2009.02.18. Szerda

Mélyen tisztelt olvasóság, engedjék meg hogy bemutassam családunk szeme fényét, egy 1994-es Mitsubishi Lancert.

Különleges apropója van annak, hogy most itt szerepel a "Mitsu", ugyanis neki köszönhetően 4 napja a Pesten igencsak megszaporodott hómennyiség ellénre kénytelen vagyok a fütéssel és téligumival kevéssé rendelkező fityóban tolni a kilométereket. Ami egyrészről mondjuk nagyon élvezetes, de másrészről élet-halál küzdelem :D

Ez a drágajó japán gépezet ugyanis szerepet cserélt pár napja Lujzával.
Először csak duplán kellett kuplungolni, meg fura volt, hogy a kuplungpedál alacsonyan fog, és nehezen állnak be a fokozatok a helyükre a legendásan pontos Mitsu váltóban.

Aztán már a duplakuplung sem volt elég, volt, hogy 8-9 kuplungolás után akadt csak be a megfelelő sebességbe a kocsi, és üresbe is izomból kellett kirántani a váltót.
Úgyhogy az autó leállítódott, belepte a hó... És amíg meg nem javítódik, a fityóval rohangászok a városban.

A tegnap éjjeli nagy havazásban persze éjfélkor robogtam ki a Tescóba Budaörsre (mert megígértem otthon, hogy hozok friss gyümölcsöt, csak kissé elszállt az idő :D ), és hihetetlen élmény volt nyári gumin a le nem takarított 1-es főúton menni. A legkissebb gázadásra is kitör ilyenkor a hátulja, maximális koncentrálás szükséges. (téligumi valszeg jövő héten érkezik az addigra már reményeim szerint lehomokolt-leszinterezett kúposfelnikre :) )

Hogy Tescóéknak sincs kolbászból a kerítésük, az azzal bizonyítandó, hogy szűzhóval volt teli az egész parkolójuk, az egyik körforgalomban egy ártatlan szituációban sikerült is beállnom menetiránnyal szemben :) szerencsére nem volt forgalom ;)

a nagy havazásban megállapítottam, hogy baromira idegesítő tud lenni, ha az ablaktörlő pont az ember arca előtt egy 15 centis sávban nem törli tisztára a szélvédőt, úgyhogy a homasitába is bekukkantottam egy ablaktörlő gumiért (persze már másnap ;) ), és csak otthon derült ki, hogy már a sufnituningot erősen megközelítő kinézetű tisztító szerkezet került a kosaramba. A képeken talán látszódik az eszméletlen kúúlsága az ablaktörlőnek :)

Zárásként annyi, hogy a Toyota-keréktárcsa mizéria lezárult, Óbudáról sikerült egy új garnitúrát vásárolnom a szenvedő félnek (kösz BeZiL a tippet!).

És onnét hazajövet megihletett az Északi vasúti összekötő híd, még szerencse, hogy volt nálam fényképező :)

Balesetmentes közlekedést mindenkinek!
Mitsu, még pár éve, de akkor is volt hó :) Reklám a japán technikának. 270000 kilométer, Dojcse autóbán, já, nátürlih, herr generál :) Fehéééér???? Még mindig fehééér? Ilyen kilátástalan volt a helyzet. Mobillal. 7 perccel a Tescoból hazaérkezés után. Már tiszta hó a gép. Csak a motorháztető volt meleg :) adta magát

Kommentek

Andrei

Herr Kommandant :) )))))

KeMa

Pár napja éjjel láttalak a bécsi úton befelé :)

Annyira bírom a kis 500-ast. Olyan hihetetlenül pici volt a forgalomban :D

Karki

KeMa #29789:
Az csak vasárnap lehetett... Unokatesómékkal nagy focibarátok vagyunk, az Inter-Milan rangadót nem hagytuk ki volna semmi pénzért, oda száguldottam, ha minden igaz :) (Forza INTER :) )

Egyébként gyanús vagy te nekem, mindig csak éjjel látod a kocsimat, mindig a Bécsi út környékén ;)

KeMa

Karki #29795: Egyrészt, mert a 10-es úton tudok hazajutni, másrészt, mert a barátnõm ott lakik a 17-es végállomásnál, a margit hídnál.

Karki

KeMa #29797:
Így már világos :) Elnézésedet kérem ;)

Buszos Petya

Karki #29795: Vazze, milyen fiatos az olyan, aki nem a Juvénak szurkol, he? :c)
Én nekem most egy kicsit tudathasadásos a helyzetem, mert az Alfa miatt egyrészt Milan-szurkolónak kéne lennem, másrészt a fityó miatt Juve szurkolónak. Még szerencse, hogy rühellem a focit, máskülönben skizó lennék. :D :D :D

Karki

Buszos Petya #29805:

Inter-drukker régebbóta vagyok, mint Fiat-tulajdonos.

Ha olaszországban mindenki, akinek Fiatja van, a Juvénak szurkolna, nem sok értelme lenne a többi csapatnak léteznie, nem tudnának megélni :)

Megvan még a Moszkvicsod, amit látok a garázsban? Attól lehetnél Dinamó Moszkva drukker is :D

Buszos Petya

Karki #29877: Oké, jogos. :D :D

A Moszkvics is megvan még, persze, de a foci irányában még így se érzek kifejezetten nagy vonzalmat. A kedvenc sportom inkább a 200 nõi mell. :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!