Fiat Punto 1.2 8V Dynamic (2003)

Ez itt édesanyám új autója, a Mitsubishit hivatott nyugdíjazni. 
Kilométeróra állása 65 000 a vételkor, ausztriából származik, állapota alapján hihető, hogy nem futott sokat, talán nem pörgették vissza.
6 légzsák, ABS, klíma, két elektromos ablak, távirányítós központi zár, fedélzeti komputer az ismérve.

Punti

Legfrissebb bejegyzések az autóról

Karbantartások

71500 kilométer:
Egy kisebb szervíz esett meg.
A szelepdekli alól folyt az olaj, és volt a motornak egy kis csörgő hangja, úgyhogy nekiugrottunk feltárni a hibákat.
Az olajfolyás, mily meglepő, egy szétesett szelepfedél tömítésből származott. 
A csörgő hangon segítettünk egy szelephézag beállítással, valamint úgy ítéltük meg, hogy gyanús, ha a vízpumpa pasztával van összerakva, úgyhogy beleugrott egy komplett vezérlés szett vízpumpával.
A hűtővíznek is gyanús volt az állaga, úgyhogy lecseréltük azt is.
Ezen felül az első féktárcsák már eléggé vállasak voltak, és a fékbetét se volt az igazi, úgyhogy kiugrottak azok is, és új TRW-k kerültek be.

Az autónak eddig se volt semmi baja, csak a távirányítója szórakozik néha, édesanyám megszerette nagyon, már talán nem is hiányzik neki annyira a Mitsu.
Karki @ . Szólj hozzá!

Welcome here, Puntika

Vettünk vasat.
Hosszas vívódás után megszületett a döntés családon belül: 
Édesanyám Mitsubishije, ami a küszöböktől a tetőig rozsdás, és rettenetes hangok jönnek a hajtásláncból, valami újabbra és olcsóbban fenntarthatóra kell, hogy cserélődjön. 

Remek olaszautó szerelő van az ismeretségben, aki eskü alatt vallotta, hogy az olasz autók nem is olyan rosszak, és én is hajlottam arra, hogy egy szívó benzinmotorban olyan sok minden nem romolhat el. Így történhetett, hogy a 23 év japánautózástól megfertőzött édesanyámtól mégis áldást kaptam arra,  hogy az olaszságuk miatt nagyon áron alul mért Fiatok és Lanciák közül keressünk egyet, ami megkímélt, rozsdamentes, tehát ideális arra, hogy olcsón fenntartható, mégis kényelmes rohangászós autó legyen belőle.

Az első meglepetés akkor ért, amikor azzal szembesültem, hogy ezek közül a megkíméltek egy pillanat alatt elkelnek.
Kinéztünk egy kéket: másnapra nem volt meg.
Kinéztünk egy óaranyat, 70 000 kilométerrel, első tulajtól: délutánra elvitték.

Lanciákból szépet nem találtunk, megnéztem egy MItsubishi Coltot is, hátha maradhatunk a márkánál, de nem volt meggyőző. Aztán kaptam egy emailt: január 2. án este 18.13-kor, a már említett szerelőismerőstől, egy linkkel és ennyi volt csak a tárgyban:

SOS hivd

Este 9kor meg is néztem az autót. Külföldi papíros autó volt, összes dokumentumával, vezetve stabilabbnak tűnt, mint a 3 évvel fiatalabb Suzukim, úgyhogy el tudtam hinni, hogy tényleg csak 65 000 km-t futott.

Az egyébként nagyon kézséges nepper sráccal meg is egyeztem, hogy elintézi a papírmunkát, a honosítást, úgyhogy szűk 1 hét múlva már édesanyám nevén volt a képen is látható autó. :)

Azóta cseréltünk olajat, gyertyákat, szűrőket, kipuffogót, jó alaposan átnéztük, kiderült, hogy a jobb eleje valszeg koccant már egyet, de semmi életveszélyes nincs benne, úgyhogy azóta megelegédessel használjuk. :)


Karki @ . 5 fotó . Szólj hozzá!