Mitsubishi Lancer Kombi 1.6 GLXI (1994) ELADVA

Ez itt a család jelenleg egyetlen olyan autója, ami újkora óta nálunk van, 1994 óta. Állapota azóta jelentősen leromlott, de 20 év kötődés, valamint amiatt, hogy még most is felfalja reggelire az autók többségét gyorsulásügyileg  több, mint 350 000 kilométerrel az órájában, nem lehet nem szeretni :) 1.6 os, 113 Lóerős, 1040 kilogrammos, és túl van szervósítva a kormánya.

Édesanyámnál van, ő használja, nálam egyre ritkábban van. Szeretném majd gyáriasra, szépre megcsináltatni, hibáit kijavítani, mert túl régóta van ahhoz nálunk, hogy ne kötődjek hozzá érzelmileg.

Győzött az ész, eladtuk 2017.06.23-án. 
300 000. kilométernél munkatér német autópálya volt

Legfrissebb bejegyzések az autóról

23 év után ennyi

Már 5 hónapja, hogy eladtuk a Lancert.
Vérzik a szívem, ha rágondolok, hogy mennyiért kelt el, és milyen állapotban, ahhoz képest milyen gyorsan - és hogy milyen gyorsan került fel újra, visszapörgetett kilométerórával a használtautó.hu-ra, a rozsdafoltjait ecsettel lekenve, alig drágábban, mint amennyiért mi adtuk el....
Már most hiányzol, öreg harcos.

Karki @ . 5 fotó . Szólj hozzá!

Move to the city

Az előző bejegyzésben írt Punto tehát kiköltözött édesanyámhoz az agglomerációba, cserébe az örök kedvenc régi Mitsubishi visszaköltözött Pestre.

A kasztni pocsék állapotban van, és a hajtásláncból valami rettenetes morgó zajok jönnek, ami azért érdekes, mert a motor jól húz, a váltó jól kapcsolható, és a kormányon se érződik semmilyen vibráció.
Először gyanakodtam arra, hogy talán csak a jeges sár tapadt rá nagyon a kerekekre meg a féltengelyekre, és az súrlódik, de egy jó alapos mosás nem segített rajta. 


Az elkövetkezendő időszak a feltárásé lesz, hogy érdemes-e megmenteni a járgányt, vagy valami más variáció lép életbe...
Karki @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

Gyors helyzetjelentés a harakiri előtt

Japán kétoldalú ragasztó, élt 22 évet. 
Egyébként az autó működik, és rohad, mint a fene. Nem várhat sokáig a felújítás. 
Karki @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

Kontárok mindenütt

Szegény autót csak kontárok veszik körbe.

A tulajai is kontárok, mert alig fogalkoznak vele. 
cca. 3 éve lettek a küszöbök "cserélve", de nem lett lefényezve, csak alapozózva. 

Azóta sem lett lefestve, és most megint rohad.

De gyanítom, hogy a hiperszuper lakatos, aki végezte a műveletet, nem vágta le a régi, amúgy is rohadt küszöböt, hanem "ráborította" az újat a régire, mert a parasztja úgysem látja a különbséget, és amúgy is csak egy 18 (most már 21) éves régi szar. És mire kiderül a turpisság, már rég felmarkolta a lóvét. Ugyanis belülről rohad újra a "cserélt" elem. 
Valamint 21 év és 370 000 kilométer után bemondta az unalmast a gyári hűtő. Már sokat kapott az élettől, a hűtővíz ki tudja, mikor volt lecserélve, szóval randa volt a lötty, szivárgott is a rendszer, melegedett is, minden baja volt - egy utángyártott, új alu hűtő beszerzése mellett döntöttünk.

De mivel ezt az autót csak kontárok veszik körbe, Balatonra lemenet elkezdte a vizet forralni.

Lecsavartam a hűtő kupakját, és rozsdás, gusztustalan trutyi látványa fogadott. 
Vajon a drága jó kontár szerelő kimosta a hűtő részeit, mielőtt berakta volna az új hűtőt, vagy csak berakta simán a szmötyis rendszerbe, mert parasztnak jó lesz az tanyára, pláne egy 21 éves autónak?
(A látványtól - természetesen - vöröslő fejjel, vállalhatatlan szavakat üvöltve szidtam a kontár drága jó édes anyját, hosszú perceken keresztül, és hogy mi a pics@ért megy el autószerelőnek olyan, aki csak olajat meg ablaktörlőlapátot tud cserélni.)

De nem szeretném hagyni, hogy meghaljon az autó. Szóval aki tud olyan lakatost, aki hajlandó észrevenni a rohadó, 21 éves, lyukas kétfillérest nem érő autóban a család eszmei értékét, az kérem, szóljon. Tudom, olcsóbb lenne megvenni egy másikat, egy garázsost, egy megkíméltet, de én EZT szeretném megcsinálni. Elegem volt a kontárokból.

Ezúttal töltök fel képeket is.
Karki @ . 8 fotó . 1 komment

Boldog 20. születésnapot!

Méltatlanul kevés szó esik a család ezen autójáról. Ez bizonyára azért van, mert sosincs vele semmi érdekes, működik, édesanyám használja, kopik, és annyi - keveset van nálam.
Viszont most úgy érzem, meg kell emlékeznem róla, hiszen 3 napja töltötte be a 20. évét, és újkora óta egyetlen családot szolgált.
Benne nőttem fel, kezdő jogsis első szárnypróbálgatásaim minden nehézségét rá szabadítottam (ennek eredménye volt többek között egy leégetett kuplung is), számtalan buliba, külföldi nyaralásra vonszolt el, és a 370 000 környékén álló kilométeróra, az eléggé elhanyagolt karbantartás és egy törés miatti gány javításnak köszönhetően a küszöbök és a sárvédőívek környékén elharapódzó rozsda ellenére köszöni, jól van, és esze ágában sincs kimúlni. Nagyon szeretnék hamarosan nekiállni, és gyárias állapotúra, rozsdamentesre visszaállíttatni. (aki tud hozzá bármilyen alkatrészt, szóljon, hátha épp az kell a szép állapothoz.)

Isten éltesse! 
Karki @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

Megint japán-ajnározás, menő prágai éttermek és autók

Km-óra állás: ~355 000km
Ha minden igaz, volt egy hengerfej-tömítés csere az autón még néhány ezer kilométerrel korábban, azelőtt meg lengéscsillapító csere.
Ezeknek hála kijelenthető, hogy az autó műszakilag tökéletes állapotú, semmilyen zörej-zaj nincs, csak hibátlan motorhang, középre cövekelt hűtővíz mutató és jó úttartás.

Megjártuk vele Prágát, majd visszafelé jövet a Balatonra, majd Kecskeméten át Gyulára vezetett az út. 1.6-os 113 lovas motortól a 6.5 literes átlagfogyasztás szerintem több, mint biztató két személlyel és 1 heti cuccal.

Ezekkel szemben sajnos az autó viszont úgy néz ki,mint amit a kutya szájából húztak ki. Kéne vele kezdeni valamit lassan...

Fotó sajnos nincs, csak Prágáról. 
Karki @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

Időszakos szervíz

~350 000 km
Nagyon feltűnően fogyott már a hűtővíz szegény járgányból, úgyhogy édesanyám elvitte szerelőhöz az autót.
A mester azt mondta, vízpumpa lesz a ludas, ehhez hozzájár a vezérlés csere, rosszabb esetben, ha kiderül még turpisság, akkor hengerfej. 
Szerencsére a hengerfej kimaradta buliból

Én nem emlékszem, hogy ezek valaha lettek volna cserélve. Épp ideje volt.

Kép sajnos nincs, talán lesz.
Karki @ . Szólj hozzá!

Lakatosmunka minimálisan

Az egész 1997ben kezdődött.
Azóta megboldogult Édesapám hazafelé tartott a zsenge, 3 éves Lancerrel, és a kapubeállóra szép széles ívet leírva ráfordult, amikor egy illuminált állapotú vezetővel ellátott, a megengedett legnagyobb sebességet lényegesen túllépő Dacia jobb hátulról belerongyolt az autóba. A jobb oldalát végighúzta, az első lökhárítót maszkostul lerántotta az autóról, a motorháztetőt összetörte, majd a ház előtt álló, frissen ültetett fát gyökerestül kidöntve megállt a járdán.

A dácsiás fószert fejsérüléssel vitték kórházba, apám sértetlenül szállt ki a kocsiból, de később a biztosítónál kapott majdnem egy kisebb agyvérzést.

Gazdasági totálkár.

Úgyhogy apám keresett egy maszek szerelőt, aki a régebbi blogbejegyzésekben lévő képeken látható állapotba hozta az autót, de a jobb oldala már sose lett olyan, mint a bal.

3 éve ez a küszöb meg lett foltozva, mert sajnos kikezdte a rozsda, akkor kábé egy százforintos méretű lyuk volt rajta, a foltozás olyan jól sikerült, hogy mostanra tenyérnyi lyuk lett rajta, úgyhogy hosszas győzködéssel sikerült édesanyámat a küszöbcserére és az ívek lakatoltatására rávennem.

Fényezve egyelőre nem lettek az új elemek, de legalább vastagon be vannak kenve alvázvédővel, úgyhogy rozsdásodással talán nem lesz gond egy darabig, aztán ha a pénz engedi, színrefújjuk majd a javított részeket, és összepolírozzuk, hogy szép legyen. 18 éve vonszolja a család nemesebbik felét, megérdemli a törődést.

A javítás kapcsán cseréltünk még egy jobb első zármechanikát, amihez alkatrészt Mitsu-bontóból sikerült szerezni.  Az alkatrészt egy olyan autóból szedték ki, ami törés és rozsdamentes volt, az ülés egyáltalán nem volt elkopva, minden működött rajta, csak a gazda valszeg nem bírta fenntartani, vagy megunta. De inkább a bontóba tolta, minthogy eladta volna valakinek reális áron, nehogy legyen valakinek egy jó kocsija... Nem értem az embereket néha. 

És mivel a javításról nem csináltam még fotókat, ezért inkább megmutatom, milyenre alakítanám a kocsi orrát és a küszöbjeit, ha rám szakadna az ötöslottó. :D :D



 

Karki @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2011.06.25. Romos üdülők + Plitvicei Tav


Mit csinálhat az ember abban az esetben, ha kitört a nyár, 40 fok van, és mocskosul unja Budapest szmogját?
Asszem két dolog közül választhat:


  1. Lemegy a közértbe, vesz a pénzén sört, és addig iszik, amíg marhára mindegy lesz, hogy hány fok meleg van, vagy
  2. Szabit vesz ki, lemegy valami vízparti helyre, majd az első pont szerint jár el. :) :)

Mivel bátyámnak van egy ismerőse, aki rendelkezik egy nyaralóval a horvátországi Novi Vinodolskiban, és múlt héten nem volt ott éppen senki, ezért elkértük tőle a kulcsot, és a családdal a második pont szerint jártunk el. ;)

De mivel ez egy autós blog, valószínűleg senki nem arra kiváncsi, hogy a világválság által megtépázott családunk annyira csóró, hogy nyaralni is csak akkor tud elmenni, ha ingyen kapja a szállást, szóval térjünk rá a Mitsubishi gépcsodára. :)

Az utóbbi időben a kocsi legfőbb gondja az olajszivárgás volt, rendszeresen után kellett tölteni az olajat. Ezért kb. 335 000-s óraállásnál tömítéscsere történt az autón (Hengerfej legfőképp), valamint vezérműszíj és gyújtáskábel csere - a horvát túra ideálisnak tűnt a javítás utáni tesztre, hogy minden stimmel-e.


Az indulás pillanataiban is lehetett érezni, hogy valami nem stimmel.

  1. Az autó alapjárata 600 és 900 között ingázik.
  2. Ha a műszerfal tetejére tennénk egy pohár vizet, akkor nem csak azért ömlene ki a víz, mert ferde a műszerfal, hanem mert nagyon ráz alapjáraton.
  3. 2000-es fordulat környékén csörög a motor.
  4. Álló helyzetben lehet látni, hogy randán kormos a kipufogó vége, bár nem füstöl az autó.

Így hát nekiveselkedtünk 4-en és sok csomaggal elindultunk.
A fent sorolt dolgokon kívül csak annyit tapasztaltam út közben, hogy alul erőtlen a motor, felül meg melegíti a vizet. Na nem nagyon, csak pont annyira, hogy a vízhőmérő, ami régebben 180as tempónál is úgy állt középértéken, ahogy illik, mostanra 130nál egy kis kapaszkodósávos emelkedőn is eléggé megközelíti a piros zónát. Nem megy bele, nem forral, de az én emlékeim szerint ez túl közel van a kritikus zónához a normálishoz képest.

A visszafelé úton már nem csak emelkedőkön, hanem sík úton is felmászott a vízhőmérő a magasabb szintekre, úgyhogy tegnap éjjel beregisztráltam a Mitsubishi Klub fórumába, és ha minden jól megy, hétfőn elviszem a kocsit átvizsgálásra egy fickóhoz, aki 1987 óta csak Mitsubishiket szerel, és van gyári diagnosztikai műszere is. Meguntam a szopózást az olyan dilettánsokkal, akik képesek Teszkós "VIPCAR" félszintetikus olajat tölteni a precíz japán technikába, és szerintük ilyen állapotban ez forgalomképes. 

Ja, és az odaút és visszaút között is autóztunk :)

Egy hidegebb, fürdésre alkalmatlanabb napon elautóztunk a Plitvicei tavakhoz, csodálatos hegyi szerpentineken és tengerparti utakon át, és ilyen körülmények között az autómániásból előjön az állat. Nyoma sem volt ekkor a vízmelegedésnek, és hiába elsőkerékhajtás, a túlszervósított kormány, hiába a rossz lengéscsillapítás, ami miatt leng az egész bódé, valahogy kijött a japánautóság. Hogy ha nem teljesíthet maximumot, akkor harakiri.
És nyomni kell neki, még, még, még.

Kell neki adni még, mert akkor lesz jó. Körülbelül erről énekelhet a Guns 'N Roses is ebben a számban, csak nem autóval. :)




És a sofőr megőrül. Mindenki buzivá lesz ilyenkor, aki az útjába kerül, többek között az a bundeszligahajú nyomorult is a német rendszámú A170 Diesel Merciben, aki úgy gondolta, hogy őt, az árja nép büszke leszármazottját ugyan nem fogja lehagyni egy 17 éves japán szar.
De lehagyta. 150ig bírta, de utána lehagyta.

Tudom, a közlekedés nem autóverseny, az a pályára való. Nem vagyok erre büszke, és nem is fogok ebből rendszert csinálni. Csak érzékeltetni szeretném, hogy milyen élvezetes, adrenalinszint növelő lehet egy jó út és egy könnyű, erős autó.

Akkor milyen élvezetes lesz, ha az autó jó is lesz. :)

 

Zárásként pár szó a horvát autóviszonyokról: Ami nálunk a Suzuki, az ott a Yugo Koral 55, a Renault R4, és a Volkswagen Golf MKII.

Ja!

Fotóztunk egy szellem-üdülőt a kihalt, elhagyatott helyek szerelmeseinek. Gyanúnk szerint a tulajt eltehették láb alól a délszláv-háborúban, és azóta a tengerparti, kiváló helyen lévő bungalós üdülőövezet egy romhalmaz, mert nincs tőke fenntartani és rendberakni. De most már meséljen a képválogatás, bővebben picasán. :)

Karki @ . 27 fotó . 7 komment

2010.11.23. Kedd

A többiekről is távirati stílusban.

A Mitsun Sanyi tanácsának köszönhetően, röpke 1 év után kicseréltük a szélvédőt, sajnos utángyártottra, de az OT vizsgáig még van 14 évem, addig beszerzek egy jó állapotú eredetit. :) Az ablakra a garancia csak úgy érvényes, ha rozsdamentes helyre rakják be, így ott is lepucolták a felületi rozsdát, lekezelték, majd szépen kipasztázták.
Meglepően sokat számít egy új szélvédő. :)

Decemberben műszaki vizsga, tervben van a maradék rohadás kilakatolása igényesen (az egy évvel ezelőtti küszöbfoltozás sajnos elég foschra sikeredett), az összes lengéscsillapító cseréje, alapjárati motor cseréje, és még ezer apróság.

Edinka meg átállt önjavításra. Valahogy lehalkult a váltó, nem csörög annyira és rosszabb sem lett. Ettől függetlenül széjjel fogjuk szedni. Ráadásul érik már bele a 600as motor visszafelé :)




Karki @ . 2 fotó . 1 komment