2010.06.03. Csütörtök

Újra összegyűlt egy adag blogolnivaló.

Vasárnap elugrottunk Tápiószelére egy kicsi veterántalálkozóra, jó volt újra 500-asosokkal találkozni :) Meglepően hangulatos utakat talál az ember, ha elhagyja az egyszámjegyű főutakat :)


Nagyobb térképre váltás

Aztán még aznap este elmentem a Keleti Pályaudvarra a barátnőmért, és közben begyűjtöttem életem talán legdurvább defektjét: az Erzsébet hídra felvezető kanyarban úgy éreztem, mintha elmászna alólam az egész autó, de utána nem tapasztaltam semmit, ezért tovább mentem, gondoltam, csúszik az út.
A keletinél a parkolóban szokásos dugóban várakozva egy vadidegen csóka bekopogott az ablakon, és szólt, hogy a hátsó kerekem totál lapos. :(

Nagy nehezen félrevonszoltam Edinát, ekkor már a felniről jött le az abroncs... amíg be nem szólt a csóka, hangja sem volt, de ekkor már durván szólt :( Kb. 15 perc alatt kereket cseréltem, de örömöm nem tartott sokáig: a pótkerekem is defektes lett másnap, de az a szelepnél. Nem tudom, hanyadik defektem ez az idén, de jobb oldalt hátul ez már a harmadik, szóval a f@szom kivan. :S


Szerdán fizut kaptam, hála Istennek :D :D :D , szóval felmásztam az 500-as mesterhez, hogy Edina eredeti 600-as motorját rábízzam, hamarosan az is szép és jó lesz :)
Mellesleg a mester felajánlotta, hogy ha már van új főfékhengerem, akkor cseréljük ki, hátha lesz december után újra fék az autón .

Persze megint nem lett, légtelenítés után is mélyen fog a pedál, gyorsan visszalevegősödik, nem fog.... :S Közben megállapítottuk, hogy a bal első kerék csapágyas, jobb első kerék függőcsapszeges, és ősz óta a hátsó fékbetétek is vasig koptak, kicsit oválisan is, lehet, hogy ezért fog mélyen a fék...?

Közben az önindító is megadta magát, az akku 13,5 voltja ellenére az indítózásra kialszik az összes fény, és meg sem nyekken, de betolásra mindig jó.

De hogy valami sikerélmény is legyen: légtelenítés közben a hátsó lengőkarok gumifelütközőit (=hóembereket) is kicseréltük, és sokkal stabilabb lett tőle az autó. :)


És most fotók.


Tápiószele Opel Caravan warnyú parancsnok mini szóló, troli, sárga Kastélyparkban kastélyablakból Defekt :( 500as mester garázsában. A szétdobált autótól nincs fotó

Kommentek

obrotka gyula

Én is hasonlót szoptam a mohácsi talin, illetve utána. (Szélszakadás, belsõ lukadás.) Egyszer meg kell csináltatni a felniket, venni új belsõket és gumikat, utána béke lesz. Remélem jövõ héten élõben is büszkélkedhetem azzal, amit most leírtam. :) :)

KeMa

Hátszóval, én megnézném a pozitív fõkábelt, ami megy az önindítóra. Az tud ilyet produkálni, ha hibás. Mind elöl, mind hátul, plusz a testkábeleket is ellenõrizd. Engem már megszivatott.

Karki

obrotka gyula #44988:
Az a bosszantó, hogy nekem ugyebár a felnijeim már fel vannak újítva. (igaz, 2 éve, de akkoris. :) ) De holnap reggel érkezik az új abroncskészlet, azzal meglátjuk, mennyire csökken le az egy hétre jutó defektek száma. :)

KeMa #44991:
Az elektromos dolgokhoz (és még sok más mindenhez) eléggé hülye vagyok, de rá fogunk nézni, ha újra felmegyek a mesterhez. :)

bexxter

Tegnap glob volt? :P Ott láttam a pókit.

Karki

bexxter #45014:
Úgy tûnik, elõtted nincs titok :P ;)
Jaja, ott szoktunk a haverokkal csocsózni.

bexxter

Karki #45031:
;)

Na majd jobban figyelek, mert a kocsit láttam, de Téged bent nem :S

Buszos Petya

Szépótók... Hangulatos kis túra lehetett, alig várom hogy legyen végre üzemképes, mûszakis autóm, hogy részt vehessek valami ilyenen.

Karki

Buszos Petya #45049:
Jövõ hétvégén Bakony-Balaton, nem jössz? :) Fehérvárról még közelebb is van, mint Pestrõl. ;)

bexxter

Karki #45052:
Tyû, olyan még létezik? :) 2005ben voltam..

Buszos Petya

Karki #45052: Mennék, ha lenne mivel. Kb 1000 éve nem voltam Bakony-Balatonon. :) Üzemképes, mûszakis kocsim perpill nincsen, de ha poggyászként beférek valakihez, akkor nagyon szívesen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!