Archívum: 2012 (14)

Tevékenységtérkép

Az 500asozásra a legalkalmasabb hónap:

Nem, nem a november és a december.
De nekem nem jutott más lehetőség, és ez alatt nem azt értem, hogy önmagam ellensége vagyok, és az esős-lucskos időszakban nincs jobb dolgom, mint azonnal tönkretenni a vagyonokért felújított autót, de a korábban már említett motorfeszülős-hardytörős- zörgős időszak után nem tudtam volna nyugodt szívvel eltenni tavaszig úgy az autót, hogy semmi nem jó rajta.

Első körben a feszülést oldottuk meg Laci barátom lakatos ismerősének segítségével, a motortartó híd csavarjai helyére 1 centivel hosszabbak lettek heggesztve, ami nem szép megoldás, de egy 3 éves felújítás végén egyáltalán nincs kedvem szétvagdosni megint az autót, és mivel avatatlan szem amúgysem látja, és nem is OT-re készült az autó, ezért ez bőven elegendő. Ettől függetlenül üdvözletemet küldöm a lakatosnak, aki az emailemre nem válaszol, a telefonszáma meg már nem él, és már nem is ott lakik, ahol eredetileg. Javaslatokat szívesen fogadok, mit kívánjak neki, ami hosszú és fájdalmas.

Szóval alábakoltam a motort, lekötöttem mindent, ami a hátfalhoz kapcsolódik, majd lakatolás után visszatettem. 
Összerakásnál bekerült egy új rugalmas összekötő a váltóhoz, majd a sebváltókaron is kellett állítani egy kicsit. Az egybeszőnyegnek köszönhetően ez a művelet a következőképpen nézett ki:

- Küszöbdíszléc levétele
- A jobb első ülés eltávolítása 2 órán keresztül való folyamatos rugdosásával, kalapálásával, közben a létező legváltozatosabb anyázások hangoztatásával, valamint az utángyártott padlólemez gyártójának szájbaszexuált drága felmenőinek emlegetésével, hogy miért nem tudtak olyan utódot létrehozni, aki képes normális üléssínt csinálni, és nem feszül az egyébként szintén ezer helyen elgörbült és deformálódott ülés sínrészével
- a váltókar 10 másodperc alatt történő beállítása
-majd ugyanezek visszafelé.

Még a szétszedés előtt volt valamiféle furcsa kerregő hang kanyarokban. Arra gondoltam, hogy a feszülésnek köszönhetően a hardik már nem bírják sokáig, úgyhogy a hátfal felszerelése után a hardikat is kiszereltem, de nem láttam rajtuk a kopás legkisebb jelét sem, úgyhogy ez nem volt jó diagnózis.
Jegeltem a problémát tehát, de előjött egy újabb: a hátrébb hozott hátfalnak köszönhetően az önindítóbovden nyugalmi helyzetben is ráhúzott egy kicsit, emiatt szintén kellemes kerregő hang kísért minden beindítást. 
Természetesen ezt sem lehet simán beállítani, mert az 500-asba alapból egy rövidebb indítóbovden való, amit sehol nem lehet kapni, ezért spéci módon beleapplikált kispolszki bovden volt már beépítve (értsd: levágva). :)  Mivel nem tudtam elsőre úgy beállítani, hogy közben ne legyen teljesen sorjás - szálkás a dolog, ezt is cserélhettem ki, szerencsére most már ez is tökéletesen indít.

Majd mikor az önindítóbovdent állítgattam, az egyik motorbeállításnál megint meghallottam a zajt, amit addig csak kanyarokban hallottam, ezúttal gurulás nélkül és már tudtam is, mi a probléma - ugyanaz, mint tavaly a kispolák motorjánál - a ventillátor csavarja volt hátul lelazulva. :) Meghúztam, és most már az is jó. :)

Persze mindezeket havazásban, -5 és 0 fok között.

Egy szelephézag állítást leszámítva most már úgy tűnik, túl vagyunk az első műszaki nehézségeken az autóval szerencsére, mert habár a BKV-t most többet nyüstölöm, néha kell egy működőképes autó, és mostanában a Honda szeret olyat játszani fagypont alatti hőmérsékleteknél, hogy a hátulja bukkanókon, kisebb kátyúkban is elég nagyot csattan, nem merek mindig a kis szamurájjal elindulni. Lehet olyan, hogy az elég öreg és szar lengéscsillapítókba belefagy a folyadék...? Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet?

Ja, még egy dolog:
Külsőleg egy fejlesztés történt az 500-ason: hátra került végre négyzet alakú rendszám. szerintem rengeteget dobott az autón. :)

Pár kép.


 

 



Lakatosmunka minimálisan

Az egész 1997ben kezdődött.
Azóta megboldogult Édesapám hazafelé tartott a zsenge, 3 éves Lancerrel, és a kapubeállóra szép széles ívet leírva ráfordult, amikor egy illuminált állapotú vezetővel ellátott, a megengedett legnagyobb sebességet lényegesen túllépő Dacia jobb hátulról belerongyolt az autóba. A jobb oldalát végighúzta, az első lökhárítót maszkostul lerántotta az autóról, a motorháztetőt összetörte, majd a ház előtt álló, frissen ültetett fát gyökerestül kidöntve megállt a járdán.

A dácsiás fószert fejsérüléssel vitték kórházba, apám sértetlenül szállt ki a kocsiból, de később a biztosítónál kapott majdnem egy kisebb agyvérzést.

Gazdasági totálkár.

Úgyhogy apám keresett egy maszek szerelőt, aki a régebbi blogbejegyzésekben lévő képeken látható állapotba hozta az autót, de a jobb oldala már sose lett olyan, mint a bal.

3 éve ez a küszöb meg lett foltozva, mert sajnos kikezdte a rozsda, akkor kábé egy százforintos méretű lyuk volt rajta, a foltozás olyan jól sikerült, hogy mostanra tenyérnyi lyuk lett rajta, úgyhogy hosszas győzködéssel sikerült édesanyámat a küszöbcserére és az ívek lakatoltatására rávennem.

Fényezve egyelőre nem lettek az új elemek, de legalább vastagon be vannak kenve alvázvédővel, úgyhogy rozsdásodással talán nem lesz gond egy darabig, aztán ha a pénz engedi, színrefújjuk majd a javított részeket, és összepolírozzuk, hogy szép legyen. 18 éve vonszolja a család nemesebbik felét, megérdemli a törődést.

A javítás kapcsán cseréltünk még egy jobb első zármechanikát, amihez alkatrészt Mitsu-bontóból sikerült szerezni.  Az alkatrészt egy olyan autóból szedték ki, ami törés és rozsdamentes volt, az ülés egyáltalán nem volt elkopva, minden működött rajta, csak a gazda valszeg nem bírta fenntartani, vagy megunta. De inkább a bontóba tolta, minthogy eladta volna valakinek reális áron, nehogy legyen valakinek egy jó kocsija... Nem értem az embereket néha. 

És mivel a javításról nem csináltam még fotókat, ezért inkább megmutatom, milyenre alakítanám a kocsi orrát és a küszöbjeit, ha rám szakadna az ötöslottó. :D :D



 

Ez is megtörtént. Végre...

...Végre van műszaki újra az 500-ason. 3 év után újra. :)

De nem volt egyszerű menet. Két szempontból.

Okmányirodai vonal

Mint azt írtam korábban, BeZiLék felügyelete mellett készült el az autó Cegléden, és szép kényelmes,megfontolt tempóban augusztus végére fejeződött be az összerakási procedúra.

Vizsgát is ott akartunk intézni rá, de egy apró bibi miatt ez nem ment azonnal - el volt írva a motorszám a forgalmiban.
Erről természetesen tudtam.
2007-ben, amikor az -akkor- forgalomból véglegesen kivont autó újra forgalomba helyeződött az én időszámításomban, akkor már eleve egy rossz motorszámot írtak bele a papírokba, de ez akkor még nem tűnt fel. (Ha jól sejtem, az autóhoz kapott többlapos régi forgalmi elején lehetett egy motorszám, és valamelyik hátsó lapon, a megjegyzés rovatban az, hogy: "Motorcsere: Új motorszám: 110F000blablabla... Amit az analfabéta okmányirodás tyúk nem vett észre, és a műszaki vizsga adatlapon szereplő jó motorszám helyett a régi motorszámot írta be.)

Szóval úgy Július közepe tájékán befáradtam az okmányirodába az autóhoz 2007 óta  begyűjtött összes létező papírral együtt, többek között a 2007es műszaki vizsga adatlapjával, két eredetvizsga papírjával, valamint az autó adásvételi szerződésével, melyekben a korrekt motorszám szerepelt.
Ennek ellenére az analfabéta okmányirodás tyúk második generációja úgy gondolta, hogy az okmányiroda biztos nem hibázott, ezért lekéri a háttéranyagot a közlekedési nyilvántartó osztálytól.
Másfél hónap szünet után telefonáltak az okmányirodából, hogy megvan a háttéranyag, és ingyen cserélik a forgalmimat, fáradjak be...
Persze kiderült, hogy addig nem cserélik, amíg nincs érvényes műszakim, ezért csak beírták hivatalos pecséttel a forgalmi hátuljába, hogy motorszám helyesen: 110F000blablabla...

Sebaj, így az autó mehetett Szeptember 14.én műszaki vizsgára, amit sikerrel abszolvált is, de mivel műszaki vizsgán elfelejtették beleírni az adatlapba, hogy hátulra "C" típusú rendszámtábla javasolt, ezért Október 15.én (amikor már végre pesten volt az autó ;) , elmentem vele a Mozaik utcai NKH (volt KPM) állomásra, ahol, röpke 2 óra alatt sikerült kiállíttatnom a megfelelő adatlapot.

A mai napon pedig leróttam az utolsó előtti kört az okmányirodában: felvértezve a forgalmival, a törzskönyvvel, a vizsga és a rendszámtípusmódosító adatlappal bementem kiállíttatni az új, pontos forgalmimat.
Hogy ne tudjak 10 perc alatt végezni, abban hathatós segítséget nyújtott analfabéta okmányirodás tyúk harmadik generációja,aki a következő párbeszédet folytatta le velem,miután átvette a papírokat, és megnézte a hibás forgalmiban az motorszám javítására szolgáló bejegyzést:

- Hát ezt mi alapján írták be? 
- Le kellett kérni a háttéranyagot az autóhoz, mert amikor először kiállították a forgalmit, elírás történt.
- És már megérkezett a háttéranyag?
- /Itt már sejtem, hogy bajok lesznek, a vérnyomásom elindul a 200as, az arcszínem a ciklámen felé/  Természetesen, máskülönben nem lenne beleírva a forgalmiba a javítás, és nem küldtek volna már ki az új törzskönyvet.
- /Megjelenik az arcán az a kaján kifejezés, ami az igazi okostojásokra jellemző, hogy végre valaki, akit lehet baszogatni: a szemüveg az orr legalján, és mivel a rendes helyére feltolni a szemüveget luxus, hogy lássa a monitort, ezért az egész fejét hátradönti kb. 30 fokkal, amitől egyszerre lesz az embernek "fennhordja az orrát" és "pökhendi aktakukac érzése"/  
- Kiváncsi vagyok vagyok arra az aktára. Jééé, ez a kettőésfeledik analfabéta okmányirodás tyúk /"megfelelő keresztnév behelyettesítendő"/ írása. Nem baj, érdekel az az akta, mi alapján állították ki.

(Tehát: ahelyett, hogy ebédidőben gyorsan le akarná zárni az ügyemet, hogy mehessen a menzára kajálni, és reménykedjen, hogy vajon kap-e még ivólevet, ő inkább kikéri az iktatóból az én lezárt aktámat, holott a forgalmiba okmányirodai pecséttel ellátott bejegyzésem van az ismerőse kézírásával, és  pluszban a bejegyzés óta kelt két NKH-s adatlap a helyes motorszámmal.)

 Ami ezután jött, az meg a magyar bürokrácia teljes csődje: az iktatóban 3/4 óráig nem volt senki, a telefont nem vették fel, a 3. generációs tyúk nem jutott oda be, miközben én csak vártam és vártam és vártam....
Majd ezek után a néni közölte velem, hogy akkor mégse nézi meg az aktát, és kiállítja a forgalmit, az új rendszám ügyében meg három hét múlva telefonáljak. Na köszi, ez aztán a következetesség.... Hab a tortán, hogy mivel a kocsi színe módosult, ezért nem állíthatták ki ingyen az új forgalmit, hanem mégis 6000 forint lett. Köszi.

De végre vannak jó papírjaim, és ez a lényeg. A bürokrácia meg menjen a nénikéjébe.

Műszaki vonal

Tehát az autó levizsgázott szeptember 14.-én Cegléden. Természetesen tűkön ültem, és habár alig volt szabadidőm, pár nappal később este lementem az autóért, hogy hazaviszem Budára, Gödöllő felé kerülve, hogy édesanyámnak meg tudjam mutatni a megújult autót. Jobb félni, mint megijedni alapon elhívtam egy cimborámat tartalékautóval, ha ne adj'Isten lerobbannék, ami frissen összerakott autónál az első nagyobb út előtt azért benne van a pakliban. 
Nagykátáig sikerült eljutni, ott szétesett a baloldali harditárcsa. Tartalék hardi nem lévén nálam, a cimbora kötélvégre kapott a sötét éjszakában, és visszahúzott Ceglédre. 
Mivel a hardi nem volt új, bíztunk abban, hogy a csere megoldja a problémát, és nem lesz gáz, mellékesen megkértem BeZiLt, hogy a ki nem cserélt kuplungot is inkább cseréljük ki újra, mert a próbaúton nem volt az igazi a váltásérzet.
Cirka másfél hét múlva, amikor újra volt időm leugrani az autóért (ezúttal napközben), újra nekiveselkedtem az útnak, szintén Gödöllő felé.
Ott aztán begurultam édesanyám háza elé, majd amikor tovább akartam volna indulni, akkor: RECCS, és a jobb oldali hardi is szétesett.
Mivel nem tanultam a dologból, és ezúttal sem volt nálam tartalék hardi, és hétvége is volt, ezért úgy döntöttem, hogy édesanyám ismerős szerelőjénél hagyom az autót, hogy amikor legközelebb arra megyek, már jó legyen minden.

Október 13.-ára ki is cserélte a törött hardit, az ekkor már körvonalazódó motorfeszülési problémákra viszont ő sem tudott megoldással szolgálni, ennek ellenére nekivágtam a túra utolsó szakaszának - és ezúttal már sikeresen hazaértem Budára az autóval, este az 500-as klub közgyűlésén már autóval tudtam megjelenni, majd az utána lévő Retro-Cruise Nightra átnéztünk 5 500-assal - nem mondom, hogy nem volt bennem félsz, hogy megint eltörik a hardi, de végre, VÉGRE újra 500-asoztam. :)  

A költözés óta garázsban is állhat, úgyhogy talán nem lesz rossz sora :) Nagyon bízom benne, hogy ezt a feszülést, és az azóta tapasztalt pár egyéb apró zörejt sikerül hosszú távon is megszüntetni, és akkor még jó sok évet fogunk Lujzával együtt gurulni.

Na és akkor pár képet a végére...  

Gatyába rázás

Felpolíroztam a járgányt, kitakarítottam, Buszos Petya tanácsát megfogadva Johnsons Baby Oillal lekentük a műanyagokat... Holnap a tetőt csinálom még egy kicsit.
Fotón átjön valamennyire a különbség? 

És az 500as is készül. Már nincs sok hátra...



Egy korszak lezárult

Tulajdonképpen így terveztem annó. Egy szavam nem lehet.

2009-ben vettem egy autót a felújítás miatt kiesett 500-as pótlására, és úgy terveztem annó, hogy ha az 500-as elkészül, akkor majd eladom.
Aztán nagyon megszerettem, terveket szőttem vele OT vizsgáról, teljes felújításról. Habár valami apró kis nyűgje mindig volt, de igazából két esetre tudok visszaemlékezni, amikor cserben is hagyott. Az egyik esetben elszállt a töltésem, a másik klubszinten is mérföldkőnek bizonyuló leállás volt:





Hirdettem már régóta. Nem azért, mert megutáltam, vagy zavart, hogy van egy polskim. Tudtam, hogy sokáig nem fogom tudni megcsináltatni úgy, ahogy igazán megérdemelné.

Aztán amikor fél év hirdetés után már-már elfogadtam, hogy Magyarországon régi, rozsdás kispolszkit reális áron eladni nem lehet vadiúj motorral, mert mindenki a csodás, 30 éve sufniban őrzött nagypapa autóra számít egy szem rozsda nélkül,  és elkezdtem nézni hozzá a kasztnielemeket, akkor jött egy telefon.

A srác kb. 1 hete határozta el, hogy vesz valami jópofa KGST retroautót, és szép lassan, ahogy a pénz engedi, elkezdi felújítani. Így talált rá az én Edinámra. Tetszett neki, hogy az enyém még krómos, régifelnis. Látta a lyukakat a kasztnin, tudta talán, hogy nem kis fába vágja a fejszét.

Leelőlegezte.

Utoljára állítottunk még egy kicsit a sebváltón, utoljára még elosontam vele a kertek alatt a benzinkútra lemosni, kiporszívózni, guminyomást ellenőrizni, hogy mégse legyen olyan érzése az új gazdájának, hogy "vett egy kispaókot tanyárul a szénakazalbul előhúzva", és nagyon fura volt a kocsi.

Minden a helyén volt. 
A kuplung ott volt, ahol kell, a fék ott fogott, ahol kell, gázra megindult, kanyarodásra elkanyarodott.

Nem a majdnem egy évnyi Polski-nélküliség és fél év Hondázás után volt fura visszaülni Edinkába, hanem a röpke 30 perces mosóprocedúra után visszaülni a Jazzbe. 

Ez a poszt nem azért született, mert siránkoznom kell. Senki nem kényszerített arra, hogy eladjam az autót.

Szimplán egy köszönetnyilvánítás a szeretett járgánynak, ami 2(+1) évig megbízhatóan vonszolta a nemesebbik felemet az ország mindegyik pontjára, de most megválok tőle, mert neki így lesz jobb.


De asszem lesz még egyszer 126-osom. :)




Ötvös Csöpi nyomában, avagy...

... lássuk, mi történt a kocsik háza táján!

P. Fiat Edina: Ponyva alatt alszik.

Fiat Lujza:
egészen előrehaladott állapotban kezd lenni, és ez nagyban köszönhető annak, hogy BeZiL akkor is építi az autót, amikor én nem vagyok jelen, tehát gyakorlatilag mindig... :S Nem tudok elég hálás lenni ezért.


Bekerült a motor, felkerült a megpucolt kormánymű, és futóműelemek, a váltóban tömítéscsere történt, a fék összerakódott az OGYtól és Gedeontól kapott cuccokkal, új kerékcsapágyak kerültek be... felsorolni is hosszú lenne, az autó így tényleg "Nuova 500" lesz. :)

A rettenetes harakiriművész:
A költözés utózöngéjeként újabb Budapest-Gyula útvonalat tett meg, megpakolva, és párom édesapjának köszönhetően ott bekerült a polskiból kiműtött kazettás magnó, valamint megreparáltam az első lökhárító díszcsíkját, és szereztem a műszerfalba egy bontott hamutartót, mert az hiányzott.

Egy másik alkalommal pedig Cegléden, 500as építés közben szelephézagot állítottunk, köszönhetően annak, hogy egy svájci Jazz-barát elküldte nekem a pontos beállítási értékeket, valamint kicseréltük a ki tudja, hány éves gyertyákat - elég hülye elhelyezésének köszönhetően én nem is fértem hozzá kényelmesen a gyertyakulcsommal, és nem is tudtam megindítani őket, de ezúttal kisegítettek BeZiLék újra :)

Ezeknek köszönhetően az autó lényegesen csendesebbé vált, majd Pestre hazafele a németautópályás kerülőúton megtapasztalhattam, hogy ha ne adj Isten elgurul a gyógyszerem, mert valaki szemétkedik az úton, akkor ez a szerencsétlen virsligumikon futó 27 éves japán pléhdoboz simán beleszalad a kilométeróra utolsó osztásába, ami 160 km/órát jelent. Le is ugrottam rögtön a gázról, amint megpillantottam, hogy mi a helyzet...

Elképesztő, hogy február óta már 7000 kilométert beletettem a járgányba. De nagyon megszerettem. :)


De hogy jön az egészhez Ötvös Csöpi?!


Talán nem vagyok egyedül a korosztályomban azzal, hogy ha azt mondják nekem: autósüldözés, akkor nem a sokak által emlegetett Bullit, vagy a Tolvajtempó Mustangja, vagy a Halálos Iramban tuningolt szörnyei jutnak eszembe, hanem a Bujtor István által megformált balatoni zsaru Zsigulis száguldozásai. (az később lett érdekes, hogy az Elvarázsolt Dollárban épp egy Fiat 500-as volt a civil autója.)
Autóbuzériám egyik kiindulópontja tehát mindenképp ezek a filmek voltak, videókazettán megvoltak mind, mai napig kívülről fújom az összeset - érthető talán, hogy mennyire izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy az 1985ös Elvarázsolt Dollár néhány főbb részét nem is a Balatonnál forgatták, hanem a Budapesttől alig 15 kilométerre lévő Nagykovácsi kastélyában. Tegnap tehát el is jött az idő, hogy megnézzem ezt a  számomra legendás helyszínt :)
Hihetetlen érzés volt ott lenni, és megcsodálni egy híres film forgatásának helyét :D
Többit majd  a képek alatt.

Rendezettség, fejlődés

Talán emlékeztek rá, ebben a blogbejegyzésben részletesen taglaltam, hogy mennyi szopással jár az, hogyha az ember megpróbálja a motorszámát kijavíttatni, és nincs KeMa, akinek köszönhetően később megtudhattam a tuti módszert. (ezúton is köszönöm az útmutatást! :) )

A bejegyzés megírásának pillanatában már elküldtem a kérvényemet a Közlekedési Nyilvántartó Osztálynak, hogy kerítsék elő a régi forgalmit, mert addig át sem tudom iratni az autómat, amíg nem egyeztetjük az újjal.

Tegnap kaptam tőlük egy levelet, mely szerint a gyulai okmányiroda sztályvezetője  Április 10.én keltezett levelében tájékoztatta őket, hogy Március 2. napján javításra került a motorszám, valamint bekerültem a forgalmi engedélybe és a törzskönyvbe mint tulajdonos.
 A fentiekre való tekintettel nem küldik el nekem a régi forgalmi másolatát, és a befizetett 1510 Ft igazgatási szolgáltatási díj visszafizetéséről is a levél elküldésével egyidőben intézkednek.

Egyrészről örülök, hogy ezen az egészen már több, mint két hónapja túl vagyok, és örülök, hogy még a pénzemet is visszaküldik, lesz 50 kilométerre elegendő naftám. Na bumm.
Másrészről viszont siralmas, hogy a kérvényezést januárban indítottam el, (márciusban átirattam a kocsit), áprilisban kezdett a hivatal egyáltalán utána nézni, hogy akkor most mi is történt, és Május 17.-én sikerült engem tájékoztatni arról, hogy igazából nem csináltak semmit.

Szerintem volna fejleszteni való ezeken a hivatalos dolgokon itt Magyarországon...

Egyébként a kis Jazz teszi a dolgát. Van rajta mit csinálni, hamarosan elviszem lakatoshoz, hogy pár dolgot javítson ki rajta, amíg még nem kell elemcserére fanyalodni, állítunk szelepeket, és kéne karbit pucolni. Ért valaki a KEIHIN karburátorokhoz...?
Valamit úgy fest, hogy sikerül beszerelni egy korhű digitális órát, ami gyári extra volt 85ben, és az enyémben alapból nincs, valamint az utasülés alatt lesz egy fiók, ami gyárilag volt, azóta megint nincs. Szóval igyekszek a gyári állapotokat visszaállítani.

És kezd kialakulni egy súlyos betegségem. A "Jazz Turbo" kór. Találtam remek japán hirdetési oldalakat, ahol még van 1-2 eladó példány ezekből a járgányokból. Behozatni sajnos esélytelen, iszonyú drága,forgalomba hozni majdnem lehetetlen.
De ha valaki tud magyarországon bontásra ítélt példányt, azonnal szóljon... :) :)


Már nincs sok hátra... persze. muhaha.

Április elején olyannyira elszégyelltem magamat, hogy nem haladtam Lujzával semmit kábé December óta, hogy a zsúfolt napirend ellenére, és az elköltözés ellenére elkezdtem éjszakázni.
Reggel suliban kezdek, délben az új lakást fúrom-faragom, hogy most már a költözéssel együtt járó berendezkedés mihamarabb a végére érjen, délutántól este 10ig meg munka. Márpedig ha az ember dolcsevítázni akar, akkor kénytelen áldozatokat hozni, úgyhogy munka után este 10 után még benéztem a garázsba, hogy a totális agyhalál beálltáig még dolgozzak az 500-ason. :)

Mint már említettem korábban, nem vagyok egy nagy szerelőzseni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy sikerült haladni az autóval :)
A korábban szétszedett hátsó futóművek meg lettek csinálva, rozsdásodást teljesen megszüntettük rajta, szépen lefújtuk őket feketére.
A rugók homokszórás után szintén le lettek festve, kaptak új rugótányérgumit.
Amire nagyon büszke vagyok,bár utólag belátom, hogy nem volt nagy mutatvány : egyedül beraktam az első, a hátsó és az oldalsó ablakokat a helyükre, ezelőtt még sose csináltam hasonlót, és igen legendás fakezűségem ellenére sem sikerült egyiket sem eltörni. :)

A kábelköteget elkezdtem visszapakolni, de még nem kötöttem rá semmit, és felmerült egy olyan apró kis probléma, hogy tévedésből a motortér és az utastér közötti kábelátvezető lyuk be lett foltozva, úgyhogy itt még lesz tennivaló :-/ :-)
Az utastérben lévő apróságokat, mint például a kézifékkart,  eredeti váltókart, a fűtéscsöveket, a szivató-indítózó kallantyúkat megcsiszoltam és lefújtam feketére, a benzintank és a tartókonzoljai szintén áldozatul estek a tisztítási procedúrának.

A műszeregységet szépen megpucoltam, megcsiszoltam, az eredeti fehér kormányt is sikerült elég szépen megtakarítani, a repedését epoxiragasztóval szépen eldolgoztam, egészen mutatósan néz ki így. :)

A tetőkárpitot kétoldalú ragasztóval felragasztottam (persze azt is egy jó alapos mosás után), felszereltem a térdvédőt a műszerfalra.

Vateráról sikerült nevetségesen alacsony áron szereznem egy használt, de még éppen használható 145/70 r12-es MIchelin 4 évszakos gumigarnitúrát, azok felugrottak egy felújított kúposfelni készletre (mert a gyári felnire nem is férne fel, és azok a felnik még nincsenek szépen lefestve... ),  azok pedig szépen együtt az autóra ugrottak, az autó meg felugrott egy trélerre, amivel aztán leugrott Ceglédre, BeZiLékhez. :)

MInt említettem, nem vagyok szerelőzseni, sok szerszámom amúgy sincs, és félek is attól, hogy a futómű vagy a fék összeszerelése kapcsán esetleg olyan trehányságot követnék el tán akaratlanul is, amit esetleg nagyon megbánnék, ezért a főbb komponensek összerakása már BeZiLék felügyelete mellett fog történni.

Ezen kívül rendeltem pár dolgot, ami még kellhet a kocsihoz: szép, új hátsó lámpákat, lökhárítót, egy új szett kilincset (mert a mostanit nem sikerült olyanra megtisztítani, amennyire egy gyakorlatilag új autó szintjéhez méltó lenne), érkezett feszítőkéder az ablakgumikba, pár dekorációs eredeti matrica, és más is, ami nem jut eszembe. :)

Szóval haladunk. Csak érjünk már a végére. :)



Na akkor ki az őslény?

Eseménydús hosszú hétvégén vagyunk túl. Mármár bűn lett volna nem elutazni, kikapcsolódni egy picit, egyrészről mert barátnőmmel, Diával 3 éve vagyunk együtt, és most volt évfordulónk :) ,  másrészről leadta a szakdolgozatát, ami miatt hetek óta nem pihent normálisan, harmadrészről a relatíve sok túlórás melózás és költözéses mizéria után én is örültem neki, hogy ha pár napig nem kell a világ dolgaival foglalkozni. :)

Már korábban lefoglaltunk egy szobát egy Miskolctapolcai fogadóban, a leutazáshoz pedig természetesen a kis Hondát választottuk, egyrészt, mert szeretjük, másrészt mert úgysem volt más autó kéznél. :) KeMának köszönhetően megtudtam, hogy a Pilisvörösvári bontóban szomorkodik egy fehér Jazz, gondoltam, pár alkatrészének szerzek egy kis örömet azzal, hogy tovább élhet a piros járgányban - így került az autóra egy új bal első lámpa, mert a régi már ázott és rohadt volt, egy új balos külső kilincs, amit még nem volt merszem kicserélni, és egy új balos tükör - ezúton is köszi az infót, KeMa!



Bíztam benne, hogy nem lesz vele semmi gond, habár indulás előtt pár nappal kezdett gyanússá válni, hogy Dia apukájától kapott, 6 éves, tavaly a családi Renault Méganeból kiszerelt és tartaléknak félretett akksi kezd meghalni, mert inditózásra nagyon gyengén reagált, lassan forgatott az önindító. Ez a feltételezés sajnos megdőlt akkor, amikor beletettem Edina másfél éves akkuját a kocsiba, és nem lett egyáltalán jobb a helyzet.

Eljött az utazás napja, nekem délelőtt még a suliban volt jelenésem, Diának még meg kellett tartania az utolsó gyakorlatát a szünet előtt, ezért megbeszéltük, hogy majd ha végeztem, elmegyek érte, és onnan rögtön megyünk tovább nyaralni délután.

Beülök reggel a Jazzbe, elfordítom a kulcsot....
... és nem történik semmi. A kontroll-lámpák ugyanúgy égnek, csak épp az autó nem indítózik.

Fordítom újra, piszkálom a kapcsolót, csapkodom a tetejét, nem történik semmi.

Ennek a fele sem tréfa.
Épp készülnék a Bükkbe, Aggtelekre, Miskolcra, Lillafüredre, és ott majd az évfordulónkat úgy ünnepeljük, hogy mindig be kell tolni a megbízhatóság mintapéldányának tartott japán autót? Na nem, azt nem lehet.

Villámátnézés, nem látszódik semmi, 9-kor dolgozatot írok, délután 2-kor indulnánk Borsodba, van egy órám 9-ig, hogy leadjam valakinek a kocsit, aki délutánig megcsinálja. 4 napos ünnep előtt...

Begurultam az első műhelybe, amiről a suli közelében tudtam: nem vállalnak autóvillamosságot. Köszi. Próbáld meg a szomszédban, hátha tudnak segíteni, itt vannak a telepen.

Átgurulok oda (közben persze végig jár a motor, nehogy be kelljen tolni, ha esetleg mégsem tudnak fogadni), mondják, hogy van délelőttre 4 műszaki vizsgájuk meg egy csomó szerelésük, de megnézik, hátha tudnak gyorsan segíteni.

Nem tudtak. De mondták, hogy nézzek át a telepen a gumishoz, szoktak egyszerűbb javításokat vállani, hátha.

Ők sem tudtak. Megnézték, hú, ehhez ők nem értenek, de van gazdagréten egy autóvillamosságis, felhívják, ha van hely, átmehetnék oda.
Felcsörögték, még a telefonban megkérdezték: emelni kell az autót az önindító levételéhez? - Nem, motortérből hozzáférhető. - Jó, akkor jöhetek, csak most az akna foglalt.

Átszáguldottam gazdagrétre, ránéztek az autóra:
- Hááát, itt kéne hagyni, fel kell újítani az önindítót valószínűleg.
- Jó. Mikor jöhetek érte?
- Olyan körülbelül délután 5-re.
- Öfff. Hümmm. Ccccc. Hááát....
- Miért, mikorra kéne az autó?
- 2kor terveztem indulni vele Miskolcra.
- Öfff. Hümmm. Ccccc. Hááát. Jó, megpróbáljuk addig megcsinálni.

3/4 12kor hívtak, hogy készen van, mehetek. Ezúton is nagy-nagy köszönet nekik, hogy így el tudtunk indulni időben. :) Szénkeféket cseréltek, megpucolták, és most hibátlanul üzemel. :)

Szóval délután lementünk Miskolctapolcára, csütörtökön megnéztük Lillafüredet és a diósgyőri várat, majd pénteken elindultunk Aggtelekre cseppkövet nézni.
És az első kereszteződésnél azt a cseppet sem elhanyagolható dolgot kellett felfedeznem, hogy az autó maradék féke megszűnt létezni. Megálltam, és megnéztem a fékfolyadékot: az egyik körben teljes üresség.

Sosem voltam előtte Aggteleken, de mivel azt sejtettem, hogy a cseppkövek barlangokban vannak, a barlangok meg hegyekben, a hegyekbe meg elég kacskaringós utak visznek fel, ezért jobbnak láttam keresni egy szerelőt, mintsem végig kézifékkel menjünk. Mint már írtam korábban, a fék eddig se volt valami acélos, de ez azért túlzás, hogy semmi ne legyen.

Az első szervízt zárva találtam, másodjára a Bárdi Autót sikerült megtalálni, ami szerencsére nyitva is volt. Bementem az üzletbe, megkérdeztem az egyik pénztárost, tudnak szerelőt ilyenkor 4 napos ünnep közepén...?
Mire a pénztáros rámutat a másik pénztárnál egy olajos kezeslábasban várakozó fickóra: - Ott van, tessék. Figyu, fékproblémájuk van, tudnál nekik segíteni? :)

Az úriember kézségesnek bizonyult, a parkolóban megnézte a fék környékét,megvakarta a fejét: van ugyan most melója otthon, de ha elmegyünk vele Felsőzsolcára, akkor csinál rajta valamit, hogy tudjunk valamennyire biztonságosan közlekedni.

Vettünk egy doboz fékfolyadékot, átautóztunk hozzá, majd munkához látott. Közben kedélyesen elbeszélgettünk, kiderült,ő egy veterán 500-as Trabit épít OT-ra, ha végeztünk a féklégtelenítéssel, megmutatja (megnéztük aztán, gyönyörű lesz, ha elkészül nyárra! :) )

Fel is lett töltve a fék, le is lett légtelenítve, és mivel nem csöpögött sehol, arra gyanakodott, hogy a főfékhenger nincs a helyzet magaslatán. Most jó lesz a fék egy darabig, de vigyázzunk, közlekedjünk vele úgy, mintha nem is lenne fék, a folyadékszintet meg ellenőrizzük folyamatosan. Grátiszként a hülyéskedő féklámpát is megcsinálta. :)

Megköszöntük neki a fáradozást, ráadásul a 2 órányi szivatás ellenére egy vasat se fogadott el :)

Azóta semmi gond nincs a fékkel, folyadék viszont egyáltalán nem hiányzik belőle, pedig azóta megjártuk aggtelket, és hazafelé menet Tapolcáról Répáshután át mentünk Egerbe a bükkön keresztül, ami felvet pár kérdést.
  1. Ha a főfékhenger volt a ludas, akkor miért nem vertem még bucira annak a felújítóműhelynek a tagjait, akik műszaki vizsgára felújították a főfékhengert?
  2. Ha a főfékhenger volt a ludas, akkor hogyhogy a rendes légtelenítés óta nem hiányzik fékfolyadék a rendszerből?
  3. Ha nem a főfékhenger a ludas, akkor hol folyt el a folyadék?
  4. Szóval ki volt az őslény?

Viszont azzal is szembesülnöm kellett, hogy én biztosan őslény vagyok, és nem ismerem a saját autómat.
 Említettem korábban, hogy ég folyamatosan a kézifék kontroll-lámpája.
Mióta viszont fel lett töltve a tartály folyadékkal, és le lett rendesen légtelenítve, már nem világít... Ahha, szóval ez fékfolyadék-szint kontroll-lámpa is. :)

Mentségemre legyen mondva, hogy egész idáig olyan autóim voltak, amiben nem volt ilyen kontroll lámpa, amit meg vezettem, és volt benne ilyen lámpa, abban meg sose világított. :)

A hétvége fejleménye még, hogy a jobb hátsó kerékben valószínűleg van egy lassú defekt, ettől függetlenül egy nagyon jó, élvezetes, pihentető hétvégén vagyunk túl, szép tájakon jártunk, és az autó se sodort a halálba. :)

Szép napot mindenkinek!




A használós autó pozíció új nyertese:

A világ legfaramucibb kinézetű autója ( a Fiat Multiplák és a békalámpás Ford Scorpio után), vagyis a Honda Jazz. Ami most már az én nevemen van, és le is van vizsgáztatva. :)

Rögtön be is dobtuk a mélyvízbe, elhoztuk Gyuláról a hétvégén, és mivel talán még nem említettem, hogy közben elköltöztem, és az új lakásba még kell pár cucc, ezért extraként betettünk a kocsiba egy mosógépet, egy mikrót, egy ruhaszárítót, egy vasalót, egy vasalódeszkát, egy szobai mérleget, két óriási párnát, két utazótáskát, két laptoptáskát, pár könyvet, pár konyhai kelléket, körülbelül 2 készlet poharat és 3 készlet tányért, meg még pár ezer apróságot. A mai napig nem értem, hogy fért be úgy, hogy közben tökéletes kényelemben tudtam vezetni. :) Gyors 250 kilométer, kényelmes 90-110es tempóval, alapvetően gondtalanul. :)

Az úton persze kiderült pár turpisság még az autóval kapcsolatban: a féken még van mit csiszolni, a motortartó bakok 6 év állásban kicsit elgyengülhettek, mert van egy kis vibráció, a féklámpakapcsoló sincs a helyzet magaslatán, mert néha úgy gondolja a féklámpa, hogy ő most folymatosan fékez (azóta megoldva), a kézifékvisszajelző a műszerfalon sajnos folyamatosan világít (megint a rohadék kontroll-lámpák ;) ) , karbibeállítás és még pár apró dolog, de nem sok választja el attól, hogy fajintos kis használós autó legyen. :)

Az esztétikumon annyit fogok változtatni, hogy előbb-utóbb kap egy polírt meg egy szép könnyűfém felnit, és kész. Más egyelőre minek.
A sárga izzó meg szerintem elmaradhatatlan. :)

This is the beginning of a beutiful.... Something. :)

Ezúton is köszönet Diának és szüleinek a közreműködésért, és a rengeteg segítségért. :)

A hóbucka

Februárt írunk.
A  szmogtól és a nem túl barátságos téli idõjárástól félhomályos, latyakos utcában egy sötét színû autó közeledett a stoptábla felé. Lassított a hóbuckák mellett, majd megállt. Kigyulladt az autó hátán  két fehér lámpa, majd egy jól irányzott mozdulattal már be is tolatott az egyik bucka mögé.
A motor leállt, a vezetõoldali ajtó kinyílt, majd az ajtó takarásában megjelent egy barna 46-os bakancs, aztán még egy, majd kiemelkedett az autóból egy szürke kabátos, szürke sapkás alak, kezében egy jégkaparóval.

Becsukta az ajtót, odalépett a hóbuckához, majd a jégkaparóval húzott egyet a buckán. Majd még egyet. Majd még egyet, egészen addig, míg a gyenge téli nap fényében meg nem csillant a hóbucka alatt egy üveglap. Egy autó szélvédõüvege.

Az alak nekilátott a mozdulatokat akkurátusan, újra és újra végrehajtani, és közben gondolatai a messzeségbe vesztek.
Gondolatban újra január volt. Gondolatban újra ott állt az utca tetején lévõ kertesház udvarán, és próbálta beindítani szeretett Polski Fiat 126-osát, aminek nyáron csinálták a motorját, aminek októberben lejárt a mûszaki vizsgája, és egészen mostanáig pöccre beindult, és szépen járt, de akkor, ezen a januári napon valahogy nem akaródzott neki életre kelni.
A férfi tudta, hogy a benzinpumpa nem az igazi az autón, és valószínûleg visszaereszti a benzint, ezért a legegyszerûbb megoldást gondolta ki az életrekeltéshez: kitolta a lejtõs utcára, hogy lendületbõl be tudjon az autó indulni.
Nem indult be. Ellenben megállapította, hogy a benzinpumpa alatt benzinszivárgás látható.

Akkor dühében és idõhiányában bezárta az autót az utca alján, majd a probléma megoldása sokáig függõben volt, tekintettel arra, hogy -10 és az alatti hõmérsékletekben nagyon nem volt kedve autót szerelni.

Idõközben leesett a hó, megjelentek a sószóró autók, és hogy az autó kasztnija a mostani kritikus állapotból ne menjen át válságosba, a viszontagságos idõjárási körülmények ellenére a férfi a szerelés mellett döntött.

Miközben ez végigfutott az agyán, szép lassan elõkerült a hóbucka alól a szeretett autó.
A motorháztető zárján megnyomta a gombot...
... De a gomb nem mozdult. Ily módon a motorháztető sem.
A férfi megpróbálta még erősebben nyomni a gombot, de nem volt eredménye.

Aztán megpróbálta tenyérrel beütni.
Hiába.
Majd előkerült egy franciakulcs a szerszámkészletből, azzal ráütött néhány nem kicsit a gombra.
Mindhiába.

Egy pillanatra elgondolkozott. Ha dohányzott volna, talán rá is gyújtott volna.
Apja szavai csendültek fel emlékezetében: "Többet ésszel, mint erővel!"

Kinyitotta a sötét színű autó csomagtartóját, és keresni kezdett. Hamarosan a keze ügyébe került egy fújós flakon, benne kék színű folyadékkal.
Becsukta a csomagtartót, visszasétált a Polskihoz, ráfújt a gombra, és várt. (Ha dohányzott volna, valószínûleg itt gyújtott volna rá a következőre.)

Közben újra csak kavarogtak a gondolatai. 2010 Május 1 volt emlékezetében, és a közlekedési múzeum előtt volt több 10 klubtárssal együtt, akik mind a szocialista járművek seregszemléjére gurultak ki. Előbb el akart volna menni onnan bokros teendői miatt, de az autó akkor sem akart beindulni, de akkor tudta, hogy valamelyik klubtársa viccelte meg a gyújtáskábel ehúzásával.
Lehet, hogy valamelyik klubtárs most is meg akarja viccelni, hogy kicserélte a motortér zárat egy jóra, amihez viszont nincs kulcsa...?

Elhessegette ezt a gondolatot, majd rátenyerelt újra a gombra.
Simán nyílt a motortér.
Hümmögött valamit, majd nekilátott a benzinpumpa javításához.

Kis feszegetés után lehúzta a karburátorról a 35 éves benzinvezetéket, majd kisebb meglepetésére a kezében maradt az egész cső - az ACre csatlakozó vége ugyanis hosszában kettéhasadt 1-2 centiméteren. Nem csoda, ha nem indult így be.

A férfi elviharzott a sötét színű autóval, hamarosan visszajött egy új benzincső darabbal, amit gyorsan be is kötött, majd újra indítózott.
A motor kis krehácsolás után be is indult - 1 hengerrel.

A tulaj újra csak hümmögött egy keveset, majd a motortérből jópár sallang kidobálása után kicsavarta a gyertyákat, és úgy tapasztalta, hogy a belső gyertya rettentő kormos.
Megpucolta őket, majd újra próbálkozott - ezúttal is egyhengeres traktorozás volt a válasz.

Ha dohányozna hősünk, itt gyújtott volna egy újabb szál cigire, ehelyett újra a gondolataiba temetkezett. Egy régi túra sejlett fel neki, ahol klubtársának Esztergomban ment el az egyik hengere az 500as Fiatjából, és úgy jött haza, 45-50 kilométeres sebességgel Budapestre. Tehát lehet 1 hengerrel autózni, de csak akkor, ha nagyon muszáj.

Így hősünk beült fehér autójába, és óvatosan, 10 kilométeres sebességgel felkapaszkodott az utcán, majd beállt a házának udvarába.
Kiszállt, határozott, gyors lépésekkel lement a pincébe, majd kisvártatva visszatért kezében egy gyújtáskábellel és két vadonatúj BERU gyertyával. Talán a 35 éves gyújtáskábel is meghasadt valahol a nagy hidegben..?

Becsavarta az új gyertyákat, bekötötte az új kábelt, ráhúzta a szivatót, indítózott, és az autó tökéletesen járt.

A tulaj kiszállt a járó motorú autóból, pár lépést tett az autótól, majd elgondolkozott.

- Kis köccsög -
Sziszegte halkan, de szeretettel, majd elindult gyalog, hogy hazahozza a másik autót.
 

/Aztán elosont vele később, meleg időben egy benzinkúthoz, és jó alaposan lemosta. De az egy másik történet./

Nagytakarítás 6 év után


Nem voltam 126-os napon. Pedig mentem volna.
A bürokrácia közbeszólt, mert most már intézni kellett a világ leghülyébb formájú autójának az átírását. :) De tényleg, ismer valaki olyan autóformát, ami ennél gnómabb? :) De nekem tetszik. ;)
Csütörtök este leutaztunk Diával Gyulára, hogy a péntek délelőttöt feláldozva végigjárjuk az összes létező hivatalt KeMa javaslata alapján, hogy át legyen írva a motorszám végre valahára, és a maradék javítás után mehessen vizsgázni.

Szóval.
Péntek reggel fél 8kor jelentkeztünk a szerelő mesternél az autóért, aki a műszaki vizsgát intézte volna, de a papír miatt nem ment.
Mondanom sem kell talán, hogy útvonalengedélyünk ekkor még nem volt, de 8-ra át kellett érni Gyula másik felére erdetiségvizsgálatra.
Fura volt az autócskát így vezetni, de egyáltalán nem rossz. :) A sok állástól, és a még valószínűleg leülepedett koszoktól az alapjárat nem volt egyenletes, de az autó gyorsult, a kormányzás hibátlan, az egyenesfutás tökéletes.
Ellenben a fék elképesztően rossz, vagy régi a fékfolyadék, vagy a főfékhenger adta meg magát...?
Megúsztuk rendőr nélkül, átvittük eredetiségvizsgálatra, na de közben időpontunk volt 8:30-ra az okmányirodába, hogy útvonalengedélyt és hatósági bizonyítványt kérjünk az NKH adategyeztetéshez, mert mivel közben kiderült, hogy az autó biztosítás nem fizetése miatt a forgalomból ki van tiltva, ezért a régi forgalmit nem adhatják ki.
8:30ra nem lett kész az eredetvizsga,úgyhogy betaxiztunk a gyulai okmányirodába,a hol röpke másfél óra alatt sikerült a két papírt kiváltani, majd ugyanazzal a taxival visszamentünk az eredetvizsgáló helyre - ahol akkor fejezték be épp a vizsgálatot, kiállították a papírokat, mely szerint: "Az autó egyedi azonosító számai és a hivatalos papírok közötti eltérést megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy az eltérés adminisztrációs, illetve gyártási hiba miatt következett be."
Nocsak, ki gondolta volna.... :)

Most már az útvonalengedély birtokában elindulhattunk át Békéscsabára az NKHba, hogy megadategyeztessük azt, amit amúgyis mindenki tud már, de legalább járt egy jót az autó. Oda 20 kilométer kétszer kétsávos autóút, vissza is.
Tisztulhatott egy kicsit az öreg kamikázeharcos, mert 110-el olyan simán előzgettük a román kamionokat, hogy csak na. :D Bírta volna tovább is, de a levegős fék miatt ezt most jobbnak láttam nem kipróbálni. :)
Békéscsabán is kis keresgélés után megtaláltuk az NKH-t, egy kopaszodó, szakállas úriember át is nézte az autót, a motorszámot ő is alig találta meg - az utastér felőli oldalán van a motornak, egy nagy halom kábel és vezeték alatt, nem csodálom, ha annó kényelmesebb volt az alvázszámot beírni motorszámnak.

Mindenesetre megkaptuk az adategyeztető lapot, itt is elment egy jó óra, és mivel megnyugtattak, hogy ezzel a papírral is lehet menni most már vizsgázni, ezért nem száguldottam át 11:59-re a 12:00ig nyitvatartó okmányirodába, hogy bejegyezzék az amúgyis bevont forgalmiba azt, hogy a motorszám nem helyes. ;)

Úgyhogy már csak egy kis szerelés van hátra, műszaki, és átírás. :)

Apropó műszaki.
Kellene bele két hátsó lengéscsillapító, talán egy főfékhenger, meg néhány ülés / huzat, ami nincs kiszakadva - ezek után mehet vizsgázni. Ha valaki ilyet esetleg tudja, honnan lehetne szerezni, nagyon megköszönöm. :)

A mai nap meg a takarítással telt - UltraDermes és mosóporos melegvizes szivaccsal végigdörgöltük a belső tér műanyagjait, a tárolókat, a zsebeket, a kormányt, a műszerfalat, a tetőkárpitot, még tegnap alaposan lemostam magasnyomásúval egy benzinkúton, egy porszívózás volt még a szőnyegen, és hamarosan lesz egy szilikonspray-es műanyagápolás. Minimálköltségvetésből dolgozunk, mert kell máshova egy pénz, Lujza csókoltat mindenkit, és reméli, hogy hamarosan találkozik mindenkivel. :)

(De azért fejben már tervezem, milyen könnyűfém felnit kéne aládobni, meg a fekete műanyagokat lefújni esetleg, egy egészséges polírozás esetleg... Majd lesz belőle valami. :) )

Most pedig pár normális minőségű kép.

A Volt-Nincs-Lesz motorszám drámája - Na

//Telefoncsörgés//
- Közlekedési Főfelügyelet gépjárműosztály, jó napot kívánok!
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és azügyben telefonálok, hogy vásároltam nemrégiben egy Honda Jazz típusú gépkocsit a Békés megyei Gyulán, és a következő lenne a problémám: Az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, és úgy hozom haza Budapestre, de sajnos az ottani műszaki vizsgán nem engedték át, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, hogy egészen pontos legyek: a papírokban az alvázszám és a motorszám betűről betűre megegyezik, ami nyilván képtelenség, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, mert azt feltételezhetnék, hogy valahonnan loptam egy 1985-ös Honda Jazz motort, és azt akarom beépíteni,
// Gondolatban: Hány darab szögletes Jazz lehet az országban? 10? 20? és majd azokból lopok motort? wehehe. Barmok. // ,

holott az 1994-es Nógrád- -megyei Vámhivatali határozaton az autónak még a jó motorszáma szerepel. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy át tudom ezt valahogy javíttatni?
- Pillanat, kapcsolom a kollégámat.
- Köszönöm.

//Dallamátvezetés.//

- X.Y., Jó napot kívánok!
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és a következő lenne a problémám:  Vásároltam egy Honda típusú gépkocsit Békés megyében, ahol az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, de sajnos az ottani műszaki vizsgán megbukott, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, mármint a papírokban az alvázszám és a motorszám teljesen ugyanaz, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, szóval azt szeretném kérdezni, hogy van mód ezt visszajavíttatni valahol?
-  Én azt javaslom, hogy hívja fel ezzel a Mozaik utca vizsgaállomásunkat, ők tudni fogják, mi a teendő.
-//Gondolatban: Tudni fogja? De jó. Alig várom.//
- Diktálhatom a számot? 123-45-67.
- Köszönöm szépen. Visz'hall'.

//Telefoncsörgés//

- Mozaik utcai vizsgaállomás, jó napot kívánok!
- Jó napot kívánok, K. Dániel vagyok, és azügyben telefonálok, hogy vásároltam nemrégiben egy Honda Jazz típusú gépkocsit a Békés megyei Gyulán, és az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott  levizsgáztatom,  de sajnos az ottani műszaki vizsgáról kivágták, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, valószínűleg 2005-ben, amikor új forgalmit és törzskönyvet kapott az autó még az előző tulajnál, akkor elgépelték az okmányirodában,  de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, mert azt feltételezhetnék, hogy valahonnan loptam a motort.
Tehát azt szeretném kérdezni, hogy át tudom ezt valahogy javíttatni?
- Hívja fel a műszakvezetőt, megadom a számát, ő kompetens ezekben a dolgokban. 789-98-76.
// Gondolja:Kompetens? Hurrá. Épp itt az ideje egy kompetens embernek.
- Köszönöm szépen, viszonthallásra.

//Telefoncsörgés, 10 perc várakozás, nem veszi fel senki.//
-Anyátok.

<Újabb telefoncsörgés, 1-2 perc várakozás, felveszik>
- Műszakvezető, jónapot kívánok!
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és a következő lenne a problémám:  Vásároltam egy Honda típusú gépkocsit Békés megyében, és az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, de sajnos az ottani műszaki vizsgán megbukott, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, mármint a papírokban az alvázszám és a motorszám teljesen ugyanaz, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, szóval azt szeretném kérdezni, hogy van-e mód ezt visszajavíttatni valamilyen módon?
Hozzák el ide az autót, le tudjuk úgy vizsgáztatni, hogy átjavítsák a számot.
- Elnézést, de egyrészt az autó Gyulán van, másrészt akkor a legutóbbi vizsgán nem tudták volna átjavítani ezt a nyilvánvaló elírást?
- Hát akkor a Békés megyei KPM vizsgaközpontba kell elvinni. És nem, csak KPM vizsgaállomásnak van jogosultsága ilyen vizsgát lebonyolítania.
- Aha, értem, köszönöm. Viszhall.

- //Gondolja// KPM vizsga? ahol garantáltan belekötnek az élő fába is, és számonkéri majd valami okostojás, hogy miért javítva, és miért nem cserélve van esetleg az az alkatrész, amit egyébként már sehol európában nem lehet kapni? Na nem, nem vagyok fakír, biztos van más megoldás.

//Telefoncsörgés, kérjük válasszon a menüpontok közül, blablabla.
- Központi Okmányiroda, jó napot kívánok!
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és azügyben telefonálok, hogy vásároltam nemrégiben egy 1985-ös Honda Jazzt, ami körülbelül 4 éve ki volt vonva a forgalomból, és ...
- Egy pillanat, kapcsolom a kollégámat.
Aha, szóval ott mereszted a segged egész nap, de te nem értesz hozzá, csak a kollégád. Király vagy.

//Dallamátvezetés.

- Központi Okmányiroda, Y.Z. vagyok, miben segíthetek?
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és a következő lenne a problémám:  Vásároltam egy Honda típusú gépkocsit Békés megyében, ahol az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, de sajnos az ottani műszaki vizsgán megbukott, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, amit 2005ben állítottak ki az előző tulaj részére, mármint a papírokban az alvázszám és a motorszám teljesen ugyanaz, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, mert állításuk szerint azt is gondolhatnák, hogy lopott motort akarok beletetetni, szóval azt szeretném kérdezni, hogy van-e arra mód, hogy a 2005 előtti forgalmi engedélyről esetleg kaphassak egy másolatot, és ha abban esetleg még a rendes motorszáma szerepel az autónak, akkor egy hivatalos állásfoglalásban elismerhessék, hogy a gyulai okmányiroda elgépelte a motorszámot?
- Legyen szíves telefonon felhívni a Központi Nyilvántartó osztályt, ők foglalkoznak a régi forgalmi engedélyek tárolásával, őket kellene megkérdezni ezügyben. Megadom a számukat. 369-25-81.
- //Gondolja. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......................
- Köszönöm szépen, viszonthallásra.

//Telefoncsörgés//
- Közlekedési nyilvántartó osztály, jó napot kívánok.
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és a következő lenne a problémám:  Vásároltam egy Honda típusú gépkocsit Békés megyében, ahol az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, de sajnos az ottani műszaki vizsgán megbukott, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, amit 2005ben állítottak ki az előző tulaj részére, mármint a papírokban az alvázszám és a motorszám teljesen ugyanaz, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, mert állításuk szerint azt is gondolhatnák, hogy lopott motort akarok beletetetni, szóval azt szeretném kérdezni, hogy van-e arra mód, hogy a 2005 előtti forgalmi engedélyről esetleg kaphassak egy másolatot, és ha abban esetleg még a rendes motorszáma szerepel az autónak, akkor egy hivatalos állásfoglalásban elismerhessék, hogy a gyulai okmányiroda elgépelte a motorszámot?
- Kapcsolom a kollégámat.
-    // Gondolja:  !!!!!!???????%@$ߤ×#&ĐXD:'-(!!!65


//Dallamátvezetés//
- Közlekedési nyilvántartó főosztály, A.B. vagyok, miben segíthetek?
- Jó napot kívánok, K.Dániel vagyok, és a következő lenne a problémám:  Vásároltam egy Honda típusú gépkocsit Békés megyében, ahol az autó körülbelül 4 éve forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, és úgy terveztem, hogy ott helyben levizsgáztatom, de sajnos az ottani műszaki vizsgán megbukott, mert a motorszám nem egyezik a törzskönyvben és a forgalmiban szereplővel, amit 2005ben állítottak ki az előző tulaj részére, mármint a papírokban az alvázszám és a motorszám teljesen ugyanaz, de a gyulai okmányiroda nem hajlandó átjavítani a motorszámot, mert állításuk szerint azt is gondolhatnák, hogy lopott motort akarok beletetetni, szóval azt szeretném kérdezni, hogy van-e arra mód, hogy a 2005 előtti forgalmi engedélyről esetleg kaphassak egy másolatot, és ha abban esetleg még a rendes motorszáma szerepel az autónak, akkor egy hivatalos állásfoglalásban elismerhessék, hogy a gyulai okmányiroda elgépelte a motorszámot?
- Legyen szíves ezügyben írni egy e-mailt B.E. főosztályvezető asszonynak, és akkor intézkedünk majd az ügyben.
- körülbelül 10 telefon potyára azért, hogy egy TETVES, MOCSKOS, SZÁJBATEKERT, ELB@SZOTT e-mailt küldhessek el valakinek? MIVAAAAAAAAAAAAN????????????????????????
- Köszönöm szépen! VISZONTHALLÁSRA!

//Telefoncsörgés, 3 nappal később.
- Közlekedési nyilvántartó főosztály, C.D. vagyok, miben segíthetek?
- Jó napot kívánok K.Dániel vagyok, és azügyben telefonálok, hogy küldtem egy emailt pár nappal ezelőtt egy frissen vásárolt, használt Hondával kapcsolatban, és nem kaptam rá semmilyen választ vagy visszajelzést. Azt szeretném kérdezni, hogy megkapták az e-mailt, vagy hogy is áll ez a dolog most?
- Mondana egy rendszámot, egy nevet, meg egy telefonszámot? Utánanézek, és visszahívom hamarosan.
- Természetesen: ETF-705, K. Dániel, 06-30-111-22-33.
- Köszönöm, majd hívom.
- Én köszönöm, viszhall.

// Másnap(??!!), telefoncsörgés.
- Halló, tessék?
- Jó napot kívánok, C.D. vagyok a közlekedési nyilvántartó főosztálytól, keresett minket tegnap, és utánanéztem az ügyének.
- Hállelujah, és hozsanna fent a magas égben, daloljanak a Kerubok és a Szeráfkórusok.
- Megkaptuk az e-mailjét, de a fénymásolat elkészítése adatszolgáltatási díjköteles, szóval majd fogunk postán küldeni egy csekket önnek, amit be kellene fizetni, és utána elpostázzuk a régi forgalmi engedélyének a fénymásolatát.
- Köszönöm, viszonthallásra......

Ez volt két hete.
Ma kaptam meg a csekket.
Már át kellett volna iratnom az autót, mert arra ugye 15 nap van.
Szóval azért, mert a gyulai okmányirodában dolgozott 2005ben egy autista, analfabéta idióta gyökér, aki nem tudja a motorszámot megkülönböztetni az alvázszámtól, ezért nekem 15 telefon után kell utánajárnom, hogy mit lehet tenni, és még pluszban is én fizetek. Csókoltatom ezúton is azt a marhát, remélem, kirúgták már azóta.

Pedig olyan szépen alakult minden. Kaptam gyári szervízkönyvet, a 1993as vámolási papírokat, gyári kezelési utasítást, és elméletileg műszakilag már az autó is készen van....
Ezúton szeretnék köszönetet mondani barátnőm, Dia szüleinek, akik hősies türelemmel jártak be helyettem a gyulai okmányirodába, a szervízbe, intézték az ottani dolgokat. Valahogy meg fogom hálálni. :)

És ha bárki tud Honda Motocompo-t szerezni, vagy bármit, ami Honda Jazz/City Turbo-val kapcsolatos, szívesen veszem. :)

Elnézést kérek a hosszúságért, biztos unalmas volt elolvasni a sok ugyanolyan szöveget. Leírni is unalmas volt. Hát még átélni!!! :)
Csak igyekeztem hűen visszaadni a dolgot.