekér, riszpekt! :)

Karki

Buszos Petya #53057:
Köszi!
Jaja, annó 2007, amikor megvettem a kocsit, akkor volt a kilométeróra ilyen. Azonnal levakartam, de igazából most egy alapos pucolás után lett tűrhetően szép.

KeMa

Az a hátsó szélvédő-matricázás annyira nem adja, viszont az autó nagyon gyönyörűűűűűű!

A lehető legjobb színt választottad!

Karki

KeMa #53076:
Az a matricázás csak átmenetileg van így, amikor még úgy volt, hogy elkel a polski, gyorsan átragasztgattam az 500as üvegre a találkozós matricákat, mert ahhoz az új tulajnak - szerintem - semmi köze nincs. De ki tudja, lehet, hogy visszaköltöznek a matricák...

viandr

Nagyon szép lesz, kíváncsi vagyok már nagyon a végeredményre. Tényleg. Az ajtóban lévő piros blokk kerül majd bele?

obrotka gyula

Karki #53083:
Szerintem csak a magyar-magyar matrica maradjon és költözzön középre. :) :) :) :)

Napsütés jól áll neki.

Karki

viandr #53087:
Én is... :)
Igen, az a piros motor megy majd bele, elegant gyújtással. Zotyó csoki és OGY sárga blokkja után szinte már elcsépelt ez a piros borítás, de nekem tetszik. :)

obrotka gyula #53088:
1. Az a matrica volt az első, ami az 500asra felkerült, az most már ott is marad. :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!