Archívum: 2016 (4)

Tevékenységtérkép

Kupppplung

Van egy érdekes hibája az autónak mostanában. 
Mégpedig az, hogy emelkedőn, de néha sík terepen is, ha elindulok, "recseg", "darál" az 1-es. Más fokozatot nem nehéz kapcsolni, rükvercben nem csinálja, de elég kicsi az átmenet, nagyon nehéz szépen csúsztatni a kuplungot.
Több emberrel konzultálva úgy tűnik, két ludas lehet a történetben:
Az egyik a kuplung, mindenestül, a másik pedig az 1-es csoportkerék. De ha valakinek más ötlete van, meghallgatom szívesen.
Az új kuplung tárcsa, szekezet, kinyomócsapágy már megvan, hamarosan beugrik a kocsiba, közben majd megnézzük a csoportkereket is, és beugrik majd egy szett gömbcsukló is...
Ja, cseréltünk benne olajat (15w40 Shell, piros), légszűrőt, megszüntettünk pár kontakthibát, van újra dudám, heggesztettünk üléssínt is, mert megadta magát, felújítottuk a váltórudazatot, és a többi, és a többi..
Ja, és volt hétvégén a szokásos Ipoly hidak túra is. Alig volt 45 autó, és 3 lerobbanás. Mármint nem nekem, hanem a 45 autóból. :)

Elő a nyári papuccsal!

Na kérem!
Ide még nem írtam, de az autó meg lett javíttatva a lopási mizéria után. A casco miatt amúgy is önrészt kellett fizetnem, annak meg fix a díja, úgyhogy gondoltam, menjen az autó márkaszervízbe.
Szépen meg is csináltak mindent, ha zsebből kellett volna kiperkálnom, akkor ez bizony 320 000 forint lett volna mindennel együtt.
Egy suzukinál. 
Hoppá.

Most viszont lecseréltettem a nyári gumikat, mert télivel nem járhatok egész évben, másrészt pedig a nyári gumik az autóval együtt hagyták el a gyárat annak idején, és a 10 év most már nagyon meglátszódott rajta, hiába voltak Goodyearok.

Elvetettem, hogy most hasonló árszínvonalú gumiabroncsot vegyek, mert  sajnos hiába csak egy suzuki, az alufelni miatt ez a 185/60 r15-ös méret nem számít annyira általánosnak. Kicsit kockáztatva MOMO abroncsokra esett a választásom, mert úgy voltam vele, hogy igaz, hogy ez egy új abroncsmárkának számít, de a MOMO talán nem adja a nevét egy adag ipari hulladékhoz - arról nem is beszélve, hogy pl. egy Pirelli vagy Michelin akár a duplájába is kerülhet ennek. Nem versenyre lesz, talán nem lesz vele gond, és nem is annyira ronda. Szerintem. :)
Viszont sikerült rondán lepadkáznom az első lökhárítót, úgyhogy jó műanyagost keresek... Vagy csere?

Az elmúlt év pótlása - sok fotóval

Annak idején a blogot  azért kezdtem írni, hogy minden apró kis történés, ami az autóval és környezetével történik, dokumentálva legyen, tudjak rá emlékezni. 
Ehhez képest egy éve nem írtam az 500-asról.
Nem volt kedvem. 
Nem akartam.
De most pótolok, mert volt történés bőven, ideje leírni, mielőtt a feledés homályába vész.
Annak ellenére nem írtam semmit, hogy - a lakatolós-fényezős időszakot nem számolva - talán még sose volt ennyi javítás az autón, és - hála Istennek - túlnyomórészt ezek azért történtek, hogy az autó jobb legyen, és nem azért, mert lerohadt alattam.

Időrendbe már nem biztos, hogy tudnám tenni, de ezek a műszaki dolgok mind tavaly történtek:
- Holló jóvoltából bekerült az autóba a felújított, papír szerinti 500-as motor-váltó egység, felújított generátorral, karburátorral, Sanko jóvoltából megtuningolva egy Abarth olajteknővel. Először sportkipuval próbáltuk meg házasítani, de folyamatosan koppant hátul a vastag cső (nem biztos, hogy a kipu hibája volt), úgyhogy a sportkipu helyére egy megkímélt, jó állapotú, tojásdobos Ferroz került. Meg kell, hogy mondjam, ilyen csendesen, finoman járó motorom még nem volt, talán az ex-fehér Polskim felújított motorja volt hasonló.
- Ki lett cserélve mind a 4 lengéscsillapító KYB-re. Érezhető a különbség.
- Ki lett hajítva a kocsi alól az elgyengült, összevissza deformált rugószett, és olasz új, nem ültetett laprugó és spirálrugó került a helyükre. Rengeteget számítanak.
- Fel lett újítva a tengelycsonk (függőcsapszeg), mert a zsírzás nem volt az erősségem soha. :)
- A fékfolyadék le lett cserélve, a főfékhenger, a munkahengerek, a pofák ki lettek cserélve, olasz portékára. Érezhetően fentebb fog a fék, jobb a fékhatás.
- Az összes kormánygömbfej ki lett cserélve, a kormánymű fel lett újítva, ki lett cserélve eredeti 500-asra. (eddig 126-os kormánymű volt bent, annak ellenére hogy a 126os kormánymű véletlenül sem passzol az 500as kormányoszlopával... egy parkolásnál elfogyott a ricni a kormányoszlop aljából, és összetehetem a két kezem, hogy ez nem menet közben történt, csókoltatom az előző 9 tulaj valamelyikét, aki ezt annó összegempácsolta.)
- Vadonatúj szélvédőre lett kicserélve a régi karcos. Nem hallottam jó véleményeket a szélvédőpolírozásról, úgyhogy inkább érkezett egy új - jól jön szürkületkor meg éjszaka, hogy a megszüntetett karcokon már nem csillan be a szembejövő lámpája, és nem vakulok meg.
- Az első futómű nem volt tökéletesre beállítva, ezért féloldalasan elkoptak a kerekek. Ki lett javítva, és ki lett cserélve a két első kaucsuk.
- Az oldalablak környékén felújítottunk mindent - az alu díszléceket, a vízbehúzókat, az elefántfül tömítéseit, az ablaktekerő mechanikáját jó állapotú bontottra cseréltük
- Holló-féle zajvédelmet kezdtünk bepakolni az ülések alá, és a tűzfalra. Szerintem csendesebb lett az autó, de már rég vezettem más 126-osát / 500-asát :)

Valamint ilyen sokat szerintem még nem használtam az autót, mióta összeállt - többször is autópályamatricát vettem, hogy a cimborákkal minél előbb lejussunk a Balcsira. Úgy tűnik, megöregedtem annyira, hogy már nem élvezem a 7es főút zötyögését, inkább autópályán kényelmes 80-90es tempóval lecsordogálunk - van, hogy nyáron akkora dugó van a sztrádán, hogy néha a belső sávba is be lehet merészkedni :)

Idén is volt Lujzi esküvői autó egyik nagyon jó barátomék esküvőjén, élvezték is nagyon, pláne, hogy az autó is jól viselkedett :)

Az 500-as klub szokásos bulijain is ott voltunk, Szlovákiát is megjártuk gond nélkül, szóval egyre-egyre jobb az autó.
De kell a tesztelés. Minden hibát ki akarok szűrni, még mielőtt.... :)

Jöjjön pár szerintem egész jól sikerült tavalyi kép, képaláírással.