2009.09.24. Csütörtök

Kész van Lujza motorja.
És már be is tettem a kocsiba :D (ld. kép)

Aprólékos felújítás után, új hengerfejjel, új vezérműtengellyel, új szelepekkel, új gyűrűkkel, szépen megperselyezett blokkrésszel, megcsapágyazott generátorral most mehet parkolópályára az erőmű, amíg el nem készül a kasztni.
Igaz, hogy még el sem került a lakatoshoz, bármennyire is szerettem volna... De addig a kertben a kocsiban lakik a motor, mert egyedül nem bírom levinni a pincébe.

Edináról csak egy szó: a nemrégiben felszerelt kipuff tőből letört, pedig minden csavar kajdira meg volt húzva. Nem hiszem, hogy az élettartamát jelentősen befolyásolta volna, hogy szombaton Cegléden voltam BeZiLnél látogatóban, és visszafelé a ferihegyi gyorsforgalmi autóúton 90-100at küldtem neki (utána lett érdekes hangja)... Értetlenül állok a szituáció előtt... és visszakerült a gyári kipuff, szépen, szolidan pöfékel, jobb is tán a 600-asra, mint a sport - ettől függetlenül érdekelne, hogy halt meg ilyen gyorsan...

 
így hoztam el vajon hőálló volt a festék? csöves szépen szóló gyári ceglédi Fauwés éjszakai harcosok :D karmann gía bugyi

Kommentek

KeMa

Ez a kipu simán javítható. Ha gondolod, legközelebb, amikor arrafelé járopk, amikor dolgozol, odaadod, meghegesztem, majd legközelebb visszaadom.

Karki

KeMa #38248:
hát ha gondolod.... akkor majd még egyeztetünk :)

KeMa

Karki #38249: oké. lényeg, hogy ne dobd ki :)

obrotka gyula

Hun sikerült erre a príma kipura szert tenni?
Jobbaknál alapból meg szokták erõsíteni a leömlõt tõben. :)

Új hengerfej nagyon mutatós! :) :)

KG

Így jár, aki silány minõségû "sportkiput" vesz. :)

Karki

obrotka gyula #38252:
Egy haveromtól vásároltam alkalmi vételben, õ elmondása szerint teljesen gyári méretû volt a leömlõ, pontosan kellett volna passzolnia... ugyanis szerinte, mivel feszegetnem kellett egy kicsit, h felmenjen, lehetett vmi görbület a kipucsonk csavarjaiban, és emiatt volt egy feszültség, ami a kipu letöréséhez vezetett... én nem értek hozzá, biztos így van, vagy nem :)

A hengerfejem üzeni, hogy köszi a bókot ;) ;)

KG #38253:
Hát ha tudtam volna, hogy van raktáron sportkipufogód, nem veszem meg ezt rögtön :D

KG

Karki #38256:
Valamennyit mindegyiken kell feszegetni, csak nem mindegy, hogy mennyit. Mondjuk akkor sem jellemzõ, hogy eltörik még a rosszabb utángyártott sem.
Azt gondolom tudod, hogy elõször a kipufogó csövét kell ráhúzni a tömítésre teljesen, és utána kell a bilincseket meghúzni.

Amit mi árulunk, azon van merevítés, erõsítés a leömlõkön is, és a kipucsonk részénél is.

Így utólag átolvasva megjegyezném, hogy semmi kárörvendés nem volt a szövegemben. Bocsi, ha így érzõdött!

Karki

KG #38488:
Így történt, ez biztos, mármint a felszerelés menete.

Az alkatrészes honlapotok már nem fog frissülni?
Volt régebben pár dolog, ami érdekelne, de mostanában nem látom sehol, és nem tudom, h van-e vagy nincs...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!