Hengerfejes szar, bontótól mentve. Egyelőre. :) De van még baj.

201852 km.Történt pár hete, hogy egy haverom rámírt messengeren.
"Figyu, van egy kollégámnak egy Puntója. Azt mondja, hengerfejes, de tavaly költött rá egy csomó pénzt, de mostanra megunta, nem akar rá költeni, amúgy is megszületett a gyerek, vettek egy Octaviát családi autónak, szabadulna tőle, megy a bontóba, ha nem tudja elpasszolni így senkinek. Érdekelne?"
Persze, hogy érdekelt. :)  

Kiderült, hogy egy 6 légzsákos, ABS-es, fedélzeti kompjúteres, klímás, 1.2 8 szelepes Puntóról van szó, 200 ezer körüli futással, végig magyar volt, anyukám autójától annyiban különbözik, hogy ez már a nagylámpás széria, és nem a korábbi csíklámpa. Gondoltam, egy megnézést megér, ha már tényleg a bontóba akarja vinni - a haveromtól megtudtam, hogy amúgy kb mindene működik, fűtése nincs egyedül. Még a nyári gumit alufelnin is odaadná hozzá. 
A személyes megnézéskor egyértelmű lett, hogy a küszöbök szakszerűtlen emeléstől meg vannak kissé rogyva, és az elején volt valszeg koccanás, de ennyi pénzért nem vár az ember csodákat.
Mentünk egy kört az autóval, és a kis próbaúton is egyértelművé vált, hogy ez az autó sokkal, de sokkal jobb állapotú, mint anyukámé, amit nem akartak bontóba adni, és állítólag kevesebb kilométer van benne - a futómű feszes, a fék jól fog, egyenesfutás tökéletes, a motort alapjáraton nem hallani, dorombol, mint egy kiscica. Már a próbaúton észrevettük, hogy a beharangozottakkal ellentétben van fűtés, és nem tűnt Capuccinónak az olajbeöntő sem, ami a hengerfejes autók ismérve állítólag, úgyhogy megegyeztünk, elhoztuk Pécelről az autót lábon, mert ha hengerfejes is az autó, a javítással együtt is meg fogja érni.
Hazafelé jó 30 kilométer alatt nem értettük, mi lehetett a baja az autónak, mert minden működik rajta. Vízhőmérő középen áll, mint a cövek, fűtés van, a motornak szép a hangja, jól is megy - mi kell még?

Másnap aztán kimostuk a hűtőt egyszer, lelégtelenítettük, és úgy fest, nem fogy se a víz, se az olaj, az autó nem is füstöl, nem bugyog vissza a víz. Ennek tényleg baja kéne, hogy legyen?
Aztán 50 kilométer múlva belenéztem a tágulási tartályba, és állt benne a redva. Lásd a képen. Mi a...?
Úgy tűnik, hogy most kezdi a rendszer kidolgozni magából a karbartartatlanságból eredő mocskot. De még mindig nem fogy a víz, és az olaj. Vagy csak nem mentem vele annyit.

De remélhetőleg csak annyi kell, hogy még párszor kipucoljuk a hűtőt, amíg nem lesz tiszta, és ha azután sem fogy belőle semmi, akkor lehet, hogy megvan az új mászkálós autó. :)  

Vannak kopások, de ez az autó tényleg nagyon, NAGYON olcsó volt, nem az esztétika a fő szempont. :)  

Ez a dzsuva van egy mosás után a hűtőben. vajon hengerfejes? Olajbeöntő színesék :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!