Lakatosmunka minimálisan

Az egész 1997ben kezdődött.
Azóta megboldogult Édesapám hazafelé tartott a zsenge, 3 éves Lancerrel, és a kapubeállóra szép széles ívet leírva ráfordult, amikor egy illuminált állapotú vezetővel ellátott, a megengedett legnagyobb sebességet lényegesen túllépő Dacia jobb hátulról belerongyolt az autóba. A jobb oldalát végighúzta, az első lökhárítót maszkostul lerántotta az autóról, a motorháztetőt összetörte, majd a ház előtt álló, frissen ültetett fát gyökerestül kidöntve megállt a járdán.

A dácsiás fószert fejsérüléssel vitték kórházba, apám sértetlenül szállt ki a kocsiból, de később a biztosítónál kapott majdnem egy kisebb agyvérzést.

Gazdasági totálkár.

Úgyhogy apám keresett egy maszek szerelőt, aki a régebbi blogbejegyzésekben lévő képeken látható állapotba hozta az autót, de a jobb oldala már sose lett olyan, mint a bal.

3 éve ez a küszöb meg lett foltozva, mert sajnos kikezdte a rozsda, akkor kábé egy százforintos méretű lyuk volt rajta, a foltozás olyan jól sikerült, hogy mostanra tenyérnyi lyuk lett rajta, úgyhogy hosszas győzködéssel sikerült édesanyámat a küszöbcserére és az ívek lakatoltatására rávennem.

Fényezve egyelőre nem lettek az új elemek, de legalább vastagon be vannak kenve alvázvédővel, úgyhogy rozsdásodással talán nem lesz gond egy darabig, aztán ha a pénz engedi, színrefújjuk majd a javított részeket, és összepolírozzuk, hogy szép legyen. 18 éve vonszolja a család nemesebbik felét, megérdemli a törődést.

A javítás kapcsán cseréltünk még egy jobb első zármechanikát, amihez alkatrészt Mitsu-bontóból sikerült szerezni.  Az alkatrészt egy olyan autóból szedték ki, ami törés és rozsdamentes volt, az ülés egyáltalán nem volt elkopva, minden működött rajta, csak a gazda valszeg nem bírta fenntartani, vagy megunta. De inkább a bontóba tolta, minthogy eladta volna valakinek reális áron, nehogy legyen valakinek egy jó kocsija... Nem értem az embereket néha. 

És mivel a javításról nem csináltam még fotókat, ezért inkább megmutatom, milyenre alakítanám a kocsi orrát és a küszöbjeit, ha rám szakadna az ötöslottó. :D :D



 

Mitsubishi Lancer Evo III. Örök álom, valóra válik egyszer vajon?

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!