Ez is átutazott. Jól indult, szívatás lett a vége.

Családban volt kb 5 évig, nálam egy évig, aztán rájöttem, hogy nekem nem kell két ugyanolyan autó, mennie kell. És amint a döntést meghoztam, az addig patent kis autó összefosta magát :)

Egy gyűjtő autója volt, rettentő keveset ment az autó, mielőtt a családunkba került. Az előző tulaj szereltetett rá nagy karbit, volt rajta tárcsafék szett elöl, szóval pöpecre meg volt csinálva, de hozzánk már kispolski karbival került.
Bátyám vette meg, talán belelkesült a sárga autóm miatt, de igazából sosem lett belőle fanatikus, alig használta, csak rohadt a kertben, úgyhogy egy idő után egy családon belüli tranzakcióval hozzám került. 
Aztán rájöttem, hogy nekem nem kell még egy 500-as, és habár ebből jobb autót lehetett volna csinálni, mert a kasztnija sokkal jobb Lujzáénál, érzelmi döntést hoztam, és ezt hirdettem meg.
A sok állástól berozsdállt a tankja, el nem tudnám mondani, hogy hányszor pucoltam ki a tankot, aztán volt hengerfej tömítés csere, polski váltósra alakítás, dobfékesre visszaalakítás, de valami apró huncutsága mindig volt. Mikor már jó ideje megbízhatóan ment, jött egy vevő, és vitte azonnal. 
Remélem, sok örömét leli benne. 

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!